İçindekiler
Vertigo nasıl geçer evde tedavisi mümkün müdür? Kişilerin kesinlikle doktor kontrolüne gitmesi gereken hastalıklardandır. Tüm yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilmektedir!
Vertigo nasıl geçer evde; hastalığın teşhis ve tedavi adımlarına ilişkin hassasiyet gösterilmesi gereken unsur belirtilerin gözden kaçırılmamasıdır. Belirtileri gözden kaçırırsanız tedavi hastalığın ilerlemesiyle daha zor hal alacaktır. Hastalığın tedavi edilme aşaması sırasında sorun meydana gelmemesi için gerekli olan tüm önlemler eksiksiz şekilde alınmış durumdadır. Hastalık tedavisine ilişkin belirtilerin görmezden gelmesinin nedeni aslında farklı birçok hastalıkla ilişkilendirilebilmesidir. Uzman doktordan yardım almak çok önemlidir. Doktorunuz yaşadığınız semptomların neden kaynaklandığına ilişkin size gerekli bilgiyi sunacaktır.
Belirtileri Nelerdir?
Vertigo nasıl geçer evde; ortaya çıkan belirtileri görmezden gelmeden doktorunuza ilettiğiniz zaman tedavi aşamasının sizin için daha kolay ilerleyeceğinizden emin olabilirsiniz.
- Baş dönmesi hastalarda dayanılmaz hal almaktadır. Neredeyse ayağa kalktıklarında zeminin altlarından kaydığını düşünecek kadar ciddi baş dönmesi sorunuyla karşı karşıya kalırlar.
- Sadece baş dönmesi değil aynı zamanda bu dengesizlikten kaynaklanan mide bulantısı da yaygın görülen rahatsızlıklar arasında kendini gösteriyor. Baş dönmesi, mide bulantısı kişilerin günlük hayat kalitesini en net etkileyen unsurlardandır. Tanıyı alan kişilerin belirli süre dışarıya çıkmakta dahi zorluk yaşadıkları anlaşılıyor.
- Kulak çınlaması artık duyma kaybını beraberinde getirebilecek kadar büyük sorunu ortaya çıkaracaktır. Kulaklarınızda duyma kaybı olmamasına rağmen çınlama nedeniyle çok yakınınızdan size seslenildiği zaman duymayacak kadar derin bir rahatsızlık ortaya çıkartabilmektedir.
Vertigo nasıl geçer evde; ilaçların kullanılmasına rağmen belirtilerin ortadan kalkmadığını fark ederseniz durumu anında doktorunuza bildirmelisiniz. Daha detaylı bir tetkik yapılacaktır. Hastalığın farklı hastalıklarla karıştırıldığı, birkaç rahatsızlığın birden seyrettiği vakalar vardır. Siz sorunlarınızı net olarak ifade ederseniz sorunsuz şekilde vertigo problemi aşılacaktır. Düzenli check up yaptıran şahısların böyle rahatsızlıkları daha kolay tespit edilecektir.
Görme kaybı meydana gelebilmektedir. Kişilerin görüş açılarında daralmaların yaşanması ya da çift görme sorununun meydana gelmesi tablonun sizde oldukça ciddi seyrettiğinin işaretlerindendir. Görme kaybının yaşanmaması için hassasiyet gösterilmesi şarttır. İlerleyen belirtilerde birkaç farklı alan doktorunun görüşlerine başvurulacak, buna uygun tedavi planı hazırlanacaktır. Vertigo ilaçlarının son senelerde oldukça konforlu hale geldiği, uygulandığı zaman sorunları büyük ölçüde çözecek yapıda olduğu bilinmektedir.
Antibiyotik ile Tedavi Edilebilir Mi?
Vertigo gibi rahatsızlığın asıl kaynağına göre karar verilecek, tedavi sistemi kesinleşecektir. Tedavi sistemine ilişkin sorun meydana gelmemesi için gerekli olan tüm önlemler alınmış durumdadır. Rahatsızlık belirtilerinin ortaya çıkmasının nedeni orta kulak yapısında meydana gelen iltihaplanmaysa antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. İltihabın kurutulmasının sonrasında tedavi çok daha sorunsuz hal alacaktır. İyileşme aşamasında ilaçların içilme sıklığına zaman aralığına önem verilmelidir. Tedavinin kesintisiz devam etmesi, en yüksek katkının yakalanması için belirtilen saat aralıklarında talimatlara uygun kullanılması şarttır.
Kafa Travması ile Benzerlikleri Nelerdir?
Baş dönmesi kafa travması ile en yaygın benzerlik gösteren unsurlar arasındadır. Kişilerin baş dönmesi ve mide bulantısı yaşaması beyninde iç kanamanın yaşanması olasılığını beraberinde getirmektedir. Sorunların aynı zamanda iyileşme evresinde dahi kulak çınlaması sorunu yaşatabildiği biliniyor. Hatta çınlama sorunu o kadar dayanılmaz hal alır ki çınlamanın durdurulması için bireyler ayrıca ilaç kullanmak zorunda kalabilir. İlk duyulduğu zaman kulak çınlaması çok büyük bir sorun gibi gelmese de kişilerin bir alana odaklanmasını en net engelleyen unsurlar kategorisindedir. Kafa travması ve diğer benzer hastalıklarla karıştırılmaması adına yaşamış olduğunuz sorunların eksiksiz dile getirilmesi gerekir.
Solunum Yolu Hastalıkları ile Karışabilir Mi?
Vertigonun başat belirtileri baş dönmesiyle alakalıdır. Solunum yollarının yeterli çalımlaması halinde vertigonun solunum yolu hastalıklarıyla karışmasının olasılık dahilinde olduğunu bilmelisiniz. Tam da bu nedenle doktorların tanıyı koyarken çok hassas ve farklı uzmanlık alanlarına dair incelemeler yaptığı görülmektedir. Solunum yolu hastalıklarında vücutta yeterli oksijenin gezinmesi engellendiği için kişilerde baş dönmesi ve baygınlık hissi gibi aksaklıklar yaşanabilmektedir. Tüm bu kıstaslar incelemeye alınmalıdır.
Sadece solunum yolları rahatsızlıkları değil aynı zamanda kronik rahatsızlıklar için kullanılan bazı ilaçların baş dönmesi ile benzer sorunlara neden olabildiği bilinmektedir. Bu sorunun ortadan kaldırılması için hali hazırda kullandığınız ilaçlarınız hakkında doktorunuza gerekli olan bilgilerin verilmesi büyük önem arz etmektedir. Baş dönmesi farklı tanılarla karıştırmaya müsait rahatsızlıktır. Doktorların temkinli olması, kapsamlı incelemelerde bulunmasının nedeni de budur.
Genetik Midir?
Vertigo nasıl geçer evde; tedavi aşamasına ilişkin bilgi alınırken hastalığın ortaya çıkma sürecine dair sorular da sıklıkla gelmektedir. Vertigonun direkt kalıtsal geçişe sahip olduğunu kanıtlayan herhangi bilimsel açıklama yoktur. Fakat geçişin olasılığı mevcuttur. Bu nedenle ebeveynlerinizde ya da akrabalarınızda bir baş dönmesi tanısı varsa belirtilere dair daha hassas davranmanız gerekir. En azından hastalığı tanıdığınız için daha kolay şekilde sorunu tespit etmek mümkün olacaktır. Vertigo rahatsızlığı bulaşıcı değildir. İnsanlar arasında geçişi söz konusu olmayacaktır. Çok temel sorular olsa da ilk defa bu tip hastalıkla karşı karşıya kalan kişilerin akıllarına gelen unsurlar arasında kendini göstermektedir.
Nasıl Tanı Koyulur?
Belirtiler üzerinden tanı koyulması mümkün olsa da tabi ki kesin kanıtların elde edilmesi adına doktorların uyguladığı farklı metotlar vardır. MR bunlardan biridir. MR çektirilerek kulağın iç yapısında nasıl bir sorun olduğunun anlaşılması mümkün olacaktır. Gebe olan kişilerin MR girme konusunda kendi kadın doğum uzmanından onay alması gerekmektedir. uzmanların bir kısmı gebeyken bu tür yüksek manyetik rezonans içeren teşhis metotlarının kullanılmaması gerektiğini vurgulamaktadır. Doktorunuzun uygun bulmaması halinde farklı teşhis ve tedavi seçenekleri üzerinde durulacaktır. Tanı koyulması artık çok daha kolay şekilde yerine getirilecek, farklı metotlar, cihazlar ve rubrikler mevcuttur.
İlaç Kullanımında Hassasiyet Gösterin!
Vertigo nasıl geçer evde tedavi olurken ilaç kullanımı kapsamında hassasiyet göstermelisiniz. Sadece size belirtilen dozda size belirtilen aralıklarda ilaçları kullanmalısınız. Bunun dışına çıkarsanız, kendi kendinize doz değişiklikleri yaparsanız hastalığınızın çok daha yüksek seviyeye çıkması mümkün olabilir. İlaç kullanımında bitkisel takviyelere dair de hassasiyet göstermelisiniz. Kullanılan ilaç etken maddeleriyle bitkisel ilaçların etken maddeleri birbirini olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
Bu tür sorunların ortaya çıkmaması adına büyük hassasiyet gösterilmelidir. Yan etkilerden biri ya da birkaçını gördüğünüz anda direkt olarak doktorunuza başvurmalısınız. Sizde herhangi bir yan etki ortaya çıkartmayacak olan alternatif muadil ilaçlara geçiş yapılacaktır. Modern ilaç sisteminde hastalık için kullanılan onlarca farklı ilaca ulaşabilirsiniz. İlaç kullanım sürecinde alkol kullanımına ara vermeniz gerekir. Alkol kullanımının ilaçların etken maddesi üzerinde olumsuzluklar ortaya çıkarabildiği de biliniyor.
Düzenli Doktor Kontrollerine Önem Verin!
Vertigo nasıl geçer evde uygulanan tariflerin yanı sıra düzenli doktor kontrollerinin gerekli olduğu rahatsızlıklar arasındadır. Düzenli olarak kontrollerin yerine getirilmemesi halinde çok büyük hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. Düzenli doktor kontrolleri sırasında kişilerin bilhassa önem vermeleri gereken hususların diğeri de hastalığın yayılımının ve şiddetinin kontrol edilmesidir. Hastalığın uygulanan tedavilere rağmen yayılım alanının – şiddetinin artması sorun teşkil edecektir. Düzenli doktor kontrollerinin hemen sonrasında hassasiyet göstermeniz gereken husus hastalıkların teşhisinin ne kadar kolay olursa tedavi sürecinin de o kadar kolay olacağıdır.
Yorum Yapılmamış