Kolay Doğum İçin Dua, Kolay Doğum İçin Hangi Sure Okunur? |

Kolay Doğum İçin Dua, Kolay Doğum İçin Hangi Sure Okunur?

Allah’ın buyruklarına göre bir kadının anne olması dünyevi hayatının en büyük vazifesidir. Kolay doğum için dua kolay doğum için hangi sure okunur?

Müslümanlık dininde iman edenler için her derde bir çaresi olan Allah’ın buyruklarına göre yaşamak son derece önemlidir. İslamiyet’te bir kadının fıtri gayesi, anne olmak olarak bildirilmiştir. Buna göre doğru bir evlilik yapmış, dinen sorumluluklarını yerine getiren kadının hamile kaldığında kolay doğum için dua,  hangi sure okunur sorusunu araştırması son derece normaldir.

Doğum Kolaylığı İçin Hangi Sure Okunur?

Müslümanlıkta kadının en büyük vazifesi ve hayata gelme amacı olarak annelik vazifesine işaret edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de bir kadının dinin bağlı bir müslüman, temiz ve doğru yaşama sahip bir kadın, iyi bir eş ve anne olması tembih edilmiştir. Müslüman iki bireyin evlenmesi ve temeli sağlam mutlu bir yuva kurmasının arkasından kadının hamile kalması ve bir çocuk doğurması beklenmektedir.

Hamile kadınların akıllarındaki en büyük soru ise; Kolay Doğum İçin Dua, Hangi Sure Okunur?

Hamilelik boyunca bir kadının doğumun kolay geçesi ve hamilelikte rahatlık sağlaması için yetmiş bir kez Enbiya Suresi okuması tavsiye edilmektedir.

Doğum Kolaylaşması İçin Dua, Kolay Doğum İçin Dua Kolay Doğum İçin Hangi Sure Okunur?

Özellikle hamileliğin son ayları, kadınlar için son derece zorlayıcı ve sıkıntı verici bir hal alabilmektedir. Doğum vakti yaklaştığında Müslüman kadınların ibadet etmesi zorlaşabilir. Bu durumlarda ayakta duramayacak durumdaki hamilelere oturarak ibadet etmeleri tavsiye edilmektedir. Doğum vakti geldiğinde hamile kadının İnşikak Suresinin ilk üç ayetini okuması ve sonrasında doğuma girmesi, doğumun kolay gerçekleşmesine vesile olmaktadır.

Hamilelik boyunca kadınların en rahat gerçekleştirdiği ibadet olan tesbihlerin ilk dört ay içinde 70 bin kez Suphanallah ve bihamdihi olarak çekilmesi, arkasından 9 ay boyunca 71 kez Enbiya Suresi okunması, kadının doğum esnasında sıkıntılarını aldığı bilinen ve doğuma yardımcı olan surelerden başlıcasıdır. Kadınların sıklıkla sorduğu Kolay Doğum İçin Dua, Hangi Sure Okunur? Sualine yanıt verdikten sonra doğacak bebeğin yüz ve ahlak güzelliği için Yusuf Suresinin okunabileceğini belirtmek doğru olacaktır.

İnşikak Suresi

  1. İzessemaunşakkat.
  2. Ve ezinet lirabbiha ve hukkat.
  3. Ve izel’ardu muddet.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver