Şehid Anlamı Nedir? Hangi Niyetle Okunur? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Şehid Anlamı Nedir? Hangi Niyetle Okunur?

Allahu Teala esmaları arasında Şehid yerini almıştır ve anlamlarına değinilmiştir. Şöyle ki Her Şeye Şahit Olan ve de büyük yaratıcı şeklinde çeşitli anlamlarının üzerinde durulmaktadır.

Şehid Anlamı Nedir?

İleri derece olan bir şahitten söz edilir ve Şehid için benzer manalara değinilir. Öncelikle Eş-Şehid şeklinde ele alınan isme ilişkin:

  • Her şeyi hem gören hem de bilen şeklinde tanımlanır.
  • Her yerde – alanda nazır ve de hazır olan şeklinde ele alınır.

Bunlara ek olarak anında her şeyi izleyen ve gören olarak belirtilir. Bu detaylardan anlaşıldığı üzere her şeye tanıklık eden yani şahit şeklinde değerlendirilir. Her türlü hadisenin hem iç hem de dış yüzünü gören şeklinde de tanımlanır.

Şehid

Şehid

Şehid İsminin Faziletleri Nelerdir?

Şehid zikri üzerinden hangi faydalar görülür merak edenlerin önceliği faziletleri dikkate almak oluyor. İsme dair faziletleri ele almalı ve bu şekilde tekrara geçmelisiniz. Öne çıkanlardan söz etmek gerekirse:

  • Gün içerisinde sık sık tekrar etmek sinirli ruh halinde çıkılmasına yardımcı olur.
  • Çocukların ebeveynlerinin sözünü dinlemesi için tekrar edilir.

Bunlara ek olarak sağlık açısından da faydaları bulunmaktadır. Özellikle de kuvvetin artış göstermesinde etkili olduğu bilinir. Eş-Şehid tekrarına yer veren bir kimsenin heybetinde artış gözlemlenir. Daha güçlü ve de kuvvetli olmak adına tekrarına geçilir.

Şehid Ebced Değeri

Ebced değerine ve de sürelerine bağlı olarak tekrarına geçmek en doğrusu olacaktır. Şehid ismine dair ilk etapta zikir adedine değinilir ve 319 olduğunu unutmamak gerekir.

Sadece ebced – zikir adedi ile sınırlı kalınmaz. Bunların devamında gelen zikir günü oluyor ve Perşembe olarak netlik kazanıyor. Diğerleri:

  • Zikir saati için Müşteri belirtilir ve güneş doğarken okunması gerekir.
  • İkindi sonrasında veya gece yarısında da tekrara yer verilebilir.

Faziletlerin her birini dikkate aldıktan sonra tekrarın üzerinde durulabilir. Bu şekilde hem fiziksel hem de psikolojik etkilerini görmeye başlayabilirsiniz. Öyle ki faziletleri oldukça fazla olan Allah’ın isimlerinden bir tanesidir.

Şehid İsminin Geçtiği Ayetler

Dikkate alınan bir diğer husus ayetler oluyor ve isteyenler bu yönde tercihini yaparak tekrara geçiyor. Geçtiği sureler ve de ayetler olarak:

  • Her şeyin şahidi olarak Hac suresinin 17. Ayetinde geçmektedir.
  • Nisa suresi 79. Ayet içerisinde de yine şahitlik anlamında kullanılmaktadır.

Kur’an-ı Kerim içerisinde toplamda 20 kere geçer ve her birinde şahitlik anlamının üzerinde durulur. Hiçbir şeyin saklanamayacağına dair gönderme yapılır.

Benzer anlamlar ile İsra Suresi 96. Ayet içerisinde yerini almıştır. Sonuç olarak 20 ayrı yerde surelerin içerisinde bulunur ve ayet şeklinde değerlendirilir. Gerek Eş-Şehid gerekse ayet şeklinde tekrarın üzerinde durulabilir. Bunun için ebced değerinin dikkate alınması gerekir. Ebced gününden saatine kadar tüm hususlar dahilinde faziletlerini görmek en doğrusu olacaktır.

İlginizi Çekebilir;

Mübdi (Her Şeyi Yokluktan Çıkaran)

Muhsi (Her Şeyi Sayan, Bilen)

Bais (Öldükten Sonra Dirilten Ve Peygamber Gönderen)

Allah’a C.C Niçin Şükrederiz?

Muid (Öldürüp Yeniden Dirilten)

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver