Misol Kullananların Yorumları, Yan Etkileri? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Misol Kullananların Yorumları, Yan Etkileri?

Misol Kullananların Yorumları nasıl? Misol nasıl kullanılır? Misol etkin maddesi nedir? Misol ilacı ve kullananlar ile ilgili olarak merak ettiğiniz her şey burada!

Misol Kullananların Yorumları ilacın sağlığa olan genel etkisi hakkındadır. Bu ilacı kullanan kişiler ilaç ile ilgili deneyimlerini paylaşırlar. İlacı kullanan kişilerin kendi yaşadıklarını aktarması ilacı kullanacak olan kişilerin ilaç kullanımı hakkında dikkat etmesi gereken noktaları işaret ettiği için son derece önemlidir.

Misol Nedir ve Neden Kullanılır?

Misol ilacı bombeli bir şekle sahiptir. Misol seçici serotonin gerialım inhibitörleri ismi verilen ruhsal çöküntü ve depresyona ya da takıntılı davranışlara karşı olan etkili ilaçlar grubuna dahil olması ile bilinir.

Misol ilacı ruhsal çöküntü, saplantı, takıntılı bozukluk, panik bozukluk gibi kişiyi duygusal olarak etkileyen olaylardan sonra oluşabilecek travma sonrası stres bozukluğu ve sosyal fobi gibi duyguların bozukluğu ve aşırı huzursuzluğun tedavisi için kullanılır. Kesinlikle bir uyku ilacı ya da sakinleştirici değildir.

Doktorunuz hastalığın tedavi edilmesi için bu ilacın uygun olduğunu söyler Depresyon klinik belirtileri olan bir hastalıktır. Kendinizi ağlamaklı ya da üzgün hissediyorsanız ve düzgün uyuyamıyor ya da eskiden olduğu kadar hayattan zevk alamıyorsanız Misol ilacı daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Anksiyete tedavisi için de kullanılır.

Saplantılı takıntı ya da obsesif kompulsif bozukluk da anksiyete ile ilgili bir hastalık olarak bilinir. Sürekli olarak sabit fikirlerinizden kaynaklanan ve tekrarlayıcı , takıntılı davranışlar nedeniyle rahatsızlık duyarsanız Misol ilacı size yardımcı olur. Tablet kullanımı için mutlaka doktorunuz ile görüşmeniz gerekir.

Misol ilacı 6 yaş ve üzerinde olan çocuklar için OKB tedavisinde de kullanılır. Panik bozukluk durumunda da kullanılan bir ilaçtır. Beklenmedik zamanlarda gelişen korku, kaygı ve heyecan gibi psikolojik belirtiler ya da göğüs sıkışması, terleme ve çarpıntı gibi bedensel belirtiler ile seyreden panik ataklar için kullanılır.

Travma sonrası stres bozukluğu tedavisinde de kullanılan bir ilaçtır. Travmatik ve duygusal bir deneyim sonrasında ortaya çıkan bir durumdur ve depresyon ile anksiyetede görülen benzer belirtilere sahiptir. Sosyal fobi yani kişinin duyduğu kaygı nedeniyle toplumsal faaliyetlerden kaçınması ve içine kapanması ile ilgili bir durumdur. Sosyal fobiniz olduğunu düşünüyorsanız bu konuda Misol ilacı size yardımcı olabilir. Misol Kullananların Yorumları genel olarak bu ilacın hangi rahatsızlıklara iyi geldiği yönündedir.

Misol Hangi Durumlarda Kullanılmamalı?

Diğer tüm antidepresanlarda olduğu gibi tedavinin ilk birkaç haftasında belirgin bir iyileşme sağlamayabilir ancak depresyonlu hastaların intihar girişiminde bulunması olasıdır. İlacı kullanmamanız gereken durumlar şöyle;

  • Pimozid ismi verilen ve şizofreni tedavisi için kullanılan bir ilaç kullanıyorsanız aynı zamanda Misol ilacını kullanmamalısınız.
  • Monoamin oksida inhibitörleri ismi verilen veya MAO inhibitörü benzerinde ilaçları kullanıyorsanız sertralin ile tedaviniz bitecekse MAO ile bir ilaç tedavisinin başlaması için minimum 7 gün beklemeniz gerekir.
  • Sertraline ya da Misol’ün bileşiminde olan yardımcı maddelerden herhangi biri için alerjiniz varsa bu ilacı kullanmamalısınız.

Misol Dikkatli Kullanılması Gereken Durumlar Nedir?

Misol ilacını dikkatli şekilde kullanmanız gereken durumlar şöyle;

  • Mani nöbeti, dikkat artışı, hareketlilik, tepkilerin artması, yorulmazlık ve belirgin ruh hastalığı etkinleşmeniz bulunuyorsa,
  • Aşırı mutluluk hissi, huzursuzluk, sersemlik ve sarhoş hissetme gibi serotonin sendromu gelişmişse ya da daha önce seratonin sendromu yaşadıysanız.
  • Kapalı açık glokomunuz yani göz tansiyonuz varsa ya da daha önceden glokom geçirmişseniz
  • Misol’ün içerisinde olan seçici serotonin gerialım inhibitörleri ismi verilen ilaç grubuna dahil ilaçları kullanıyorsanız bu ilacın kullanımı sırasında son derece dikkatli olmalısınız.

Misol Nasıl Kullanılır?

Misol kullanımı tamamen tedavinizin ne kadar süreceği ve hangi dozda kaç tablet almanız gerektiği ile ilgilidir. Her zaman için doktorunuzun tavsiyelerine tam olarak oymaya özen göstermelisiniz. İlacın kullanımı hakkında şunları bilmelisiniz;

  • Misol tedavisinin ne kadar süreceğini ve kaç tablet hangi dozda almanız gerektiğini doktorunuz ya da eczanızdan detaylı şekilde öğrenmeniz gerekir.
  • Misol ilacı genel olarak sabahları ya da akşamları 1 defa alınacak şekilde kullanılır.
  • Eğer uyku halini hissediyorsanız ilacı akşamları yatmadan önce alabilirsiniz.
  • Doktorun önerdiği dozun dışına çıkmadan ilacı tüketmelisiniz.
  • Sabah ya da akşam aç ya da tok karnına kullanabilirsiniz.
  • Günün aynı saatlerinde kullanmaya dikkat etmelisiniz.
  • İlacı bir bardak su ile yutmalısınız.
  • Misol tedavisinin ne kadar süreceği doktorunuz tarafından size bildirilir.

Misol Özel Kullanım Durumları Nedir?

Misol ilacını kullanan kişilerin özel durumları ilacın nasıl kullanılacağına etki eder. Bu ilacın kullanımı hakkında şunları bilmelisiniz;

  • Çocuklarda kullanımı genel olarak 6 – 17 yaş arasında olan obsesif kompulsif bozukluğu olan hastalar içindir. Doktorunuz tarafından çocuğunuzun vücut ağırlığına bağlı olarak uygun doz kullanımına karar verilir.
  • Yaşlı hastalarda doz ayarlaması yapılmaz.
  • Böbrek yetmezliği olan hastalar için özel bir doz ayarlaması yapılması gerekmez.
  • Karaciğer yetmezliğinde doktorunuz dozu değiştirebilir.
  • Misol ilacı etkisinin çok zayıf ya da çok güçlü olduğuna yönelik bir izleminiz varsa doktorunuz ya da eczacınız ile konuşmanız gerekir.

Misol Kullananların Yorumları ilacın özel kullanım durumları hakkında da tecrübelerini paylaşan kişiler tarafından oluşturulmuştur.

Misol Yan Etkileri?

Misol içeriğinde olan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkisi olabilir. Maddelere duyarlı kişilerin gösterebileceği olası yan etkiler şöyle;

Çok yaygın görülen yan etkiler arasında cinsel işlev bozukluğu, hasta hissetme, ağız kuruluğu, ishal, baş ağrısı, sersemlik uykuluk hali ve baş dönmesi ile cinsel işlev bozukluğu gibi yan etkiler vardır.

Nadir görülen tehlikeli yan etkiler arasında havale, sabit duramama, depresyon ile gelişen intihar düşünceleri, ciltte ya da gözlerde sarı renkler oluşması, huzursuzluk, aşırı terleme, zihin karışıklığı, ishal vardır. Bunların yanında yüksek tansiyon, yüksek ateş, aşırı terleme, ani ve aşırı duyarlılık reaksiyonları, sıvı dolu kabarcıklar ile gelişen hastalıklar, ciltte ve gözlerde kan oturması da tehlikeli yan etkiler arasında bulunur. İlaç kullanımı sonrasında bu tehlikeli yan etkiler görünürse acilen doktora başvurulması gerekir.

  • Ciddi yan etkiler acil tıbbi müdahale gerektirdiği için dikkatli olunması gerekir. Klinik çalışmalarda yan etkilerin sıklığına göre farklı derecelendirmeleri yapılmıştır.
  • Epilepsi hastalığınız varsa ve daha öncesinde böyle bir tanı aldıysanız ya da karaciğer rahatsızlığınız varsa doktor tarafından size daha düşük dozlarsa misol almanız istenir.
  • Hamileyseniz ya da hamile olduğunuzu düşünüyorsanız Misol ilacının içerisinde yer aldığı seçici serotonin gerialım inhibitörleri SSGI ismi verilen ilaçların hamileliğin son 3 aylık dönemi içerisinde kullanılması risk durumlarının artmasına neden olur.
  • Eğer daha önceden kanama sorununu olduysa ya da kanama riskini arttıracak kan sulandırıcı ilaçlar kullanırsanız ilaç kullanımı sırasında oldukça dikkatli olmanız gerekir.

Misol Kullananların Yorumları ilacın yan etkileri hakkında oldukça net bilgiler verir. Bu ilaç hakkında yapılan yorumları direkt olarak kullanıcıların gözünden görebilir ve ilacın nasıl yan etkiler bıraktığı hakkında daha doğru bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver