İngiliz Karbonatı Kullananların Yorumları | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

İngiliz Karbonatı Kullananların Yorumları

İngiliz Karbonatı kullananların yorumları, tavsiyeler ve ürünlerle ilgili şikayetleri inceliyoruz. Sodyum bikarbonat olarak bilinen bu ürün beden sağlığıyla ilgili sorunun giderilmesinde tavsiye ediliyor.

Hazımsızlık ve sindirim sorunlarının giderilmesi, mide rahatsızlıklarının geçirilmesinde faydalı olduğu gibi cilt dostu yanlarıyla da biliniyor. Mide asidinin düzenlenmesinde etkili rol oynayan karbonat için yapılan yorumları hemen inceleyelim.

İngiliz Karbonatı Yorumları Nasıl?

İngiliz Karbonatı kullananların yorumları, pek çok platformda uygulanıyor. Zira kullanıcısı çok fazladır. Sözlükler, blog sayfaları, şikayet platformları gibi pek çok sayfa üzerinden biz de bu karbonatla ilgili görüşleri inceledik.

Bazı kullanıcılar çok yoğun şekilde kilo verdirdiği, yağ yakımında etkili olduğuna dair deneyimlerinden bahsediyor. Özellikle tavsiyeler arasında 1 lt suya 1 çay kaşığı kadar karıştırılarak içildiğinde, özellikle göbek bölgesinde toplanmış yağların hızlı şekilde eritildiğine dair yorumlar bulunmaktadır.

Mide sorunları olan ülser hastaları, mide ekşimesi, yanması veya hazımsızlık gibi problemleri olanlar tarafından da kullanılmıştır ve yine bu grup tarafından tavsiye edilen bir ürün olduğu belirtilmiştir. Pek çok ilacın içerisinde etken veya yardımcı madde olarak kullanılmaktadır.

Kanın alkalin hale getirilmesinde etkili rol oynayan İngiliz karbonatı, daha çok kabartma tozu olarak biliniyor. Karbonatın özellikle ev temizliğinde olumlu katkıları cilt temizliğindeki onarıcı özellikleri uzun yıllardır bilinmektedir. Kireç sökücü özellikleriyle özellikle çaydanlık, tencere veya metal yüzeylerde dahi etkisini profesyonellikle gösteriyor. Peki bu madde, insan sağlığına zararlı mıdır?

Uzmanlar tıbbi alanda faydalandıklarını ve insan sağlığı için olumlu etkileri olduğunu söylüyor.

İngiliz Karbonatı Nedir?

İngiliz Karbonatı kullananların yorumları, farklı alanlarda kullanan kişilerin değerlendirmeleriyle bulunmaktadır. Kimisi ev temizliğinde, kimisi cilt temizliğinde, kimisi de göbeğini eritmek için kullanabiliyor.

İngiliz karbonatı temeli olarak kabartma tozu ya da sodyum bikarbonat olarak bilinmektedir. NaHCO3 sembolüyle bilinen bu madde, sağlık alanında kullanıldığı gibi mutfakların da vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Özellikle kek, poğaça gibi hamur işlerinin kabarmasında büyük destek sağlayan, damağa hitap eden yiyeceklerin aynı zamanda göze hitap edebilmesini destekleyen maddedir.

Beyaz bir kimyasal olarak tanımlanan toz, alkali tat özelliği sunar. Kısmen tuzlu bir tat verebilir. Kabartma özelliğinin daha yoğun olması için özellikle hamur işlerinde ekstra ürünlerle kullanılabiliyor. Örneğin sirke ile yapılan tarifler veya limon suyuyla kabarttığını, daha yüksek forma gelmesi desteklediği biliyor.

Zira İngiliz karbonatı, asidik bileşenlerde etkileşime girdiği zaman mayalanma özelliğini gösteriyor. Fonksiyonel bir madde olduğu için pek çok alanda kullanılmaktadır. Üstelik koku gidermede profesyoneldir.

İngiliz karbonatın leke çıkarıcı özelliği sadece çamaşırlarda veya yüzeylerde değil örneğin tırnak yüzeyindeki renk dengesinin sağlanması, lekelerin giderilmesi ve düzenli obje kullanımlarından doğan sarı tırnak yapısının doğala dönmesi için uygulanmaktadır.

Diş Beyazlatma

Dişlerin beyazlatılmasında en çok faydalı olan ürünlerden biri olarak biliniyor. İngiliz karbonatın temel faydalarından şöyle bahsedelim;

  • Mide sorunlarını giderir, sindirimi destekler.
  • Koku giderir ve ciltteki deformasyonların etkilerini azaltır.
  • Temizlik maddesi olarak kullanılır.
  • Ağız sağlığı ve diş formunu destekler.
  • Antiseptik özelliği ile iltihapları önler, yaraları hızla iyi eder.

Özellikle ev veya genel temizlikte kullanılmasının en temel nedenlerinden biri bakteri oluşumunu önlemesi, küfü dağıtması ve oluşabilecek parazitlerin yok edilmesini sağlamasıdır. Antiseptik özelliklerinden dolayı hem insan teninde hem de yüzeylerde oldukça etkilidir. Üstelik deride çalışmasını sağlarken PH dengesini destekliyor.

Mide asidinin dengelenmesini sağlarken nötralize çalışmaları sayesinde midede yanma, ekşime hissinin giderilmesinde etkili rol oynar.

Ağız bakım ürünleri ve diş macunu yapımında sıklıkla kullanılmaktadır. Üstelik deride küçük tahribatların giderilmesinde etkin rol oynar.

İngiliz Karbonatı Zararlı mıdır?

İngiliz Karbonatı kullananların yorumları, kötü kokuları ve lekeleri gidermede ne kadar başarılı olduğu yönünde belirtiliyor. Ev hanımları tarafından yapılan temizlikte etkisine dair görüşler oldukça memnun edicidir. Hem ev temizliğindeki kötü kokuların giderilmesi hem de ağızdaki kötü kokularının, sigara, diş çürüklerine bağlı kokuların, nefes kokusunun giderilmesinde etkili olduğu söyleniyor.

Toksik özellikleri olmadığından dolayı genellikle zararı olmadan kullanılabilir. Hassas ciltlere sahip olan kişilerde dahi çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşmuş kaşıntı ve deri tahrişlerinin düzeltilmesinde etkileri oynar.

Yumuşacık bir ten yapısı için özellikle bakterilerin yoğun olduğu, bu nedenle sivilce, akne veya benzer cilt sorunlarının oluştuğu bölgelere ideal miktarlarda uygulanabilir. Kaşıntı olan bölgelerde büyük bir rahatlık sağladığı yapılan yorumlarda belirtiliyor.

Özellikle yaz aylarında sivrisinekler, böcekler insanları ısırdığı için genellikle fazla yaralanma gibi etkiler görülebiliyor. Yoğun kaşıntısı bazen dayanılmaz hale gelebiliyor. Bu nedenle haşerat ısırıklarını hızlı geçirilmesinde ve hatta arı sokmalarına karşı, kaşıntıların bastırılmasında İngiliz karbonatı öneriliyor. Pek çok insan, peeling etkisi gibi de kullanabiliyor.

Koku bastırıcı özelliği ile koltuk altlarına uygulanabilir. Özelliklerin ne yapsa koltuk altı ter kokusu geçmeyen insanların başvurduğu ve etkili sonuçlar aldığı bir yöntem olarak bilinmektedir. Hem bir yandan bakterilerin öldürülmesinde hem de bu deri altına nüfus ederek kötü kokunun yok edilmesinde etkilidir.

Ancak dikkatli kullanmak ve alerjik etkilerine özen göstermek gerekiyor. Ayrıca süreklilik halinde uygulama, ciltte tahribata neden olabilir. Lekelerin gitmesini sağlayan ve pigmentlerin yapılanmasını destekleyen bir kimyasal bileşendir.

İngiliz Karbonatı Nasıl Kullanılır?

İngiliz Karbonatı kullananların yorumları, genellikle olumludur. Olumsuz denebilecek veya şikayet oluşturabilecek pek fazla değerlendirme bulunmadığını söyleyelim. Hem mutfaklarda hamur işlerini destekleyen hem de su ile karıştırılarak alkalin desteği açısından tüketilebiliyor.

Çoğu zaman meyve ve sebzelerin üzerindeki kimyasal atıkların, metal atıkların giderilmesi için kullanılabiliyor. Özellikle yeşil yapraklı salata bitkilerinin yıkanmasında meyvelerin yıkanmasında kabartma tozu kullanılabilir.

Bol miktarda suyun içerisinde bekletilen sebzelerin üzerine İngiliz karbonatı eklenmesi ve 10- 15 dakika bekletilmesi halinde, yiyeceklerin temizlenmesini sağlar.

Piyasada bulunan çok amaçlı ev temizleyici ürünlerine benzer etki gösterdiği biliniyor. Lavabolar, yüzeyler ve mutfak giderlerinin açılmasında dahi etkili rol oynar. Kurumuş yağlar, fırın ve ocakta bulunan izlerin, yemek artıklarının giderilmesinde ideal temizlik sağlar. Çok az su damlatılarak adeta krem bazında kullanılabilir veya yoğun suyla kullanılarak temizlikte doğrudan uygulanabilir.

İngiliz Karbonatı Ciltte Kullanılır mı?

İngiliz Karbonatı kullananların yorumları, doğal diş beyazlatma formülünden bahsediyor. Çoğu zaman diş fırçaladıktan sonra kullanılabilir, ancak daha çok etkisinin fırçalamadan önce doğrudan uygulanması yönteminden bahsedilir.

Cilde iyi gelen bu ürün aynı zamanda saç bakımı için de kullanılmaktadır. Sodyum karbonat, kafa derisindeki yağın ve PH dengelerinin ideal seviyelere gelmesi için uygulanıyor. Pek çok kişi şampuan öncesi doğrudan masaj yöntemiyle saç derisinde uyguladıklarını söylüyor.

Genellikle yan etkileri veya olumsuz etkileri olmadığı belirtilmektedir ve fakat mutlaka test edilerek alerjik etkisi olup olmadığı gözlemlenerek uygulanmasında fayda vardır.

İngiliz Karbonatının Yan Etkileri Var mı?

İngiliz Karbonatı vücutta su kaybına neden olabilir. Alerjen etki gösteren kişilerde sindirim problemleri veya tansiyon değişikliklerine neden olabilir. Mide yanması gerçekleştirebilir veya alerjenlerden dolayı nöbete neden olabiliyor.

Bazı durumlarda ödemi desteklediği ve solunum sorunları oluşturduğu belirtilmektedir. Özellikle çocuklarda doğrudan kullanılmaması önerilmektedir. Hamile kişilerde de kullanılması fazla önerilmiyor. Şayet kişinin alerjisi varsa reaksiyon gösterdiğinde ağızda şişme, nefes daralması, mide kanaması gibi etkilere neden olabiliyor.

İlginizi Çekebilir;

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver