Darr Anlamı Nedir? Ebced Değeri Kaçtır? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Darr Anlamı Nedir? Ebced Değeri Kaçtır?

Genellikle Nafi ismi ile birlikte zikredilen Darr (Dilediğini Zarara Sokan) dilediğini musibete uğratan, keder veren ve muhtaç hale getiren anlamındadır.

Darr Anlamı Nedir?

Esmaül Hüsna’nın anlamı zikrin faziletleri ile birlikte değerlendirilmelidir. Darr isminin ilk anlamı kullarını zarar veren bir şeylerle imtihan eden elem ve keder veren şeklindedir. İkinci anlamı acı ve sıkıntı verici şeyleri yaratandır.

Dünyada yaşanan iyilik ve kötülük birer imtihandır, insan yaradılışında verilen akıl ve irade sayesinde günahlardan uzaklaşarak hayra yönelebilir. Yaradan, bazı durumda kuluna elem ve keder vererek tövbe etmesini ister, kul yaşadığı sıkıntı ve acıdan dolayı günah işlemekten uzaklaşır.

Yaratıcı kainattaki her şeyi tersi ile birlikte yaratır aynen hastalık ve şifa, sıcak ve soğukta olduğu gibi. Zararlı ve yararlı şeyleri de aynı şekilde bir araya getirerek kullarına imtihan vesilesi yaratır.

Müslümanların inancına göre hayır ve şer Allah’tan gelir, hayırla karşılaşan şükrederken şer ile karşılaştığında da şükretmelidir. Sonuçta yaradan dilediğini zarara sokan fazilet sahibidir.

Darr İsminin Faziletleri Nelerdir?

Esma-ül Hüsna içerisinde Darr ismin yüce bir mana taşır bunun için faziletlerinin bilinmesi önemlidir. Zarardan korunacak kişiler için söylenir ve zarardan uzaklaştırılmak istenen kişiler için kullanılır.

Allah adını hatırlatarak her şeyin onun iradesi ile gerçekleştiğini anımsatır. Dünya hayatında ve ahiret hayatında yarar ve zarardan etkileneceğini öğretir.

  • Zulüm ve zalimden kurtulmak isteyenler her gün 1001 kere okumalı.
  • Her cuma gecesi okunması halinde sıkıntı, keder ve dert kalmaz.
  • Her cuma akşamı 100 kere okunması halinde sağlıklı olur ve insan kendini sever.
  • Her cuma okunduğunda düşmanlık edenler perişan olur, kişi kendine zarar vermek isteyenlerden uzaklaşır.
Darr

Darr

Ebced Değeri

Hikmeti gereği elem ve zarar verici şeylerden yaratan anlamında olan Darr isminin ebced değeri 1001 adettir. İsmin zikir saati Merih, zikir günü ise salıdır. Ancak her cuma gecesi zikreden kişi Allah’a yakın olur ve her türlü zarardan korunur.

Esma’nın zikrine devam edenler kendisine düşmanlık edenin bekim beslenmenin kısa zamanda dağılıp perişan olduğunu görür. Zikir saati olan Merih öğleden 2 saat önce ve akşamdan bir saat önceye denk gelir, gece okuma durumunda ise tam gece yarısı okunması gerekir.

Darr İsminin Geçtiği Ayetleri

Birçok fazileti ve esrarı bulunan Allah’ın Darr ismi geçen Kur’an ayetleri; Bakara Suresi 214. ayet, Yasin Suresi 23. ayet, Zümer Suresi 38. ayet, Enam suresi 17. ayet ve Nahl suresi 53. ayettir.

Yasin suresinde; “Ben, ondan başka ilah edinir miyim? Er Rahman bana bir zarar dilersen onları şefaati bana bir şey fayda vermez. Ve onlar beni kurtaramazlar” şekilde geçer.

Nahl suresinde ise; ” sizin olan ne kadar nimet varsa hepsi Allah’tandır. Sonra da size bir sıkıntı dokunsa o zaman ona yalvarırsınız” şeklindedir.

İlginizi Çekebilir;

Allah

Müntakim (Asilerden İntikam Alan)

Ahir (Sonu Olmayan)

Vahid (Bir)

Hadi (Hidayete Erdiren)

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver