Vekil Anlamı Nedir? Nasıl Korunur? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Vekil Anlamı Nedir? Nasıl Korunur?

Esmaül Hüsna olarak Vekil isminden de söz edilir. Allah’ın 99 ismi arasında yer alır ve ism-i şerif olarak hem anlamlarına hem de faziletlerine değinilir.

Vekil Anlamı Nedir?

Kulların rızkı üzerinden Vekil anlamına işaret edilmektedir. Şöyle ki rızka kefil olma anlamına gelmektedir.

Kulların işlerini yerine getiren ve kefil olan şeklinde değerlendirilir. İlk anlamı bu şekilde ele alınır ve ardından iman edilene işaret edilir. Kayıtsız şartsız olacak şekilde güvenilir anlamına da gelmektedir. Diğerleri:

  • Kulların dileklerini dinleyen ve gerçekleştiren olacak şekilde anlamlara değinilir.
  • Tevekkül etmek şeklinde de ele alınmaktadır.

Bu şekilde sadece Allah’ın isteği üzerine hayırlı sonuçların elde edildiğine gönderme yapılır. İzne bağlı olarak hayırlı işlere ve de sağlığa işaret edilmektedir.

Vekil İsminin Faziletleri Nelerdir?

Vekil anlamı kadar faziletleri de tekrarların öncesinde değerlendirmeye alınmaktadır. Zikir için önceliğiniz anlamlar kadar ismin özelliklerini de dikkate almak olmalıdır. Bunun üzerine:

  • Belaların son bulması için sık sık tekrar edilen isimlerden bir tanesidir.
  • İsteklerin anında ve hayırlı sonuçlanması için zikre yer verilmektedir.

Herhangi bir niyet için sık sık Hak tekrarında bulunmak hayırlı sonuç almak adına önem arz etmektedir. Bunun gibi her türlü felaketten korunmak isteyenlerin de tekrar etmesi söz konusudur. Son olarak işlerin başarıyla sonuçlanması için tekrara yer verilmelidir.

Vekil

Vekil

Ebced Değeri

El Vekil esması hayırlı sonuçlar elde etmek isteyenler tarafından tekrar edilir. Bunun için ilk etapta anlamları kadar ebcedin de üzerinde durmak gerekir. Şöyle ki:

  • Zikir sayısı olarak 66 değerini dikkate almalısınız.
  • Değeri kadar günü için de Cuma değerlendirilmelidir.

Zikir gününden sonra saati gelir ve Zühre ele alınır. İkindi sonrasında olacak şekilde zikretmeye başlayabilirsiniz. Buna ek olarak güneşin ilk saatleri de faziletler açısından etkili olacaktır.

Gece okumalarına da yer verilebilir. Bunun için yatsı namazı sonrasında tekrara geçilebilir. Ek olarak gece yarısında da zikre geçebilir ve hayırlı sonuçlar için duanızı edebilirsiniz.

Vekil İsminin Geçtiği Ayetler

İsmin anlamları ile çeşitli surelerde geçmesi söz konusudur. Gerek surelere gerekse ayetlere göz atarak tercihinizi bu yönde yapabilir ve okumaya başlayabilirsiniz.

Nisa Suresi 81. Ayet bunlardan bir tanesidir ve yaygın olarak tevekkülün üzerinde durulmaktadır. Devamında:

  • Nisa suresi gelir ve 132. Ayette ismin anlamına değinilmektedir.
  • Müzzemmil suresi 9. Ayet içerisinde de başka ilahın olmadığına gönderme yapılır.

Ali İmran suresi bunlar arasında gösterilir ve 159. Ayette anlamlarına geçilir. Affedici olana ve de tevekküle dair ayet üzerinden anlamlara değinilir. Ardından İsra suresi 2. Ayet gelir. Tevbe suresi 129. Ayet içerisinde de bulunur ve tekrardan tevekkül açıklanır. Benzer anlamlar dahilinde birden fazla surenin içerisinde yer alan Allah’ın isimlerinden bir tanesi olarak kabul edilmektedir.

Vekil İsminin Zikri

Vekil ismi şerifi, Allah’ın güzel sıfatlarından biridir ve zikretmek ibadettir. Zikreden kişiler Allah’ın korumasına, bereketine, yardımına nail olmaktadır. İsmin zikir sayılarından bazıları şunlardır;

  • Belaların def edilmesi için Cuma günü 66 kere Ya Vekil Celle Celalühü okunur.
  • Her gün 10 defa zikir çekme tüm dileklerin kabul olmasını sağlar.
  • Esmayı günlük 76 defa okuyanlar suda ila yangında boğulmaz, depremden korunur.
  • Korkudan kurtulma amacıyla her gün 66 kez zikredilmelidir.
  • Girişilen işin başarıyla sonuçlanmasını sağlama hedefiyle devamlı okunmalıdır.

İsmi şerif dilek, hedef, isteklerin gerçekleşmesi için okunmaktadır. Allah’ı kendine vekil edinme manasına gelir. Bu sıfatla dua edenler Allah’ın sevgisine erişir. Genel zikir sayısı 66 kez tekrar etmektir. Ancak isteğin gerçekleşmesi amacıyla farklı sayılarda okunabilir. Her duada, Cuma günlerinde, Ramazan ayında, Kurban Bayramı’nda okunmalıdır. Allah’ın kullarına yettiğini hatırlatmaktadır.

Zikri çekmek, sıkıntılı durumlarda rahatlatır. Sonucunu bilmediğimiz bütün işlerin hayırla sonuçlanmasını sağlar. Ailenin korunması, gücünüzü aşan işlerde, çaresiz kalındığında Ya Vekil okunmaktadır. Allah’ın bu ismiyle istekte bulunma, insanların tek koruyucusu olan Allah’ a güvenmedir. O’na güvenme, tamamen ve tüm kalbimizle teslim olmadır. Her ihtiyacımızda O’na başvurmaktır.

Allah’ı vekil edinmede kulun elinden gelini yapması gerekir. Gücünün yetmediği yerde Allah’a güvenmektir. Yani yapılacak her şeyi yapmak, sonucun hayırlı olması için rabbimize tevekkül etmedir. Kulunun rızkına kefil olan Rab’dan hayırlısını istemedir.

İlginizi Çekebilir;

Mecid (Şerefi Yüksek)

Vedud (Müminleri Seven)

Şekur (Az Amele Bile Çok Sevap Veren)

Muhyi (Hayat Veren, Dirilten)

Hakim (Hikmet Sahibi)

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver