Tylolhot Zararları Nedir? Olumsuz Etkileri Nelerdir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Tylolhot Zararları Nedir? Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Tylolhot zararları nedir, yan etkileri nelerdir? Ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan bir ilaçtır. Şase şeklinde satışa sunulur ve suyla karıştırılarak oral yolla alınması mümkün hale gelir.

Tylolhot, genellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda alınır. Limon aroması ile nezle ve üst solunum yolu hastalıklarında vitamin katkılarıyla bilinen bir ilaçtır. Ateşin düşmesinde ve özellikle terleme yoluyla atılmasında büyük önem taşıyor.

Tylolhotun Bilinen Zararları Nelerdir?

Tylolhot zararları nedir, etkisi ne zaman anlaşılır? Genellikle hafif ve orta şiddetli ağrılarda içilen bir ilaç türüdür. Parasetamol etkin maddesiyle üretilmiştir. Parasetamolün çok olumsuz yan etkileri bulunmamaktadır. Ancak uzun süreli kullanımları, her ilaçta olduğu gibi önerilmez.

Hem şurup şeklinde hem de ilaç tableti şeklinde versiyonları da bulunan Tylolhot, sadece önerilen miktarda kullanılırsa herhangi bir sorun olmayacaktır. Karaciğer ve böbrek hastalarına önerilmemekle birlikte, yetmezliğe ve organ sorunlarına neden olabilir.

Tylolhot, iç organlarda hasara neden olmaz. Ancak parasetamol alerjisi olan insanlarda organ zararlarına neden olabilir. Yan etkileri arasında baş dönmesi, kusma görülebilir.

Hazım ve sindirim sorunlarının yanı sıra uykusuzluk ve benzer etkileri elbette görülebilir. Kusma veya kanlı ishal gibi etkiler oluşursa vakit kaybetmeden mutlaka başvurulması gereklidir.

Tylolhotun Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Tylolhot zararları nedir, olumsuz etkiler mi? Alerjik reaksiyonlarda nefes alma sorunlarına dahi neden olabilir. Uzun süreli kullanmak, zamanla midede ve sindirim organlarında hasarların oluşmasına neden olabilir.

Uzuvlarda şişmeler görülebildiği gibi solunum sisteminde pek çok soruna neden olabilir. Anafilaktik şok olarak bilinen etkiler görülebilir. İlacın görülebilir yan etkileri arasında;

  • Cilt sorunları, kurdeşen ve der döküntüsü,
  • Alerjik etkiler, ödem ve boğaz şişikliği,
  • El ve ayaklarda kızarıklıklar,
  • Göz kanlanması ve toksik epidermal nekroliz

Olarak bilinen sıvı kabarcıklarına neden olabilir. Kalpte ritim bozukluklarına neden olduğu gibi kalp damarlarınsa tıkanıklık oluşturabilir.

Karaciğer değerlerinde bozukluk işlevsellikte sorunlar, aşırı duyarlılık gibi pek çok halden bahsedilebilir. Kan basıncını etkiler ve tansiyon yükselmesine neden olabilir.

Tylolhotun İçeriğinde Ne Var?

Tylolhot zararları nedir, içeriğinde ne var? Hem ateş düşürmede etkili hem de ağrı ve sızıları kesmede oldukça etkili bir formüldür. Çözelti ve şurup seçeneklerinde bulunan ilacın yetişkinler ve çocuklar için geliştirilmiş çeşitleri mevcuttur.

Etkin maddesi parasetamoldür ve çok olumsuz etkilere neden olmaz. Analfilaktik şok olarak bilinen uzuvlarda şişme, nadiren görülür. İlk içildiğinde şayet bu etkiler görülürse mutlaka ilacın kesilmesi ve doktora gidilmesi gerekir.

Dudak çevresinde ve hatta dilde şişme, boğaz yollarında şişme ve yutma, nefes alma zorluğu gibi pek çok olumsuz etki görülebilir. Bu, alerjik etki oluşturması halinde görülebilir sonuçlardır.

Kurdeşen ve benzer cilt sorunları görülmesi durumunda, derinin mutlaka tedavi edilmesi gereklidir. Pullanma, kabarıklık, kızarıklık ve ciltte tahriş görüldüğünde ilaç alımı mutlaka kesilmelidir.

Tylolhot Yan Etkileri Neler?

Tylolhot zararları nedir, yan etkileri geçer mi? Şayet parasetamol zehirlenmesi olmuş ise mutlaka hastanın kusturulması gerekir. Şayet nefes sorunları veya aşırı cilt tahribatı gibi geçmeyen etkiler görülmeye devam ediyorsa mutlaka mide yıkaması yapılmalıdır. Ancak bu tür uygulamalar genellikle ilaç zehirlenmelerinde yapılmaktadır.

Stevens Johnson sendromu olarak bilinen yan etkisinin görülmesinde; cilt dokusunda iltihap oluşabilir. Hem gözlerin civarında kan oturması hem de kızarıklıkla birlikte deri iltihapları görülebilir. Aritmi olarak tanımlanan ritim bozukluğuna bağlı olarak, iskemik kalp hastalığı da fazla parasetamol almakla görülebilir.

Tylolhotu genellikle hamilelerin içmesinde sakınca yoktur ve etkin madde olan parasetamol hem anne adaylarına hem bebeklerin sağlığına zarar vermez. Kişide aşırı duyarlılık oluşturabilir ve bazen varsanılara neden olabilir. Hipertansiyon hastalarının ve tansiyon ilacı kullanan kişilerin Tylolhot almaması önerilir.

En Yaygın Tylolhot Zararları Nelerdir?

Tylolhot zararları nedir, en çok hangi etkileri görülür? Tylolhot kullanan kişilerde yapılan incelemeler dahilinde en yaygın olarak sinirlilik hali olduğu gözlemlenmektedir. Uyku sorunları oluşabileceği gibi uyku kalitesini de doğrudan etkileyebilir.

Mide bulantısı ve kusma gibi etkiler oluşabilir. Sersemlik hali ve ağız kuruluğunun yanı sıra organlarda kuruluk ve somnolans olarak tanımlanan uyuklama hali gibi etkileri bilinir.

Tylolhot kullanan kişilerde en yaygın görülen yan etkiler arasında baş ağrısı ve baş dönmesi bulunmaktadır. Üst solunum yollarında etkileri olabilen parasetamol kaynaklı ilaç, yine solunum yollarında enfeksiyon etkileri gösterebilir.

Bağırsaklarda hızlı çözülme, mide ve bağırsak sisteminde gaz oluşumu gibi pek çok etkiye neden olabilir. Pek çok kişide de duygusal bozukluklar ve davranışlarda kısa süreli değişiklikler görülmektedir.

El ve ayaklarda uyuşmalar görülebilir örneğin. İlaç prospektüsünde belirtilen yan etkiler arasında ayrıca yanma hissi, hazım sorunları ve direkt olarak kabızlık etkisi belirtilir.

Tylolhot kullanırken mutlaka test edilmesi ve sadece doktorun önerisine göre kullanmak gerekiyor. Yüksek ateşin indirilmesi için en fazla 3-4 gün içilmesi gerekiyor. Ağrı kesici olarak ya da soğuk algınlığında tedavi için en çok bir haftaya kadar ve hastalığa göre maksimum 10 güne kadar içilmesi gerekiyor.

Fazla tüketmek, ilaç içmeyi gereksizken bir alışkanlığa dönüştürmek sadece Tylolhot için değil tüm ilaçlar için zararlı etkilere neden olur.

Tylolhot Seyrek Görülen Zararlı Etkileri

Tylolhot kullanımlarında çok yaygın olmamakla birlikte bazı etkiler de görülmektedir. Trombositopeni adı verilen kan pulcuğunun eksilmesine bağlı olarak pıhtılaşma sorunları görülebilir.

Nadiren de olsa lökopeni adı verilen akyuvar sayısında azalma gibi etkilerden bahsedilebilir. Kansızlık, yine ilacın seyrek yan etkileri arasında değerlendirilmektedir.

Kanda metemoglobine neden olabilen Tylolhot, kılcalların kanamasına da neden olabilr. Ancak bu çok nadiren görülebilir bir etkidir. Genellikle Tylolhot kullanırken ilaç etkisi ya da var olan hastalığa bağlı olarak iştah problemleri olduğu, çok nadir kişilerde anoreksi oluşturduğu belirtilir.

Akciğerde solunum sorunları ya da astıma yönelik sorunlar, hazımsızlık ve hepatit ile karın ağrıları görülebilir.

Lyell sendromu olarak bilinen nekroliz etkileri, deri hastalıkları ve farklı türlerde deri döküntüleri görülebilir.

Kalpte yan etkilere neden olabileceği belirtilen Tylolhot ilacının taşikardiye neden olabileceği belirtilir. Ancak bu risk, çok yüksek değildir. Toplumda yaygın olarak toz versiyonu kullanılmakta olup, çok etkin zararları olduğu bilinmiyor. Ancak her ilaçta olduğu gibi etken maddesinden kaynaklı olabilir durumlara karşı yan etkileri derecelerine göre belirtilmektedir.

Tansiyon sorunları oluşturabildiği için kan basıncı düzenleyici ilaç kullanan kişilerin Tylolhot almaması ya da almadan önce mutlaka doktora danışmaları gerekmektedir.

Görmede bulanıklık ya da kalp atışlarında düzensizliğe neden olan ilaç, göğüs sıkışmalarını tetikleyebilir. Kulak çınlaması ve halsizlik hissi seyrek etkiler arasındadır.

Tylolhot içildiğinde çok seyrek görülebilir bazı zararları belirtilir. Kan hücrelerinde çok hızlı değişiklik ve ani hücre sayısı azalması gibi etkiler, çok seyrek görülen durumlar olarak belirtilir.

Tylolhot ilacının bilinmeyen zararları ile ilgili de ilaç rehberinde bazı bilgiler yer alıyor. Özellikle beyin sorunları ya da merkezi sinir sistemi ile alakalı sorunlara yol açmadığı belirtilir. Şayet bu tür durumlar var ise de henüz yapılan çalışmalarda sinir sistemini olumsuz etkileyebilecek zararlarının bulunmadığı ifade edilir.

İlginizi Çekebilir;

Amme Suresi’nin Okunuşu

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver