İçindekiler
Trafik sigortası hangi zararları karşılar; araç satın alımı ya da devri sonrasında kesinlikle uygulanması gereken prosedürler vardır. Bunlardan biri de trafik sigortasıdır. İşte bu sigortaya dair bilinmesi lazım olanlar!
Trafik sigortası hangi zararları karşılar; sigortanın karşılayacağı zararların başında hastane masrafları gelmektedir. Örneğin zararın ortaya çıkması durumunda kişilerin sağlık kurumlarından yardım alması gerekebilmektedir. Sağlık koşullarının iyileştirilmesi için gerekli olan tüm önlemler eksiksiz alınmış, sigorta kapsamına bu kıstaslar eklenmiştir. Sadece araç sahibinin değil aynı zamanda karşı tarafın hastane masraflarının karşılanmasına dair de muhteşem destek sunulabilir. Bu konuda sigorta içeriklerini detaylı şekilde incelemeniz gerekmeyecektir. Koruma, sunulan hizmetin yapısının standart olduğu bilinmektedir. Standart olduğu için koşullara dair incelemeler yapmanıza gerek olmadan her yenileme tarihinde gerekli olan ödemeleri yaparak süreci tamamlamalısınız. Kazalar, olası tüm belirsizlikler, problemler için yasaların da çizmiş olduğu çerçeve içerisinde önlemler alınmalıdır. Firmanız süreç içerisinde size gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.
Trafik Sigortasının Koruduğu Zararlar Nelerdir?
Trafik sigortası hangi zararları karşılar; temel kategorizasyon adımlarına bakıldığı zaman zarar gören tarafların sorunlarının karşılanması için çaba sarf edildiği görülmektedir. Sigorta ile alakalı beğeni toplayan unsur bir sene kazaya karışmanız durumunda diğer sene sigortaya ödeyeceğiniz tutarın artmamasıdır. Kaskoda bu tutarın direkt olarak artığı ve firmaların maddi devamlılığını esas alan politikanın geçerliliğini koruduğu anlaşılmaktadır.
Trafik sigortası hangi zararları karşılar; kişilerin yapmış olduğu bir kazanın sonrasında kişilerin yaralanması ve daha sonrasında vefat etmesi durumunda, bu kişilerin cenaze ve defin işlemleri sigorta tarafından karşılanmaktadır. Trafikte tüm olasılıklar dikkate alınarak her koşulun incelendiği ve masrafların – hatanın kimin sorumluluğunda olduğu gibi detayların kesinlikle dikkatle incelenmesi lazımdır. Sadece can sağlığına ilişkin sorunlar değil aynı zamanda karşı tarafın uğramış olduğu zararın karşılanması konusunda da devreye girmektedir.
Kaskonun sizin zararlarınızı, sigortanın ise karşı tarafın zararlarını kapsayacak nitelikte olduğunun hatırlatılması gerekir. Trafikte herhangi sorun meydana gelmemesi adına her iki sisteme dahil olmak çok daha mantıklı olacaktır. Tabi ki sigorta ve kasko yaptırırken firmaları da dikkatle seçmelisiniz. Kar odaklı değil müşterilerin memnuniyeti ve güvenliği odaklı firmalar seçilmelidir.
Doğal Afetleri Kapsar Mı?
Trafik sigortasının ekseriyetle doğal afetlerden kaynaklanan hasarları karşılamadığı görülmektedir. Bu sorunun giderilmesi için kaskodan yardım alınabilmektedir. Kasko şirketlerinin sel ya da deprem gibi felaketlerde uğranan hasarların giderilmesi için çok büyük bir çaba sarf ettiği anlaşılmaktadır. Kişilerin kasko poliçesi hazırlanırken hangi koşullarda ödeme alınacağına ilişkin tüm detayları en ince ayrıntısına kadar gözden geçirmesi gerekir.
Karşı tarafın uğrayacağı hasarlar konusunda sigorta yeterli olsa da kişilerin kendi zararlarının karşılanması konusunda kaskonun çok daha büyük bir öneme sahip olduğu anlaşılıyor. Bilhassa yakınlarda yaşamış olduğumuz deprem felaketinin sonrasında mal kayıplarının çok yüksek seviyede olmasının kasko ve sigorta gibi adımların önemini defaatle hatırlattığı da belirtilmelidir.
Kasko ve Sigorta Aynı Mıdır?
Trafik sigortası hangi zararları karşılar; kasko ve sigorta arasında geniş bir ayrımın olduğunu bilmelisiniz. Öncelikli olarak sigorta yaptırılması zorunludur. Kaskonun kişilerin kendi inisiyatifinde olduğu bilinmektedir. Sigortanın kapsamı dardır. Kaskonun kapsamı birçok olumsuz yaşanabilecek olayı içerisinde bulundurmaktadır.
- Kasko arabanın bir yere çarpması ya da arabaların çarpışması durumunda karşı karşıya kalacakları hasarı kapsamaktadır.
- Hasar ile alakalı olarak incelemeler yapıldığı zaman kusurun yüzde kaç olması gerektiğine dair ayarlamalar koymaksızın zararın karşılanmasının en büyük kıstaslardan bulunması gerekir.
- Sadece arabaların çarpışması alanında değil aynı zamanda doğal afetlerde de ödeme yapmaktadır. Sel ya da deprem gibi felaketlerde aracın hasar alması durumunda kaskoya bu konuda eklenmiş bir madde bulunuyor ise koruma verilecektir.
- Terör saldırıları gibi hususlar da eklenebilmektedir. Varsayalım sizin aracınızın yanında terör saldırısı meydana geldiği terör saldırısı nedeni ile aracınızın zarar görmesi veya direkt olarak kullanılamaz hale gelmesi halinde maddi destek tarafınıza iletilecektir.
Kaskonun süresine ilişkin çok dikkatli davranmalısınız. Sizin o sene içerisinde kaza geçirmeniz ve zararın da kasko tarafından karşılanması durumunda; diğer sene ödemeniz gereken ücretin büyük oranda artış ile karşı karşıya kalacağını bilmelisiniz.
Yaşanan kazanın, zarara neden olan durumun kasko kapsamında olup olmadığının kontrol edilmesi için uzmanlar görevlendirilir. Uzmanlar sizin yaşadığınız durumun neden kaynaklandığına dair gerekli olan incelemeleri yapar; ödemenin hak edilip edilmediğini inceler. Sizin lehinize olmayan bir sonucun çıkması durumunda anında itiraz edebilirsiniz. Bu uzmanların almış olduğu kararlara itiraz yolu kapalı değildir.
Kaskonun geçerliliğine dair konulan koşullar detaylı şekilde incelenmelidir. Firmalar sorumluluklardan kaçmak için zaman zaman ek prosedürler getirmekte, bunları çok küçük fontlarla yazarak kişilerin fark etmesini engelleyebilmektedir. Kasko belgesinin tüm detaylarını en ince ayrıntısına kadar okumak bu nedenle önem arz etmektedir. Kapsadığı koşullar ne derece geniş olursa sizin daha rahat bir biçimde arabanızı kullanmanız, trafikte aklınızda maddi zarara uğrama sorunu olmadan vakit geçirmeniz mümkün kılınıyor.
Yaşadığım Kazanın Araca Vermiş Olduğu Değer Kaybını Karşılar Mı?
Kaza yaşamanız durumunda bunun sağlığınız üzerinde ya da aracınızın üzerinde bırakmış olduğu hasarın yanı sıra bir de kesinlikle değerine vermiş olduğu hasar vardır. Kaza geçiren bir aracın satışa çıkarılması durumunda gerekli olan tüm tamirat adımları tamamlanıyor olsa da, değer kaybının önüne geçilmesi kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Değerde büyük oranda düşüş de beraberinde gelecektir. Bazı kişilerin bu değer kaybının da karşılanması gerektiğine dair söylemleri mevcuttur.
Fakat sigortanın kaza nedeni ile araçta meydana gelen değer kaybını kompanse edecek uygulaması bulunmamaktadır. Kasko konuda sizin için daha mantıklı seçim olacaktır. Kaskonun pert olarak nitelendirilen, bir daha kullanılmayacak hale gelen araçların dahi maddi değer ya da ürünün hiç kullanılmamış olan versiyonunun kişilere teslim edilmesini de kapsadığı bilinmektedir.
Trafik Sigortası Aracın Tamiri İçin Destek Sunar Mı?
Kazaya karışmanız durumunda aracınızın uğramış olduğu zararın karşılanması konusunda sigorta destek sunmayacaktır. Sadece karşı tarafın zararının karşılanması için maddi kaynak sunacaktır. Aynı durumun sağlık ve tedavi süreçlerinde de geçerli olduğu bilinmektedir. Sizin kendi mal varlığınızın korunması ve sorun yaşadığınız durumlarda maddi bakımdan sıkıntıya düşmeden sürecin atlatılması için gerekli olan tüm önlemler alınmıştır.
Her iki koruma sisteminin de birbirini takip eder durumda olduğu görülmektedir. Kasko – sigortanın bir arada yapılması, bu sırada kesinlikle güvenli olan firmalar ile iş birliği kurulması en büyük öneme sahip olan hususlardandır. Sizin zararınızın karşı tarafın hasarının da en donanımlı şekilde karşılanması adına firma seçimlerinin önemi çok büyüktür.
Tarihleri Yakından Takip Edin
Trafik sigortası hangi zararları karşılar; herhangi bir ceza ile karşılaşmamak adına kesinlikle tarihleri yakından takip etmelisiniz. Yenileme adımlarını atlamamak adına düzenli aralıklar ile ödemenin yapılması lazımdır. Tarihlerin yakından takip edilmesi konusunda dilerseniz kasko firmanıza talepte bulunabilirsiniz. Onlar sizin hem kaskonuzu hem de sigorta geçerlilik tarihlerinizi kontrol edecektir. Aracın sigortasının yenilenmediği yol çevirmelerde fark edildiği anda bunun ceza yazılması için yeterli bir neden olduğu belirtilmelidir.
Yorum Yapılmamış