Prezervatif Zararları Nedir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Prezervatif Zararları Nedir?

Prezervatif Zararları Nedir; Hamilelik ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlayan prezarvatif zararları nelerdir yazımızda detaylı şekilde paylaşılıyor. Dikkatli ve doğru kullanın!

Toplum için önemli bir konu olan cinsel sağlık için prezervatifler istenmeyen gebeliklerden ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için yaygın olarak kullanılan yöntemdir. Ancak halen kullanımı ile ilgili soru işaretleri ve yanlış bilgiler bulunur.

Prezervatif Üretiminden Kaynaklanan Zararlar Nelerdir?

Prezervatif üretim süreci ve kullanılan malzeme potansiyel zararları içerir. Prezervatif zararları nedir sorusuna cevap ararken kullanılan malzemeyi ve üretim sürecine dikkat etmek gerekir.

Büyük bir bölümünün üretiminde lateks malzeme kullanılır ve birçok insanın lateks alerjisi vardır. Kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve nefes alma zorluğu gibi belirtiler ve ortaya çıkar. Üretim sürecinde kullanılan kimyasal maddeler alerjik reaksiyonlara ya da cilt tahrişine sebep olur.

Kayganlaştırıcılarla kaplı olan prezervatifler cilt hassasiyetinin yanı sıra aynı zamanda enfeksiyonlara neden olan maddeler içermekte. Cilt hassasiyetine sahip olanlar tercih yaparken cilt dostu kayganlaştırıcıları tercih etmeli. Kalitesi düşük ya da hatalı ürünler koruma sağlamaz prezervatif seçimi yaparken güvenilir üretici tercih edilmeli.

Prezervatifin Cinsel Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Prezervatifin cinsel sağlık açısından önemli bir rolü vardır dolayısıyla etkileri olumludur. Prezervatif zararları nedir sorusu ile birlikte cinsel sağlık üzerindeki etkilerine göz atalım;

  • Cinsel temas esnasında bulaşıcı enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
  • İstenmeyen gebelikleri önemli ölçüde azaltır.
  • Kişisel koruma sağlaması sayesinde kişi kendini güvende hisseder.
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıkları ve komplikasyonları önlemeye yardımcıdır.

Cinsel performansa yardımcı olan bazı prezervatifler, boşanma sorunu yaşayan erkekler için çeşitli avantajlar sunar. Etki gösterebilmeleri için doğru şekilde kullanılması önemlidir yanlış kullanım hem koruma düzeyini azaltır hem de gebelik riskini taşır. Doğru takıp çıkartma yöntemlerini bilmek ve son kullanma tarihine bakmak önemlidir.

Prezervatifin Yan Etkileri Nedir?

Etkili bir doğum kontrol yöntemi olan prezervatif cinsel ilişkide korunma amacıyla kullanılır. Güvenli bir koruma sağlasa da yaşanabilecek bazı yan etkilere sahiptir. Prezervatif zararları nedir; Özellikle latex alerjisine sahip olan kadın ve erkeklerde deri tahrişi başta olmak üzere çeşitli alerjik reaksiyonlar görülebilir.

Cilde temas ettiğinde cilt tahrişi ve hassasiyet oluşurken kayganlaştırıcı ya da spermisitlerin kullanılması durumunda yaşanan tahriş daha sık görülür. Kayganlık özelliği yetersiz olan ya da yanlış kullanılan prezervatiflerde cinsel ilişki esnasında kayma problemleri ortaya çıkar.

Kullanılan malzemeye bağlı olarak koku ve tat rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Spermisit içeren prezervatif çeşitleri bireylerin kullandığı ilaçlar ile etkileşime girdiğinden dolayı çeşitli yan etkilere yol açar. Yanlış kullanımından kaynaklı olarak yaşanan yırtılma ve kayma gibi sorunlar koruma etkisini azaltır.

Duyusal rahatsızlık yaratma hissinden dolayı cinsel deneyimler olumsuz şekilde etkilenir. Yan etkilerine rağmen prezervatiflerin kullanımında yaşanan sorunlar genellikle geçici ve hafiftir. Alerjik reaksiyonlar ya da cilt tahrişleri yaşanması durumunda profesyonel bir sağlık desteği almak gerekir.

Prezervatif Kullanımı Nasıl Olmalı?

Tek kullanımlık olarak tasarlanan prezervatifler tekrar kullanılmamalı. Kullanıma ile birlikte aynı zamanda prezervatif zararları nedir sorusuna cevap bulan kısa bir araştırma yapmak önem kazanır. Farklı boyut ve malzemeler de üretimi gerçekleştirilen prezervatifin seçiminde kendinize uygun olanı belirlemelisiniz.

Belirli bir alerji ya da cilt hassasiyeti olanlar lateks içermeyen ürünleri tercih etmeli. Ürünün ambalajını açarken dikkatli olmak gerekir çünkü kesici bir alet ya da diş ile ambalajın açılması ürünün zarar görmesine neden olur.

Prezervatif sertleşmiş penis üzerine kolaylıkla geçirilir, ucundan sıkıca tutulduktan sonra yuvarlak ucu penisin ucuna yerleştirilir. Açılma yönüne doğru çekildikten sonra tamamen açılması sağlanır bu süreçte hava kabarcığı içermemesine dikkat etmek gerekir.

Cinsel ilişki esnasında yerinde olduğundan ve yırtılmadığından emin olmak önemlidir bu yüzden doğru şekilde takılmalıdır. Kaymasını engelleyecek yağlı losyon ya da vazelin gibi maddeler asla kullanılmamalıdır.

Cinsel ilişki sonrasında penisi vajinadan çekildiği andan itibaren prezervatif dikkatli olarak çıkarılmalı ve yırtılmamalıdır. Kullanılan prezervatifler hijyen şartları sağlandıktan sonra çöpe atılmalıdır.

Prezervatif Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Prezervatif penise uygulanan esnek kılıf olarak tanımlanırken erkekler tarafından kurulan doğum kontrol yöntemidir. Kullanmanın çeşitli avantajları vardır. HIV, hepatit B, klamidya, sifiliz ve gonore gibi birçok enfeksiyonun bulaşmasını önler.

İstenmeyen gebeliklerden korunmada etkili bir yoldur düzenli kullanıldığında gebelik riski önemli oranda azalır. Erişimi kolaydır eczane ve market gibi birçok yerden rahatlıkla temin edilir herhangi bir reçete ya da doktor tavsiyesine gerek yoktur.

Doğum kontrol yöntemleri içerisinde en uygun ekonomik seçenek olarak değerlendirilir. Cinsel ilişki öncesi kullanıldığında anlık koruma sağlar buna karşılık herhangi bir cinsel zevk kazanması yaşanmaz. Kullanımı son derece basittir üzerindeki talimatlar ile birlikte ürün rahatlıkla kullanılır.

Son dönemlerde kadınlara özel prezervatif üretimi gerçekleştirilmekte. Ortalama 15 cm uzunluğundaki ürünler ince ve yumuşak bir dokuya sahip. Prezervatif vajinanın içine tümüyle kapladıktan sonra tek tarafı kapalı silindir kılıf şeklindedir.

Vajinanın içerisine yerleştirilir ve vajina duvarına sıkı şekilde tutulur aynı zamanda vücut ısısı ile uyumludur. Açık olan ucun etrafı ve kapalı ucun serbest olan bölümünde halkalar yer alır, kapalı alandaki halka rahim ağzını sararken açık alandaki halka dış genital sistemde kalır.

Dış genital kısmının ucundan vajinanın iç yüzü kaplanırken yukarı doğru uzatılır böylelikle rahimi kaplaması cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve spermden korunmayı sağlar.

Prezervatif Kullanımının Dezavantajları Var Mı?

Dezavantajları olsa da düzenli ve doğru kullanımı sayesinde mükemmel bir koruma sağlayan prezervatif zararları nedir ya da herhangi bir endişe yaşıyorsanız sağlık uzmanı ile görüşebilirsiniz.

En önemli dezavantajları içerisinde cinsel zevki azaltmasın söylenebilir birçok kullanıcı cilt ile doğrudan teması engellediğinden dolayı duyusal bir kayıp yaşadığını paylaşır. Cilt tahrişi ve alerjik reaksiyonlar yaşanmasına neden olur. Ayrıca yanlış kullanılmasından dolayı gerek hamilelik gerekse cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı korumayı azaltır.

Patlama ya da yırtılma riski yanlış kullanılması, son kullanma tarihinin geçmesi ya da hasar görmüş olmasından dolayı ortaya çıkar. Birçok erkek tarafından cinsel ilişki esnasında rahatsızlık hissi yaşatıldığından dolayı tercih edilmemektedir. Doğru kullanılabilmesi için dikkat ve biraz beceri gerekir aksi halde zorluklar yaşanır.

Hem hamileliği engelleyen hem de cinsel hastalıklara karşı koruyucu etkiye sahip olan prezervatiflerin koruma oranları %100 değildir. Kalitesi kullanımı ve boyutu ile doğru tercih yapıldığında koruma oranı ortalama %98 civarındadır dolayısıyla her 100 kadından ikisinin gebe kalabileceği düşünülmektedir.

Yağ bazlı nemlendirici ya da kaygınlaştırıcı prezervatifler koruma yüzdesini düşürür su bazlı kaygınlaştırıcı kullanılması sayesinde güvenlidir. Ürünün koruma oranını azaltan nedenler açısından yanlış seçim, penis tabanına kadar çekilerek takılmaması ve kalitesiz ürün kullanımını sayabiliriz.

Ürünün yapısından dolayı çok sıcak ya da çok soğuk yerlerde saklanmamalı aksi halde bozulur ve kolay yırtılır bu nedenden dolayı koruyuculuk oranı azalır. Ürün seçimi yapılırken yüksek güvenlik standartlarına uygundur işareti bulunan prezervatiflerin tercih edilmesi önerilir.

Tek seferlik olmasından dolayı birden fazla kullanılması koruyuculuk etkisini belirgin şekilde azaltır aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıkların geçişini kolaylaştırır.

İlginizi Çekebilir;

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver