Muid Anlamı Nedir? Ne Zaman Okunur? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Muid Anlamı Nedir? Ne Zaman Okunur?

Can veren anlamına gelen Muid eşsiz isimler arasında yerini almıştır. Öyle ki öldürüp yeniden dirilten şeklinde de anılır ve bu haliyle pek çok sure ile ayetin içerisinde yer alır.

Muid Anlamı Nedir?

Türkçe anlamın üzerinde duruluyor ve Muid için devamında faziletlere değiniliyor. Öncelikle Türkçe olarak Allah’ın can aldıktan sonra diriltmesine yönelik anlamlara yer verilir. Bunun akabinde:

  • Ölmüşlerin tekrar diriltilmesine gönderme yapan isimler arasındadır.
  • Ölenlere tekrar can vermeye yönelik anlamların üzerinde durulmaktadır.

Bunlara ek olarak Allah’ın tek yaratıcı olduğuna gönderme yapılır. Hem yaratıcı hem de diriltme anlamlarının üzerinde durulur. Tüm bu hususlar üzerine faziletlere geçilir ve yerine gelmesi için tekrara geçilmesine vurgu yapılır.

Muid İsminin Faziletleri Nelerdir?

Muid için dikkate alınan bir diğer husus faydaları oluyor. Bunlar faziletler şeklinde değerlendirilir ve tekrar edilmesi gerekir. Nitekim tekrara bağlı olarak faziletlerin görülmesi mümkün hale gelir.

İsmin faziletleri olarak öncelikle kayıp bir eşyadan söz edilir. Şöyle ki esmanın sık sık zikredilmesi kayıp olan eşyanın bulunmasında etkili olacaktır. Buna ek olarak:

  • Psikolojik rahatsızlıkların son bulmasında etkili olduğu bilinir.
  • Akıl ile ruh sağlığının korunması için sık sık tekrara geçilmelidir.

Bunlara ek olarak işlerin yolunda gitmesi için de zikredilmesi faydalı olacaktır. Aynı şekilde sevilen bir kimse haline gelmek isteyenlerin tekrara yer vermesi gerekir. İtibar görmek adına önemli bir yere sahiptir.

Muid

Muid

Muid Ebced Değeri

Faziletleri açısından Muid ebced hesaplamalarına göz atmak önem arz eder. Nitekim ebcede bağlı kalarak zikredilmesi faydalarını görmenize yardımcı olacaktır.

Zikri için belirtilen adet 124 olarak dikkate alınmalıdır. Sadece adet ile sınırlı kalınmaz ve devamında:

  • Utarit şeklinde zikir saatine dikkat kesilir.
  • Zikir için belirlenen gün ise Perşembe olarak ele alınır.

Öğleden sonra herhangi bir saatte zikredilmesi uygun görülür. Bunun gibi gece okumalarının da üzerinde durulabilir. Özellikle de tam gece yarısında tekrara başvurulması faziletleri açısından faydalı olacaktır. Nitekim mental ve fiziksel sağlık için belirtilen sürelerde tekrara geçilmelidir.

Muid İsminin Geçtiği Ayetler

Kuran’da Cenab-ı Hak buyrukları yer alıyor ve ayetlerle her biri sıralanıyor. Özelikle de içerisinde Muid geçenler hangileri dikkate alınıyor ve bu şekilde tekrara yer veriliyor.

Öncelikle Rum suresi içerisinde yer aldığı görülüyor ve 50. Ayete gönderme yapılıyor. Ölülerin mutlak olarak diriltileceğine işaret ediliyor. Benzer şekilde Fussilet suresinde de yer alır ve:

  • Can veren ve ölüleri diriltenden söz edilir.
  • Ayet içerisinde yer alır ve Allah’ın ayetlerine yönlendirme yapılır.

Son olarak Bakara suresinde de bulunan Allah’ın isimlerinden bir tanesidir. 28. Ayet içerisinde yer alır ve ölülerin diriltilmesine gönderme yapılır. Sadece dirilme değil herkesin bir gün O’na döneceği belirtilir ve bu şekilde ismin anlamlarına değinilir.

Allah’ın Muid İsmi Hangi Hastalıklar İçin Okunur?

Allah’ın kudretiyle yaratıcılığını gösteren en güzel isimlerinden biri olan Muid yoktan var eden, tekrar dirilten anlamına gelir. Esmaül Hüsna Allah’ın verdiği canı yeniden alabilen tek yaratıcı olduğunu ifade eder.

Faziletleri çok fazladır kayıp olanların bulunmasına, psikolojik rahatsızlıkları gidermeye, işlerin yoluna girerek başarılı olmaya vesile olur. İsmi Şerif Allah’ın hastalara şifa vermesiyle onları tekrar diriltmesi adına edilen en özel duadır. Muid ismi ile şu hastalıklardan korunmak ve şifa bulmak mümkün;

  • Astım, diyabet, kalp, kanser gibi kronik hastalıklar.
  • Felç, alzheimer, MS gibi ağır hastalıklar.
  • Fiziksel olarak yaşanan tüm rahatsızlıklarla birlikte hastalıkların hemen hepsi için okunabilir.

Hastalıkların şifa bulması için ismin okunmasının yanında aynı zamanda sadaka vermek, Kur’an okumak ve oruç tutmak tavsiye edilir. Oruç bedeni temizlerken şif a bulmaya vesile olurken sadaka Allah’ın rızasını kazanmada etkilidir.

Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim’i okumak özellikle şifa ayetlerini zikretmek faydasını arttırır. Hastanın iyileşebilmesi için duanın günde 100 kez samimi şekilde edilmesi gerekir. Allah’ın izniyle tüm dualar kabul olarak hastalar şifa bulur. İsmi Şerife’yi düzenli olarak okuyanlar tüm insanlar tarafından sevilerek itibar görür.

Hafıza sorunu ya da dikkat problemi olanlar üzerinde fayda sağlayarak unutkanlığa yardımcı olur. Merak edilen bir kişiden haber alınması için 124 kez abdestli, içten, inanarak en önemlisi Allah’a sığınarak okumak gerekir.

İlginizi Çekebilir;

Kayyum (Her Şeyi Ayakta Tutan)

Veli (Müminlere Dost Ve Yardımcı)

Muhyi (Hayat Veren, Dirilten)

Bais (Öldükten Sonra Dirilten Ve Peygamber Gönderen)

Şehid (Her Şeye Şahit Olan)

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver