İçindekiler
Müslümanlık inancında Allah’a iman etmek ile aynı esaslar arasında yer alan meleklere iman esasını yerine getirmek her iman eden için koşul olarak belirtilmektedir. Batıl inançlar ve dinin yorumlanmasından kaynaklı sorular kafaları karıştırsa da melekler bebekleri neden korkutur sorusu merak edilmektedir.
İslamiyet esaslarında Allah’a iman etmek gibi zorunlu tutulan esaslar arasında meleklere iman bulunmaktadır. Melekler bebekleri neden korkutur sorusu batıl inançlardan ve bu konuda yorumlanan ayetlerden söz konusu olmakta ve İslamiyet yorumlara kapalı bir inanç olarak kabul edilmektedir. Kur’an ayetlerinde meleklerin korkulacak varlıklar olduğundan bahsetmemekte ancak onların Allah tarafından bazı konularda görevlendirildiğinden söz etmektedir. Kuranda açıkça belirtilmeyen hiçbir konuda yorum yapılmaması gerekmektedir.
Müslümanlıkta Meleklerin Görevleri
Müslümanlık inancının dini esasları arasında yer alan meleklere iman hususunda kişilerin Kur’an ayetlerinde belirtilenin dışında yorumda bulunmaması tavsiye edilmekte ve Kur’an ayetlerinde melekler ile alakalı sıklıkla söz edilmektedir. Müslümanlar tarafından en sık merak edilen konular arasında yer alan melekler ve insanlar arasında bir iletişim gerçekleşebilir mi sorusuna Allah’ın takdirine bağlı olarak gerçekleşebileceği cevabı verilebilmekte ancak bu her insanla gerçekleşmemektedir.
Müslümanlığa iman edenlerin melekler hakkında inandığı tüm esasların Kur’an’da belirtilenin dışında yoruma taşmaması gerekir. Buna bağlı olarak melekler bebekleri neden korkutur sorusu tamamen yoruma dayalı ve hurafeden ibaret kabul edilmektedir. Bebeklik döneminde melekler ile insanların iletişime geçmesini mümkün olarak değerlendiren bir ayet ya da sure bulunmadığı için bu konu hakkında Müslüman müminlerin yorumda bulunmaması tavsiye edilmektedir.
Müslümanlık Dininde Meleklerin Yetkisi
Müslümanlıkta insanlar ile melekler aracılığı ile iletişim kurmayı tercih ettiği durumlarda Allah’ın belirttiği her esas vahiy olarak adlandırılmaktadır. Buna bağlı olarak Allah biri ile iletişime geçerken meleklerini görevlendirmekte ancak bunu sıklıkla yapmamaktadır. Allah’u Teala’nın bir mesaj iletmek için melekleri aracılığı ile peygamberlerine vahiy ettiği bilinmekte ve herhangi bir sıradan insan ile bu şekilde iletişim kurmadığı bilinmektedir.
Melekler insanlar ile yalnızca Allah’ın yetkilendirmesi doğrultusunda iletişime geçebilmektedir. Bunun dışında doğumdan sonraki dönemlerde meleklerin bebekler ile iletişime geçmesi mümkün olmamakta ve bu durum bebeklerin erken dönemde algılarının son derece kapalı olmasından, böyle bir şey gerçekleşse dahi bebek bunu hatırlayamayacağı için asla bilinemeyecek bir durum olarak kabul edilmektedir.
İslamiyette Melekler Bebekler İle İletişim Kurabilir Mi?
İslamiyet inancına bağlı olarak meleklerin Allah’ın yetkilendirmesi dışında her hangi bir durumda kendi istekleri doğrultusunda bir insan ile iletişim kurması mümkün değerlendirilmemektedir. Melekler bebekleri korkutur mu?
Hayır meleklerin böyle bir yetkisi ve görevi bulunmamakta, onlar Allah’tan buyruk almadıkça insanlar ile iletişime geçememektedir. Müslümanlık inancında bebekler ile meleklerin iletişime geçmesi yalnızca söylentiden ibaret bir durumdur ve bunun gerçekleştiğine dair herhangi bir dini kayıt bulunmamaktadır.
İslamiyette Melekler Bebekleri Korkutur Mu?
Melekler bebekler ile Allah’ın yetkilendirmesi dışında iletişim kuramazlar. Buna istinaden meleklerin bebekleri korkutması, güldürmesi, ağlatması ya da onlarla konuşmasına dair söylentiler yalnızca bir rivayet ve batıl bir inanç olarak kabul edilmektedir. Din alimleri bu konuda insanların dini kayıtlarda belirtilmeyen bir hususta yorum yapmamasını tavsiye etmektedir.
Yorum Yapılmamış