Lekad Caekum Tevbe Suresinin Son İki Ayeti | allahinbereketi.com

Lekad Caekum Tevbe Suresinin Son İki Ayeti

Tevbe suresinde, anlaşmalarından vazgeçip kötülük peşinde koşan müşriklerin fesih bildirimi yapıldıktan sonra Mescid-i Haram’ın etrafından kovulması ve putlardan arındırılmadan bahsedilir. Allah’a ve onun resulüne bağlı olanların ve asıl iman kardeşi olarak bağ kurmanın tüm dünyevi bağların üzerinde tutulması gerektiği vurgulanmıştır. Lekad Caekum Tevbe suresinin son iki ayeti Allah’ın tek ve her şeyin sahibi olduğunu anlatır.

Tevbe Suresinin Son İki Ayeti Ne İçin Okunur?

Bulunduğu yerde Tevbe suresindeki son iki ayeti okuyan kişinin o gün ölmeyeceği müjdelenmiştir. Lekad Caekum Tevbenin son iki ayeti peygamber efendimizin müminleri ne kadar çok sevdiğini ve onlara karşı merhamet dolu olduğunu anlatır. Bu sevgiye karşı ona yüz çevirenlere ise “Allah’ım bana yeter ve O’ndan başka ilah yoktur. Sadece O’na inanır O’na güvenirim, O her şeyin tek sahibidir” demesi buyrulur. Peygamber efendimizin İslam’ı yaymak için çabalaması ve karşılığında kötülük bulması pek çok surede anlatılmakta ve kıssalara yer verilmektedir.

Tevbe Etmek Nasıl Olur?

Bir insanın tevbe etmesi için ilk olarak sahip olduğu kötü huy ve davranışlardan vazgeçmesi, günahlarından pişman olması, işlediği günahlar kullarla alakalı ise mutlaka helalleşmesi ve sonra Allah’tan tüm samimiyeti ile af dilemesi gereklidir. Allah’ın tevbe kapısı kullarına her daim açıktır. Şayet tevbe edildikten sonra bir yanılgıya düşüp tekrar günah işlenirse Allah’a ibadetten vazgeçilmemelidir. İşlenen günah için af dilenmeli ve Allah’ın yolunda ibadetler bollaştırılmalıdır. Lekad Caekum Tevbe suresinin son iki ayeti peygamberimizin Müslüman kullara karşı şefkatini ce merhametini, ona yüz çevirenlere karşı Allah’ın hep yanında olduğunu anlatmaktadır.

Tevbe Suresinin Diğer Adı Ne?

Son iki ayeti hariç Tevbe suresi Medine döneminde indirilmiştir. Toplam 129 ayettir. Adını Allah’ın tevbe eden kullarını affedeceğini müjdelediği 140. Ayetten alır. İlk ayetinde geçen “beraet” kelimesi sebebi ile Berae suresi adını da taşır. İnsanoğlunun son nefesine kadar edeceği tevbeler kabul olunacaktır. Allah tevbe kapısını asla kapatmaz ve kullarının yanlışlarından dönerek iman etmeleri için anlayış gösterir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver