İslamiyette Fal Baktırmanın Hükmü Nedir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

İslamiyette Fal Baktırmanın Hükmü Nedir?

Müslümanlık inancında fal baktırmak, sihir yapmak ya da yaptırmak, büyü ile uğraşmak, kehanette bulunmak Allah’a şirk koşmak olarak değerlendirilerek, dinen uygun görülmeyen davranışlar arasında yer almaktadır. Buna bağlı olarak İslamiyette fal baktırmanın hükmü nedir?

Müslümanlık inancına göre Allah’tan başka ilah yoktur ve Hz. Muhammed onun kulu ve elçisidir. Buna göre Allah’ın insanlar ile iletişim yolu olarak meleklerine vahiy ettirmek dışında tek tercih ettiği araç Kur’an ayetleri ve peygamber hadisleridir. Bunun dışında Allah herhangi bir kulun kendisi adına konuşmasını ve vaaz etmesini kesinlikle uygun değerlendirmemektedir.

Müslümanlıkta Fal ve Kehanet Nasıl Karşılanmaktadır?

İslamiyet inancına göre tek ve her şeye kadir yaratıcı Cenab-ı Hak olarak belirtilmekte ve o her şeyi gören, her şeyi işiten ve her şeyi bilen olarak kabul görmektedir. Buna bağlı olarak fal, kehanet, büyü, sihir gibi uygulamaların İslamiyet açısından dinen hoş karşılanmadığı bilinmektedir. İslamiyette fal baktırmanın hükmü nedir?

İslamiyette fal bakan ve baktıran, kahin tutan ya da kahinlik yapan kişilerin dinde yerleri bulunmamakta ve aşikar Allah’a şirk koşmuş olarak nitelendirilmektedir. Falcılık hakkında peygamber hadislerinde bu kimselerin hiçbir şey olamadıkları ve olmayacaklarına işaret edilirken, birçok hadiste bu kimselerin peygamber aracılığı ile iletilen Kur’an ayetlerine ve Allah’ın kelamına ters davrandıklarını, yok saydıklarını ve cennette yerleri olmadığına işaret etmektedir.

Müslüman Kişi Fal Bakar Ya Da Baktırırsa Allah Tarafından Ne İle Cezalandırılır?

Müslüman kişinin başkasının aklına kanar fal bakması ya da baktırması eğer Allah’a niyetini etkilememiş ve eğlencelik bir durum ise, kişiler  bu durumu ciddiye alarak inanmadıysa tövbe istiğfar ile niyet duası sayesinde Allah takdirine bağlı olarak affedilebilmektedir.

Falcılık ve kahinlik yapan kişilerin niyetlerinin kötü ve bu işi gerçekten inanarak yapmalarının karşılığı dinen oldukça ağır olmakta ve peygamber efendimiz Hz. Muhammed bu kişiler hakkında cennete giremeyecek, Allah’ın seslerini duymayacağı kullar olduklarını bildirmektedir. Bu kişilerin kıldıkları namazların ve tuttukları oruçların kırk gün boyunca kabul edilmeyeceği müminlere bildirilmiştir.

İslamiyette Fal Bakmanın Hükmü Kuran Ayetlerinde

Kuran ayetlerinde Müslümanlar ve Allah’ın yarattığı herkes için son derece açıklayıcı ayetler ve sureler yer almakta, Müslümanların hayatlarını buna bağlı değerlendirilmeleri beklenmektedir. Buna göre Allah’u Teala falcılık ve kahinlik ile uğraşmayı süresiz olarak günah belirlemiş, kitabında ve peygamberi aracılığı ile verdiği vaazler aracılığı ile bu duruma ne denli karşı olduğunu ve neden karşı durduğunu belirtmiştir.

Allah; bütün kainatın yaratıcısı, her şeye kadir, her şeyi bilen ve duyan, her şeye hakim olan olarak nitelendirilen yaratıcıdır. Buna istinaden İslamiyette fal baktırmanın hükmü nedir?

Falcılık ve kehanet unsurlarının dinen yeri bulunmamakta ve bu tarz eylemler Allah’ın kudretine hakaret olarak nitelendirilmektedir. gelecekte ne olacağını Allah’tan başka kimse bilemez, birinin bu konuda bilgi sahibi olması ancak Allah’ın takdirine bağlı olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Allah’a Şirk Koşmanın Cezası

Fal, kehanet, büyü ve sihir Allah’ın kesin kez karşı çıktığı şeyler olduğundan dinen yeri bulunmamakta ve şirk yani ortak koşmak olarak değerlendirilmektedir. Allah’a ortak koşanların dinen ahiret hayatı yaşaması mümkün bulunmamakta ve bu kişiler ahirette de dünyevilikte de Allah’ın gazabı ile karşı karşıya kalmaktadır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver