Antibiyotiğin Zararları Vücuttan Nasıl Atılır? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Antibiyotiğin Zararları Vücuttan Nasıl Atılır?

Antibiyotiğin zararları vücuttan nasıl atılır, beden nasıl temizlenir? Arıtma çalışmaları yapmak, söz konusu antibiyotik olunca biraz daha zor olabilir. Ancak tedavi sonrası bazı besinlerle, hızlı toparlanma sağlanabilir.

Antibiyotik, bakteri oluşumlarında tedavi amaçlı kullanılan ilaçlardır. Ancak bu bakterileri temizlerken bedende bazı zararlı etkileşimlere neden olabiliyor. Peki zararları nelerdir, nasıl temizlenir?

Antibiyotiğin Vücuda Etkileri Nelerdir?

Antibiyotiğin zararları vücuttan nasıl atılır, etkileri nelerdir? Antibiyotiklerin yanlış ve bilinçsiz kullanımları, bedende bazı olumsuz etkilere neden oluyor. En çok etkilediği organların başında elbette böbrekler ve karaciğer yer alıyor.

Böbreklerin kuruması, tenin nemsiz kalmasına neden olabiliyor. Fazla/ eksik/ hatalı kullanımlarda dahil bir antibiyotiğin etkisi 24 ay gibi bir sürede temizlenebiliyor. Yara sağlarken zararlarına maruz kalmamak üzere mutlaka bilinçli kullanılması gereklidir.

Antibiyotik;

  • Deri hastalıkları ve çeşitli mantara neden olabiliyor.
  • Karaciğerde işlev sorunları oluşturabilir.
  • Böbreklerde tahribata neden olur.
  • Bağırsak sistemindeki prebiyotiklerin azalmasına

Neden olabilir. Doğru kullanılmadığı durumlarda, bu ilacın iyileştirici gücüne karşı direnim oluşur.

Sindirim sistemi elemanlarında milyonlarca faydalı prebiyotik türü bulunuyor. Hazmın kolay yapılması ve kabızlık- ishal gibi sorunların görülmemesi için bu prebiyotiklerin devamlılığını sürdürmesi gerekiyor.

Ancak, yanlış ve gereksiz kullanıldığı durumlarda bu prebiyotikler yok olabilir. Dolayısıyla bu sistemde, kansere karşı dayanıklılık kaybolabilir. %20 civarında prebiyotiklerin ölmesi, ancak sonraki iki senede düzelebilmesi için gerekli zamandır.

Bebeklerde ve küçük çocuklarda sıklıkla verilen bu tür ilaçlar, daha sonraki yıllarında da sağlık sisteminde sorunlar görülebilmesine ve bağışıklığın düşük olmasına neden olabilir.

Antibiyotik Gereksiz Kullanılırsa Ne Olur?

Antibiyotik etkili ilaçlar ve şuruplar, gereksiz kullanıldığında bedende faydalı hücrelere olumsuz etkiler gösterebilir. Elbette hücrelerin yeniden formunu alması, bazen aylar bazen yıllar alabilir. Antibiyotiğin zararları vücuttan nasıl atılır, ne yemek gerekir?

Bunun için elbette prebiyotik zengini meyve ve sebzeler tüketilebilir. Ancak her hastalıkta bu ilaçları almamak, sağlığın bozulmaması için ekstra önem taşıyor. Fazla ve gereksiz kullanımları arasında ateşli hastalıklar yer alıyor.

Pek çok insan, ateşi yükseldiğinde ya da bebeklerde ateş görüldüğünde antibiyotik uyguluyor. Ancak bu gereksizdir. Zira antibiyotik, ateş düşürücü değildir ve böbreklere ağır yük binmesine neden olur.

Boğaz ağrılarında, bronşitte ya da sivilceler için bile çoğu zaman antibiyotik kullanımları görülüyor. Son derece yanlış ve bilinçsiz davranışlardır. İshale neden olan bu ilaçlar, sindirim sisteminin bozulmasına ve gereksiz yorulmasına neden olabilir. Üstelik nezle ve kış hastalıklarında dahi kullanıldığı için son yıllarda Sağlık Bakanlığı tarafından direkt olarak kısıtlanmıştır. Reçete dışında antibiyotik kullanmak, yasaklanmış ve organ tahribatları mümkün olduğunca azaltılmaya çalışılmıştır.

Antibiyotiğin Etkileri Nasıl Atılır?

Antibiyotiğin zararları vücuttan nasıl atılır, etkileri nasıl düzeltilebilir? Bakteri kökenli hastalıklarda kullanmak, daha fazla olumsuz sorunun yaşanmaması için oldukça önemlidir.

Zorunlu haller dışında kullanılmaması, sağlıklı bir metabolizma ve sistem için önem taşır. Bu ilacı alırken prebiyotik alımına da özen göstermek, normal zamanda tüketilen suyun miktarını 2 misline artırmak destekleyici olacaktır. İlacı günlük önerilen dozuna göre almak ve saatlerini geçirmemek, en önemli unsurlardan biridir.

Alınan antibiyotik, genellikle idrar yoluyla atılır. Böbreklerin çalışması ve karaciğerin çalışması gibi pek çok unsurdan bahsedebiliriz. Ancak bu organlarda direkt olarak sorunlara yol açabilir. Fazla kullanımlarında hastalıklar ve organ yetmezlikleri görülebilir.

Karaciğere iyi gelen gıdalar tüketmek ve tedavi sonrasında koyu yeşil yapraklı, lifli gıdalarla beslenmek önemlidir. Böbrekleri temizleyen doğal gıdaların oranını artırmak ve özellikle posalı yiyecekleri tercih etmek te hem sindirim hem boşaltım sistemini hem de organların işleyişini destekleyebilir.

Antibiyotiğin Etkilerini Gideren Gıdalar

Antibiyotiğin olumsuz etkilerini azaltan bazı besinler bulunuyor. Örneğin kefir, yoğurt ve süt ürünleri, direkt olarak prebiyotik olarak tanımlanır ve faydalı bakterilerin oluşumlarını destekler.

K vitamin bakımından zengin gıdaların tüketilmesi de yine bedende olumsuz etkileri geçiren unsurlar arasındadır. Yumurta başta olmak üzere kırmızı etlerden karaciğer tüketimi iyi gelecektir. Bazı bitki özleri ve yağlarını düzenli şekilde tüketmek, bağırsak sisteminin düzelmesini sağlar.

Hindistan cevizi ve yağının, antibiyotik etkilerini hafiflettiği belirtilmektedir. Gereksiz ve fazla ve zamansız şekilde antibiyotik kullanmak, bedenin etkilenmesine ve çoğu zaman zehirlenmesine de sebebiyet oluşturabiliyor. Bu nedenle antibiyotik kullanırken bunun olumsuz etkilerini yok edebilecek güçteki besinlerin tüketimi arttırılmalıdır. Özellikle greyfurt meyvesi içeriğindeki asitler sayesinde oldukça güçlü etkiler. Yağ asitleri, bol C vitamini içeriği ve lifli yapısı sayesinde antibiyotik kullanımları şayet mevsiminde ise greyfurt suyu takviyeleri ile alınmalıdır.

Aynı şekilde portakal ve mandalina suları ya da doğrudan tüketimleri yine antibiyotiğin zehirli etkilerinden kurtulmayı destekleyecektir. Antibiyotiğin yanlış ve bilinçsiz şekilde kullanılması, vücuttaki kalsiyum değerlerini de olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle kalsiyum takviyeleri uygulanmalıdır.

Çoğu zaman doktorlar reçetelerine yazarken genellikle kalsiyum sandoz gibi takviyeleri de birlikte vermektedir. Bunların kullanımına uymak ve doğal yollardan portakal, limon, greyfurt gibi C vitamini yönünden zengin olan meyvelerin alınması da yine antibiyotiğin etkilerinin hızlı şekilde temizlenmesini destekleyecektir.

Antibiyotiğin zararları vücuttan nasıl atılır? Konusunda bir öneride ilaç kullanırken alkol alımına ara verilmesidir. Özellikle antibiyotik kullanırken alkol tüketilmemesi, zehirli etkilerin oluşmasını sağlarken vücutta daha ağır hasarların oluşmaması, organ işlevlerinde sorunlar olmamasını destekleyecektir.

Antibiyotiğin Zararlarına Karşı Ne Yenilmeli?

Antibiyotiğin zararları vücuttan nasıl atılır, zararlı etkilere karşın ne tüketmek gerekiyor? Özellikle posalı yiyeceklerin sıklıkla tüketilmesi, antibiyotiğin zararlarına karşı korunmasını sağlayacaktır. Mide sistemi, hazım, sindirim ve boşaltım sisteminin desteklenmesi hedeflenirken, bir yandan da karaciğer enzimleri ideal seviyelere gelir ve böbrekte fonksiyon bozulmaz.

Lif bakımından yüksek değerlere sahip olan sebze ve meyvelerin doğal şekilde alınması, bu etkilerden korunmanın en temel yöntemleri arasında yer alıyor. Hem lif hem de bol su taşıma özelliğine sahip olan gıdalarla ilaç takviyesi sırasında veya sonrasında da özel bir beslenme programı hazırlanması gerekiyor.

Bağırsaklardaki canlı floranın daima sağlıklı olması ve faydalı bakterilerin korunabilmesi için de özellikle yulaf veya soğan önerilmektedir. Aşırı tüketildiği zaman kabızlığa neden olsa da bağırsak ve sindirim sistemini en çok destekleyen meyvelerden birisi hiç şüphesiz muzdur.

Antibiyotiğin etkilerini hatta sigara, tütün gibi pek çok olumsuz etkinin olumluya dönüştürülmesinde görevli olan muzu, sıklıkla tüketmek gerekiyor. Normal zamanlarda dahi günde bir adet muz yemek, onun faydalı yanlarını almayı sağlayacaktır. Ayrıca önerilen besinler arasında hindiba, enginar ve kuşkonmaz bulunuyor.

Bilinçsiz alınmaması gereken ve bilinçsiz alındığı zaman vücutta farklı tahribatlara neden olan antibiyotik sadece doktor önerisi ve reçetesiyle kullanılmalıdır.

Antibiyotik Ne Kadar Alınır?

Antibiyotiğin zararları vücuttan nasıl atılır, ne kadar alınması gerekiyor? Antibiyotik her bünyeye göre farklı oranlarda verilir. Doktor, hastalığa göre reçeteye öğünlerden önce veya sonrası alınması gerektiğini belirttiği gibi kaç doz alınması gerektiğini de belirtir. Kilo ve boy ölçülerine göre hastalığın çapına göre ilaç verilir. Herkese göre farklıdır.

Antibiyotik bilinçsiz bir şekilde alınıp kullanılmamalıdır. Reçetesiz ilaçlar dışında içerisinde bol miktarda antibiyotik etkisi bulunan gıda takviyeleri veya cilt yapısını güzelleştirmek uğruna içilen ilaçların her biri vücutta farklı etkilere neden olunabiliyor. Özellikle böbrek sağlığını etkileyen ve böbrek yetmezliğine neden olabilen antibiyotik etkili bu takviyelerin kesinlikle bilinçsiz kullanılmaması gerekiyor.

İlginizi Çekebilir; 

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver