Ayetleri Tersten Okuyarak Büyü Yapmak | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Ayetleri Tersten Okuyarak Büyü Yapmak

İnsanlık tarihinin en eski konularından biri büyü; geleceği söyleme, tedavi, falcılık ve cincilik benzeri davranışlarla insanları etkiler. İslam dininde büyü yasaklanmıştır ancak ayetleri tersten okuyarak büyü yapmak benzeri işlerle uğraşanlar bulunur.

İslam dininde büyü yasak ve haramdır. Büyü, Allah’ ın kudreti ve iradesi üzerinde bir bilgiye sahip olma iddiası olduğu için büyük günahlar arasındadır. Büyücüler yüklenen üstün özellikler ise İslamiyet’in temellerine aykırıdır.

Büyü Nedir?

Kelime anlamı üstü kapalı ve sebepleri gizli olan büyü, diğer insanları etkileme, aldatma, olmayan şeylere inandırma ve insanları yönlendirme olarak tanımlanır. İslam dininde sihir ve büyü yasaktır. Kişilerin çıkar ve menfaatleri için diğer insanları etki altına almasına dayanan büyü, İslamiyet öncesinde Arap toplumunda saygı duyulan işler arasında bulunurdu.

Kur’an-ı Kerim’ de Büyü Var Mı?

  • Kur’an-ı Kerim’de büyü hakkında olan ayetler bulunur. Ayetlerde peygamberlere atılan büyücülük iftiraları ve onlara yapılan büyüler hakkında bilgiler vardır.
  • Musa’ nın asasının yılana dönüşmesi, Hz. İsa’nın ölüleri canlandırması ve Hz. Muhammed’in ayı ortadan ikiye ayırması mucizeleri üzerine kavimleri onları büyü yapmak ve büyücülük ile suçlamıştır.
  • Büyü ve büyücülerle alakalı olan ayetler, onların yalancı ve sahtekâr olduklarını anlatan ayetlerdir. Peygamberimizin sözleri de büyü ve büyücülüğün zararları ve günah olduğu hakkındadır.

Büyünün Müslümana Zararları Nelerdir?

  1. Büyü, Müslümanın inancına zarar verir. Büyü ile alakalı olan insanlar bir süre sonra tamamen ona yönelir. Hayatında olan sorunları çözmek devamlı büyüye başvurur. Bu durum Allah’a şirk koşmaktır. Ve en büyük günahtır.
  2. Hasta olunmasına sebep olur. Ancak bu tesirler Allah’ın takdiri ile meydana gelir.
  3. Büyü ile uğraşan günaha girdiği gibi bir süre sonra kendisi de uğraştığı işlerden dolayı zarar görür.
  4. Büyü ile geleceği öğrenme ya da kader hakkında bilgi alma düşüncesi imana zarar verir. Çünkü gaybı ve kaderi yalnızca Allah’ın kudreti belirler.
  5. En büyük günahlardan olan büyünün, kimi zaman ayetleri tersten okuyarak büyü yapmak şeklinde gerçekleştirildiği iddia edilir. Büyü şirk koşmaktır, Allah’ın sözleri olan ayetler ile büyü yapmak ise günahların en büyüğü sayılır.
  6. Ayetler ile yapıldığı iddia edilen büyüler, kişilerin imanını yok eder. Büyü ile imanın altı şartından ikisi yok sayılır.

Büyüden Nasıl Korunulur?

Üzerinde büyü olduğunu düşünen kişilerin yapması gerekenler hakkında bazı bilgiler bulunur. Bu bilgilere göre büyüden korunmak için yapılması gerekenler;

  • İbadete yönelme, Allah’ ı anma ve ona sığınma, sadaka verme ve dua etme.
  • Bütün kötülüklerden Allah’a sığınma anlamına gelen Nas ve Felak surelerini okuma.
  • Cevşenül kebir duasını ve Esma-ül Hüsna/ Allah’ın isimlerini zikretmek.

İslam dininde yasak olmasına rağmen büyü ile uğraşanlar ve bunlara inanlar bulunur. Büyü, günahların en büyüğü sayılırken ayetleri tersten okuyarak büyü yapmak şeklinde Allah’ın sözlerini çarpıtmanın cezasını yalnızca Allah bilir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver