Allah'ın Affetmeyeceği Günahlar Nelerdir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Allah’ın Affetmeyeceği Günahlar Nelerdir?

Yüce rabbimizin İslam dininde, asla affetmediği ve bağışlamadığı belirli günahlar vardır. Peki, Allah’ın affetmeyeceği günahlar nelerdir?

Allah’ın Affetmeyeceği Günahlar Nedir?

Gün içerisinde işte, okulda, herhangi bir yerde yapılan herhangi bir iş, Allah katında asla affedilmeyecek bir günah olabilir. Bu durum kişi tövbesini ettikten sonra Allah’ın onu affedip affetmeyeceğine göre değişir.

Allah’ın affetmeyeceği günahlar; Doğrultusunda bir araştırma yapıldığı zaman genel olarak kul hakkına girmek, karşınıza çıkmaktadır.

  • Kul hakkına girmek, affı olmayan günahlar içerisinde yer almaktadır. Herhangi bir çocuğun hakkına girmek, herhangi bir kadının hakkına girmek veya bir bireyin hakkına girmek bile büyük günahtır deniliyor.
  • Tövbe edildiği takdirde affolunmayacak günah olmaz. Fakat günahın affı ya da affedilmemesi bilinemez. Bu Allah katında değerlenir. Tövbe ettikten sonra dilerse günahı affeder, dilemezse affetmez. Bu durum bilinemez.
Allah'ın Affetmeyeceği Günahlar

Allah’ın Affetmeyeceği Günahlar

Yapılması gereken; Günah işlenirse bu günahın af olması için eller göğe açılarak Allah’tan af dilenir. Yapılan tövbenin kabul şartlarına uygun olması önemlidir. Şartlara uygun olarak tövbe edilirse, Allah affedeceğini bildiriyor. Bu durum Kur’an-I Kerim’de de ifade edilmektedir.

Büyük Günahları Belli Başlıları Hangileridir?

Kur’an-ı Kerim’de ve İslam dininde Allah’ın affetmeyeceği günahlar için belli başlıları şu şekildedir;

  • Adam öldürmek, zina iftirasında bulunmak, anne babaya karşı gelmek, yetimin malını yemek, Mekke’nin hareminde günah işlemek, Allah’a ortak koşmak, içki içmek, kumar oynamak, hırsızlık yapmak ve en önemlisi kul hakkına girmektir.
  • Müslüman kalbinde Allah sevgisi olduğu takdirde büyük günah işlemişse, burada dinden çıkıp kafir olma gibi bir durum mümkün değildir.

Ehli sünnet olarak ifade edilen kavram; Büyük günah işleyen herhangi bir kişinin kafir olmayacağı anlamına geliyor. Yani cehennemde ebedi kalmayacağı, tövbe etmeden ölürse bile Allah dilerse onu affedebilir. Dilerse de adaleti ile cehennemde ona Azad eder.

Ekberu’l -Kebahir Nedir?

Ekberu’l Kebair; Büyük günahlar şeklinde tanımlanıyor. Büyük günahların en önemlisi Allah’ı tanımamak, zatında fiillerinde ona ortak koşmaktır.

  • Allah’ın sıfatlarıyla onu tanımayıp, ortak koşmak Ekberül Kebairi şeklinde ifade ediliyor. Nisa suresi 4. Ve 48 ayetlerinde de, Allah’ın kendisine şirk koşulmasını asla affedilmeyen bir günah olduğu belirtilmektedir.
  • Allah’a ortak koşan bir kimse, günaha girer. Şirk koşulması dışında yapılan günahların, Allah’ın dilerse affedeceği dilemezse de affetmeyeceği günahlar olduğu yer almaktadır

“Allah Kullarını Affedendir”

Yüce Rabbimiz kullarını, her daim bağışlayan ve günahlarını affedendir. Halk arasında “Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez” sözü, bulunur. Bu söz Allah’ın her daim affedici olduğunun bir göstergesidir.

Mümin ne kadar günah işlese de, korku ve ümit içerisinde bulunmamalı. Yani asla rabbinden yüz çevirmemeli deniliyor.

  • Bu durumu açıklayan; Zümer suresi 39 ve 53 ayetlerin de yer almaktadır. Aynı zamanda  Hicr suresi 15, 49 ve 50 ayetlerinde de günah işledikten sonra müminin kesinlikle tövbe etmesi gerektiği belirtiliyor.

Kuran-ı Kerim’de Allah’ın Affetmeyeceği Günahlar

İslamiyet’e göre insanlar rehberlik eden kutsal kitap Kuran-ı Kerim’de yaşama yol gösteren çeşitli ayetler vardır. Aynı zamanda bazı günahların affedilemeyeceğine dair de açık ifadeler bulunur.

Allah’ın sınırsız rahmetiyle bağışlamasına vurgu yapan ayetlerde tövbe edenlerin ya da samimi şekilde af dileyenlerin bağışlanabileceği de belirtilir. İslam dini günahından dönenleri kucaklayan onlara şans vermeyi teşvik eden en son dindir. Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın asla affetmeyeceği günahlar arasında şunlar yer alır;

  • Allah’a şirk koşmak, Nisa suresi 4.ila 48. ayetinde şirkin affedilmeyen günah olduğu vurgulanır.
  • Furkan suresinin 25. ve 68. ayetlerinde zinanın affedilmeyecek günahlar arasında yer aldığı belirtilir.
  • Maide suresi 5. ve 9. ayetlerde affı olmayan günahlar arasında kumar ve içki bulunur.
  • İsra suresinin 17. ile 23. ayetlerinde anne babaya karşı gelmenin affedilmeyeceği açıkça yazılır.
  • Enfal suresinin 8. ile 73. ayetlerinde yalan şahitlik yapmanın en büyük günah olduğu ifade edilir.

Çeşitli ayetlerde aynı zamanda Allah’tan başkasına yemin etmek, peygamberleri yalanlamak, ashabına dil uzatmak, mukaddeslere küfür etmek ve alay etmek büyük günahlar arasında kabul edilir.

Dininden dönenler, Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendikten sonra unutanlar, dünyaya muhabbetle bağlı olanlar için yanlış ve bozuk inançlar söz konusudur. İslam uğruna yapılan savaşlardan kaçmak, cinayet, yetim malını yemek belli başlı günahlar olarak Kuran- Kerim’de açık ve net şekilde yazmaktadır.

İlginizi Çekebilir;
Allah’ın Bizi Affetmesi İçin Dua

Allah’a Ortak Koşan Kişiye Ne Denir?

Hasib (Hesaba Çeken)

Hakem (Hükmedici, İyiyi Kötüden Ayırt Edici)

Allah’a Râm Olmak Ne Demek?

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver