Regl İken Allah’ın İsmi Okunur Mu? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Regl İken Allah’ın İsmi Okunur Mu?

Dinimizde Müslüman bir kadının adetliyken namaz kılması, Kur’an-ı Kerim okuması veya oruç tutması yasaktır. Peki, regl  iken Allah’ın isimleri okunur mu?

Regl İken Esma-ül Hüsna Okunur Mu?

Allah’ın 99 ismi, Esma-Ül Hüsna şeklinde ifade edilmektedir. En güzel isimleri Allah’ın sıfatları olarak tanımlanıyor.

Dinimizde müslüman bir kadının; Ramazan ayında oruç tutması, Kur’an-I Kerim’i eline alıp okuması veya adetli olduğu zaman namaz kılması kesinlikle yasaktır.

  • Kadının adetli olması demek, ibadetlerden soyutlanması anlamına gelmez. Yani adet olduğu zaman yapılacak belirli ibadetlerde vardır. Örneğin Kur’an-I Kerim’i eline alıp okumak yerine herhangi bir kişi okurken dinlenebilir. Bu ibadetler içerisinde Esma-ül Hüsna da bulunmaktadır.

Allah’ın isimleri okunur mu? Regl iken Allah’ın isimlerini yani Esma’ül-Hüsna okumanın, bir sakıncası bulunmaz.

  • Herhangi bir yerde Esmaül Hüsna’dan birisini gördüğünüz zaman okuyabilirsiniz. Başka biri okurken, dinlemenizde de bir sakınca yoktur.
Regl İken Allah’ın İsimleri Okunur Mu

Regl İken Allah’ın İsimleri Okunur Mu

Adetliyken Allah’ın 99 İsmini Okumak Günah Mı? Regl İken Allah’ın İsimleri Okunur Mu?

Adetliyken Müslüman kadınların, belirli ibadetleri yapmaması gerekiyor.

Bunlar;

  • Kur’an-ı Kerim’i eline alıp okumak
  • Oruç tutmak ve buna benzer ibadetlerdir.

Yukarıda belirttiğimiz ibadetler, yasak olarak bulunuyor. Fakat dua etmek, zikir çekmek ve adetliyken Allah’ın isimlerini okumak yasak değildir.

  • Esmaül Hüsna adetliyken okunabilir. Dini anlamda bakıldığı zaman Allah’ın 99 ismi adetliyken okumanın, herhangi bir sakıncası bulunmaz. 99 ismini anlamları ile beraber okuyabilirsiniz.
  • 99 ismini zikir çekmenizde de bir sakınca olmaz. Belirli ibadetleri yapmak yasaktır. Bunları yalnızca regle süreci bittikten sonra abdestinizi alarak yapmanız gerekiyor. Fakat regl süreci boyunca yapılmaması gereken ibadetler, dinen kabul edilmez.

Yapılması gereken ibadet; Esmaül Hüsna okumak, dua etmek, zikir çekmek gibi ibadetlerdir. Her birini usulüne uygun bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Burada bir sakınca, istenmeyen bir durum yoktur.

Adetliyken Fatiha Okunabilir Mi?

Fatiha, Kur’an-I Kerim’de bulunan bir duadır. Fatiha duası okunurken, niyetinizi alarak adetli döneminizde okuyabilirsiniz. Kur’an-ı Kerim’de bulunan ve bildiğimiz diğer duaları dokunmanızda bir sakınca yoktur.

Regl iken Allah’ın isimleri okunur mu? Regl iken Allah’ın isimleri okunabilir. Fatiha duasını da okuyabilirsiniz. Felak, Nas, İhlas gibi birçok dua okumada sakınca bulunmaz. Yalnızca Kur’an-I Kerim’i elinize alarak okumamanız gerekiyor.

  • Kur’an-ı kerim okumak, yasaktır. Bildiğiniz bir duayı okuyabilirsiniz. Gece uyumadan önce de okumakta, bir sakınca bulunmaz. Bu bildiğimiz diğer dualar için de geçerlidir.
  • Peygamber efendimiz adetli ve lohusa döneminde olan kadınların, Kur’an okuması ile ilgili şöyle buyurmuştur; Cünüp ve Hayızlı olan bir kimse, Kur’an’dan bir şey okuyamaz deniliyor. Fakat bu süreç bittikten sonra yani kadınların regl dönemi tam anlamıyla sona erdikten sonrasında abdest alınıp, hem Kur’an-I Kerim okunmalı. Hem de diğer ibadetlerin yerine getirilmesi mümkündür.

İlginizi Çekebilir;

Nafi` (Dilediğine Fayda Veren)

Rüyada Allah’ın İsmini Görmek

Azim (Azametli Olan)

Mani` (İstediği Şeylere Engel Olan)

Allah’ın Hakkı 3’tür Ne Demek?

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver