İçindekiler
Mastit nasıl geçer; süt veren annelerin özellikle emzirmenin ilk süreçlerinde yaşadıkları hastalıklar arasında yerini alır. Bu hastalık ve tedavi sürecine ilişkin bilinmesi gerekenler burada!
Mastit nasıl geçer; süt kanallarının tam olarak boşalmaması, yangı oluşmasına neden olabilmektedir. Emzirmenin ilk dönemlerinde annelerin bu sürecin usulünü net olarak bilmemeleri nedeniyle sorun yaşanmaktadır. Örneğin bir meme emzirilirken diğerinin bu amaç için özel olarak geliştirilmiş olan cihazlarla sağılması gerekir. Bu şekilde sorun yaşamadan mastit oluşumu engellenebilir. Eğer memede süt birikimi olura ve süt bezleri de yeni üretim yapmayı sürdürürse sorun yaşanacaktır. Meme ucunun tıkanması dahil olmak üzere birçok olumsuzluğun beraberinde gelebileceğini bilmeniz gerekir.
Emzirme Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Emzirme sürecinde bilhassa düzen oluşturtmaya özen göstermelisiniz. Düzen oluşturulmadığı zaman hem bebeklerin beslenmesinde hem de süt bezlerinin çalışmasında aksaklıklar söz konusu olacaktır. Emzirme sürecinde bir memenizi emzirdiyseniz, diğer emzirmede diğer memenize geçiş yapmalısınız. Zaten memenin dolgunluğundan da anlayacaksınız. Yeni doğanların memeyi kavramasına ilişkin sorun yaşanabilmektedir. Belki de yeni doğanların en büyük sorun yaşadıkları husus memenin bebek tarafından kavranmasının sorunla karşılaşmasıdır. Bu durumda yeterince kuvvetli çekemediği için bebek süte ulaşamamaktadır. Sorunun ortadan kaldırılması adına çok hassas davranmanız gerekmektedir.
Emzirme sürecinde bebek tarafından alınan besinin yeterli olmaması halinde mamaya başlanabilir. Mamaya başlamak bebeğin sağlığı için önemli konumdaysa kesinlikle kaçınmamalısınız. Sorun yaratan asıl unsur bebeklerin biberonun kolay şekilde gelen yapısı nedeniyle meme emerken daha da zorlanmalarının ortaya çıkmasıdır. Sorunların ortadan kaldırılması adına en azından belirli süre farklı metotlarla mama verilmesi daha mantıklı hal alacaktır. Uzmanlarınız size konuya ilişkin gerekli olan klinik desteği sunacaktır Emzirme sürecinde ortalama bir ay içerisinde bebeğiniz ile sizin aranızda düzen oluşacaktır. Bir aylık alışma sürecinde zorlansanız dahi tecrübeli isimlerin vermiş olduğu tavsiyeler ile olumsuzluklar geride bırakılabilir.
Mastit Belirtileri Nelerdir?
Mastit nasıl geçer; düzenli tedaviler ile bol emzirmeyle ortadan kalkabilecek rahatsızlıklardandır. Genelde annelerin emzirme sürecine dair gerekli tecrübeye sahip olmamasından kaynaklanabilmektedir. Belirtilen aşamada kadınlara gebelik, doğum ve emzirme sürecinde yardımcı olacak doulalardan destek almak çok büyük öneme haizdir. Özellikle emzirme, mastit gibi komplikasyonlar hususunda hassasiyet sergilemeniz şarttır.
- Kişilerin memelerinde çok büyük ağrılar söz konusu olur. Adeta dokunulmasına dahi tahammül edemez hal alırlar. Bebekleri emzirmek bu şekilde hayal olur.
- Bebeklerin dokunması ya da çekiştirmesine izin vermeyecek kadar hassas olan memelerin baş kısmında iltihaplı akıntılar meydana gelebilir. Akıntıları gördüğünüz anda uzmandan yardım almanız gerektiğini kesinlikle bilmelisiniz.
- Rahatsızlık kadınlarda üşüme ataklarının ortaya çıkmasına neden olacaktır. Üşüme ataklarının vücudun direncinin düştüğünün belki de en net işaretlerinden biri olduğunu bilmelisiniz. Aynı şekilde kontrolsüz ateş yükselmeleri de olabilir.
Mastit nasıl geçer; mastitin düzenli tedavi edilmemesi durumunda annenin bebeğine bakacak direnci de kalmayacaktır. Aynı zamanda bebeğin de yeterli beslenmemesi nedeniyle sorun daha büyük hal alabilmektedir. Bebeklerin düzenli beslenmesi ilk iki ay için çok önemlidir. Yeni doğan bebeklerde yeterli beslenme sağlanmaması bebeklerin uzun vadede sarılık sorunları ve kilo alım sorunlarını beraberinde getirecektir.
Tedavi sürecinde dilerseniz gümüş kapaklardan yardım alabilirsiniz. Son senelerde çok popüler hale gelen gümüş kapakların büyük oranda sorunu ortadan kaldırdığı, aynı zamanda meme ucunda meydana gelen yaraların iyileştirilmesi konusunda büyük katkı sağladığı bilinmektedir. Gümüş kapakları satın aldığınız satıcıların güvenilir olması gerekir. Satın alınan kapakların 925 ayar gümüş olmaması halinde faydasını görmeniz mümkün olmayacaktır. Tedavi aşamasında tercih edilecek olan tüm ürünlerin kesinlikle yetkin satıcılar aracılığıyla temin edilmesi gerekir.
Rahatsızlık Sonrası Sütün Artırılması İçin Ne Yapılmalıdır?
Aslına bakılırsa besinin artırılması için en büyük öneme sahip olan unsur bebeğin sık sık emzirilmesidir. Ne kadar sık emzirilirse elde edilecek olan etkinin o kadar kolay seviyeye geleceğinin belirtilmesi lazımdır. Rahatsızlık sonrası sütün artırılması adına dikkat edilmesi gereken diğer husus da kesinlikle beslenme düzenidir. Beslenme düzeninde kalori miktarından bağımsız sistem vardır. Ne kadar fazla su içerseniz besleme veriminiz o kadar yüksek olacaktır. Aynı şekilde güzel yıkanmış taze yeşillikler tüketmenin salgılama seviyesini büyük ölçüde artıracak nitelikte olduğu bilinmelidir.
Sütün artırılması için illa yağı ve kalorisi yüksek besinlerden yana tercihinizi kullanmak zorunda değilsiniz. Hatta kişilerin en avantajlı şekilde kilo verecekleri noktaların başında emzirme süreci gelir. Emzirme süreci sayesinde vücut normalde olduğundan çok daha fazla kalori harcamaktadır. Dengeli beslenmeyle sürecin birleştirilmesi halinde yakalanacak etki çok yüksek olacaktır. Gelen yorumlar ve uzmanların görüşleri de bunu kanıtlar niteliktedir.
Lahana Kullanılabilir Mi?
Mastit nasıl geçer; tedavi aşamasında çok büyük mucizevi etkiye sahip olan seçeneklerden biri de lahana kullanımıdır. Lahananın sizin göğsünüzün kupuna uygun olan yapraklarını güzelce yıkamalısınız. Bu yıkama işleminin sonrasında kurulayarak göğsünüze koymalısınız. Mastitin yaratmış olduğu olumsuz etkinin ortadan kaldırılmasında büyük etkisi vardır. Meme kanallarının daha verimli hale gelmesi için kullanılabilmektedir. Lahananın kesinlikle doğal ürün olması ve tarım ilaçlarından da muaf olması lazımdır. Tarım ilaçları ile geliştirilmiş olan lahananın meme ile temas etmesinin bebekleri dahi olumsuz etkileyebileceğini unutmamalısınız. Son senelerde daha fazla ürün elde etmek ve daha az çaba harcamak için pestisitlerin kullanımının çok yaygın hal aldığı görülmektedir.
Vücudunuz ile temas edecek olan her tür doğal ürünün iki kere gözden geçirilmesi, satıcı seçimine çok büyük önem verilmesi lazımdır. Lahana kullanırken kişilerin beslenmelerine lahana ekleme adımında hassas olmaları, temkinli davranmaları gerekir. Lahananın bebeklerde gazın ortaya çıkmasına neden olabileceği bilinmektedir. Gaz sorunu uyku sorununu ve huzursuzluğu beraberinde getirmektedir. Sorunlar yaşanmaması adına en azından bir süre beslenme sürecinize lahana eklemekten imtina etmeniz daha makul olacaktır.
Mastit Süt Bezlerini Nasıl Etkiler?
Mastit nasıl geçer; eğer tedavi düzenli olarak yapılmazsa süt bezlerinde yoğun ağrıların ortaya çıkmasını beraberinde getirebilmektedir. Bilhassa süt bezlerinde sızıların yaşanması kadınların günlük hayatını direkt olarak olumsuz yönde etkilemektedir. Emzirme sürecinde memelerinizde en ufak bir değişim meydana geldiği zaman durumu anında uzman isimlere iletmelisiniz. Uzun süre tedavi edilmemesi halinde kişilerin beden sağlıklarını kaybetmesi, enflamasyonun çok daha geniş bir alana yayılması söz konusu olabilir.
Mastit tedavi edilmezse, süt bezlerinin fonksiyonlarında sorun yaşanacaktır. Tam da bu sebeple fark edildiği anda tedavi aşamasının kesinlikle başlaması gerekir. Süt bezleri bebeklerin düzenli olarak beslenmesi için ehemmiyete haiz olan unsurdur. Bebeklerin hastalık sırasında gerekli olan beslenmeyi alamaması durumunda sarılık dahil olmak üzere birçok olumsuz tablo oluşabilmektedir. Olumsuz tablolara mahal vermemek adına çaba sarf edilmelidir.
Düzenli Doktor Kontrollerinin Önemi Nedir?
Mastit nasıl geçer; mastit tanısı aldıktan ve tedavi aşamasını tamamladıktan sonra düzenli doktor kontrollerinin devam etmesi gerekmektedir. Düzenli doktor kontrolleri süt kanallarında herhangi sorun olup olmadığını kontrol etmek amacı ile size destek sunacaktır. Yangının tamamen ortadan kalkıp kalkmadığına dair size gerekli bilgilendirmeleri verecektir. Annenin sağlığı ve bebeğin sağlıklı gelişimi için süt kanalları kritik öneme haizdir. Tam bu nedenle bilhassa lohusalık döneminde düzenli kontrollere gidilmesi önem arz eder. Mastit tedavi edilmiş olsa dahi belirli aralıklar ile tekrarlayabilir. Doktorunuzun size vermiş olduğu öneriler ile tekrarlama olasılığını dikkate değer ölçüde azaltabilirsiniz.
Yorum Yapılmamış