Meresa Kullananların Yorumları, Yan Etkileri | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Meresa Kullananların Yorumları, Yan Etkileri

Meresa Kullananların Yorumları bu ilacın benzamid isimli bir grup içerisine dahil olduğunu gösterir. Beyinde olan dopamin etkisinin engellenmesine ve etki göstermesine destek olur.

Meresa Kullananların yorumları bu ilacın psikolojik rahatsızlıkların tedavisi için kullanılır. Yüksek dozlarda şizofreni ve benzeri psikozlar için reçete edilebilir. Antipsikotik bir ilaçtır. Depresyon ve OKB tedavisinde kullanılan antidepresan ilaçlarının etkisini arttırabilmek için yazılır.

Meresa Nedir?

Meresa Kullananların Yorumları; Beyin hastalıklarının yarattığı psikolojik etkilerin vücutta neden olduğu belirtilerin tedavisi için kullanılır. Meresa negatif disinhibitör dozlarda pozitif semptomlarla seyreden akut ya da kronik şizofreni ve diğer psikozlar için kullanılır.

Ciltteki nem dengesini düzenleyici etkisi olduğu bilinen bir ilaçtır ve cildin elastikiyetini arttırır, ciltte olan kırışıklıkların azaldığı görülür ve nem dengesini düzenleyici etkisi oldukça yüksektir. Meresa Kullananların yorumları ilacın son derece etkili olduğunu gösterir.

Meresa Hangi Durumlarda Kullanılmamalı?

Meresa Kullananların yorumları genel olarak bu ilacın hangi durumlarda kullanılmaması gerektiği ile ilgilidir. İlacın kullanılmaması gereken durumlar uzmanlar tarafından da onaylanmıştır. Meresa kullanılmaması gereken durumlar şöyle;

  • Sülprid ve içeriğinin temel maddesi benzamid türevleri ya da Meresa’nın diğer bileşenlerine karşı olan hassasiyetlerinde olan hastalar
  • Ruhsal durumu etkileyen alkol, ağrı kesici, uyku ilacı akut zehirlenmelerinde
  • Duygu durumun yüksek olduğu aşırı saldırganlığın ön planda olduğu tipte olan algı, davranış ve düşünce bozukluğunun etki ettiği hastalıklar
  • Yaşlılarda aşırı uyarılabilirliği olan fiziksel hastalıklarda
  • Titreme ile kendisini gösteren hastalıklarda
  • Kasılma nöbetlerinde
  • Kemik iliğinin baskılanmış olduğu durumda
  • Koma hali ya da merkezi sinir sisteminin baskılandığı hallerde
  • Akut porfiri ismi verilen belirli bir kan hastalığında
  • Gebelik ve emzirme döneminde
  • 6 yaş altı çocuklarda
  • Meme tümörü ve prolaktin hormonuna bağlı olan tümörlerde
  • Feokromasitoma böbreküstü bezinin tümöründe
  • Kanda prolaktin hormunun arttığı durumlarda kullanılamaz.

Meresa Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Meresa kullanmak için dikkatli olmanız gereken durumlar ise şu şekilde;

  • Adet düzensizliği olan kadınlarda
  • Yüksek ya da düşük kan basıncı olan hastalarda
  • Toplardamar tıkanıklığı
  • Bunama olan yalı hastalar
  • Göz bası yüksekliği, idrar yapma güçlüğü, prostatı büyümesi ve mide çıkışı daralması hastalıklarında
  • Sülpirid doza bağlı olarak kalp atım süresinin uzamasına ve kalp ileti hastalıklarında ve kalbin yavaş atarak potasyum düşüklüğünün arttığı durumlarda

İlacın kullanımına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde ilacın yan etkilerinden korunabilirsiniz. Asla doktor uyarısı olmadan kullanmamanız gerekir.

Meresa Kullanımı

Meresa Kullananların Yorumları; Meresa kullanımı sırasında dikkatli olmanız gerekir. Meresa ilacı ile tedavi sırasında alkol kullanmaktan kaçınmanız gerekir. Alkol kandaki düzeyleri öngörülemeyecek şekilde değişebileceği ya da güçlenebileceği alkol kullanımından kaçınması gerekir.

İlaç kullanmadan önce eczacınıza ya da doktorunuza danışmanız gerekir. Hamilelik süresince kullanılmaması gerekir. Hamileliğin son 3 ayında antipsikotik ilaçlara maruz olan yeni doğanlar, doğum takiben şiddeti değişen anormal kas hareketleri ya da ilaç kesme semptomları açısından risk altında olmaları ile bilinirler.

Kasların aşırı gerginliği, kasların gerginliği yitirmesi, uyku hali ve titreme ile solunum zorlanması ya da beslenme bozuklukları vardır. Tedavi sürecinde hamile olduğunuzu fark etmeniz durumunda doktora ya da eczacınıza danışmanız gerekir.

İlacı kullanmadan öce doktoruz ya da eczacınıza danışmanız gerekir. Araç ve makine kullanımın becerisi üzerine etkisi olduğu için ve etki alkol ile birlikte arttığı için tedavi sırasında makine ve araç kullanımına özellikle dikkat etmelisiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımına özellikle dikkat etmeniz gerekir. Merkezi sinir sisteminin baskılanmasını sağlayan ilaçların yatıştırıcı özelliği vardır.

Meresa Nasıl Kullanılır?

Meresa Kullananların Yorumları; Meresa ilacınız ile ilgili olarak doktorunuza danışmanız ilacı nasıl kullanacağınızı öğrenebilmeniz açısından son derece önemlidir. Yetişkinlerde olan psikosmatik hastalıklarda günde 100  – 200 mg kullanılır.

Ağızdan alınan bir ilaçtır ve günde iki kez almalısınız. Kapsülü bir miktar su ile birlikte doktorunuzun önerdiği miktarlarda yutmanız gerekir. Meresa kullanımı ile ilgili olarak şunları bilmelisiniz;

Hastanın bireysel durumuna bağlı olarak yani yaşı ve kilosuna göre ve hastalığın türü ile hangi safhada olduğuna göre değişir. Doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanmanız gerekir. Eğer ilacın kullanımından emin olamadıysanız mutlaka doktorunuza ya da eczacınıza danışmalısınız.

Şizofreni tedavisi için yetişkinlerde 2 – 10 ampül merada, 2 – 4 defalık doza bölünecek şekilde kas içerisine enjekte edilir. Gün içerisinde maksimum doz sadece piskiyatrist onayı ile verilir. İlacı doktporunuzun tavsiyesi ile onun tavsiye ettiği şekilde uygulamanız gerekir. Doktorunuz ya da diğer sağlık personelleri ilacı size gerektiği şekilde uygulayacaktır.

Kas içerisine enjeksiyon durumunda büyük kaslardan birine yavaş ve derin şekilde uygulanır. Enjeksiyonluk çözelti içeren ampül’ün kronik kullanılışı ise akut kullanıma göre çok daha az olarak bilinir.

Meresa Değişik Yaş Gruplarında Kullanımı

Meresa ilacının kullanımı yaş gruplarına bağlı olarak değişim gösterir. Meresa değişik yaş gruplarında kullanımı şöyle;

Çocuklarda kullanımı: 6 yaşından küçük olan çocukların bu ilacı kullanmaması gerekir. Bununla birlikte 6 yaş ve üzerindeki çocuklar ile gençlerin ise sadece doktor değerlendirmesi ile meresa ilacı tedavisine başlaması gerekir.

Yaşlılarda kullanımı: yaşlı olan hastalar yetişkin dozunun yarısını almaları gerekir. yaşlı hastalar için tam yetişkin dozu almak sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Özel kullanım durumları: karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi böbrek fonksiyonları bozuk olan hastalar bozukluğun seviyesine bağlı olarak düşük günlük dozlar alır. alacağınız dozun doktor tarafından belirlenmesi gerekir.

Meresa Aşırı Doz Kullanımı

Meresa Kullananların Yorumları; Meresa etkisinin çok güçlü ya da zayıf olması durumunda doktorunuz ya da eczacınız ile konuşmanız gerekir. Meresa ilacını olması gerektiğinden daha fazla kullanmanız halinde doktor ya da eczacı ile temasa geçmelisiniz.

Doz aşımı problemlerinin yaşanması halinde ise doktora başvurmanız gerekir. Zehirlenme ve doz aşımı durumunda ya da intihar amaçlı ilaçların alınması gibi durumlarda çapraz zehirlenme ihtimalinin göz önüne alınması gerekir.

Hafif doz aşımının belirtikleri arasında hareket etmede bozukluklar, bilinç bulanıklığı, karışıklık hali, aşırı heyecan, ağır hareket bozuklukları vardır. Şiddetli zehirlenmede de aynı yan etkiler çok daha güçlü şekilde kendisini gösterir. Bu tür belirtilerin ortaya çıkması durumunda ise yoğun bakım ve buna benzeyen tedavinin uygulanması gerekir.

Meresa ilacını kullanırken unuttuğunuz doz için çift doz alımı yapmamalısınız. İlacı içmeyi unuttuğunuzu bir sonraki ilaç saatinizde hatırladıysanız sadece tek doz almalısınız. Çift doz alımı unuttuğunuz ilacın yerini doldurmaz ancak vücudunuza aniden giren yoğun etkili ilaç yüzünden zehirlenebilirsiniz.

Meresa İle Tedavi Bittiğinde Oluşabilecek Olan Etkiler Nedir?

Meresa ilacı kullanarak tedavinize ara vermek isterseniz ilk olarak ilaç hakkında doktorunuz ile görüşmeniz gerekir. İlaç tedavisini doktorunuza danışmadan kendiniz inisiyatif alarak bırakamazsınız. Bu şekilde tedavi süresince ilerlediğiniz başarılı adımları da çöpe atmış olursunuz. İlacın uygulanması ile ilgili olarak tüm sorunlarınız için doktor ya da eczacınız ile görüşmeniz gerekir.

Antipsikotik ilaçlardaki ani kesilmeler sonrasında terleme, bulantı, uykusuzluk ve kusma gibi ani çekilme belirtilerinin görülmesi mümkün. Hastalık belirtileri de ilacın ani bırakılması ile birlikte tekrarlayabilir.

İlginizi Çekebilir;

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver