Maydanoz Suyun Faydaları Nelerdir | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Maydanoz Suyun Faydaları Nelerdir

Maydanoz suyun faydaları nelerdir? Maydanoz nedir? Maydanoz suyu neye iyi gelir? Maydanoz nasıl saklanır? Maydanoz ile ilgili olarak merak edilen her şey burada!

Maydanoz suyun faydaları nelerdir; Maydanoz çok faydalı bir bitki olması ile bilinir. Koku ve tadında yoğun bir aroması vardır. Günlük olarak A vitamini, C vitamini, K vitamini ve folatın %11’i, potasyumun ise %4’ünü karşılamış olur.

Maydanoz Nedir?

Maydanoz, petroselinum crispumdur ismi ile bilinen yeşil yapraklı bir bitkidir. Maydanoz faydaları ile bilinir. Yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır ve lezzetli maydanoz vücut için vazgeçilmezdir.

Birçok yemek tarifinde kullanılır. Yemeklere ise hem sağlık hem de lezzet katması ile bilinir. Ilıman iklimleri oldukça sever. Soğuk yerlerde ilkbahar ve sonbahar arasında yetişir. Toprakta yetişen faydalı besinlerdendir.

Kimyon, havuç ve kereviz ile aynı ailedendir ve maydanozun iki farklı türü vardır. biri kıvırcık diğeri ise düz yapraklı olarak bilinir. Düz yapraklı olan marullar İtalyan maydanozudur. Maydanoz çiğnemenin ağız kokusu giderir.

Maydanoz yunanlılar tarafından çelenklerde kullanılması ile bilinir. Antik roma döneminde salatalarla çiçek süsleme maydanozu olarak kullanılmıştır. Toprakta yetiştiği için iyice yıkanması ve tüketilmesi önemlidir. Maydanozun doğranması sırasında mutlaka iyice kurulanması gerekir.

Yemeklerde daha fazla aroma aranıyorsa sap kısımlarının kullanılması gerekir. Eski dönemlerde çatlayan deri, böcek ısırıkları ve çürük maydanoz cilde uygulanmıştır. Maydanoz gıda dışında diğer kozmetik ürünler ile de kullanılır. Böbrek taşları, derideki çürükler, idrar yolu enfeksiyonları, böcek ısırıkları, adet süreci ve sindirim sorunlarına karşı oldukça iyidir.

Ödem, astım, karaciğer problemleri konusunda faydalı olduğu için bilinir. Maydanoz yiyecek olarak aşırıya kaçmadan tüketilmesi gerekir. Ağızdan besin desteği formatında alınacaksa hekim tavsiyesi ile kullanılması gerekir. Cilde uygulanan maydanoz tohumu yağı ve ciltte alerjik reaksiyonlara neden olur.

Maydanoz Suyu Yararları

Maydanoz suyu oldukça yararlıdır. Uzmanlar tarafından bolca tüketilmesi tavsiye edilir. Yeşil yapraklı sebzelerden maydanozun böbrekten ağız sağlığına kadar birçok faydası vardır. 100 gramı 36 kalori olan maydanozun yaptıkları ise kolesterol ve yağ içermez. Maydanozun 100 gramı günlük alınması gerekir.

%38’ini karşılarken kalsiyum %14’ü ile %77.5’ini sağlar. Günlük ihtiyacı olan A, C ve K vitaminlerinin karşılanması için oldukça önemlidir. Maydanoz idrar sökümüne katkısı oldukça büyüktür. Maydanoz böbrek taşı, idrar yolu ve safra kesesi gibi enfeksiyonlar için oldukça yardımcıdır.

Vücut sağlıklı sıvıyı muhafaza eder ancak ödem ve sıvı birikmesinin sonunda vücut şişer. Ödem sorununuz olması durumunda maydanoz suyunu içmeniz mümkün. Birkaç çay kaşığı ile birlikte rahatlamanızı sağlar.

1 bardak kaynar su ile maydanoz saplarını eklemelisiniz. Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Maydanoz suyu detoks programlarına katkı sağlama konusunda oldukça önemlidir. Zayıflamak için bilinçsiz şekilde aşırı tutarda tüketilen maydanoz suyu kilo konusunda sizi yanıltabilir.

Diş ve diş eti hastalıklarına karşı koruyucudur. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. C vitamini içeriğine sahiptir ve anti – inflamatuar özelliğine sahiptir. Diş eti hastalıklarına karşı koruyucu görevdedir. Maydanoz içeriğinde beta karoten sayesinde ileri yaşlardaki kişilerde retina sağlığını korur. Maydanoz suyun faydaları nelerdir; mide bulantısına iyi gelmesi ile bilinir.

Maydanoz Faydaları

Yarım su bardağı maydanoz içerisinde günlük A vitaminin yüzde 108, C vitaminin %53, K vitaminin %47, Flota’ın %11’i, Potasyum %4’ü karşılanır. Kan pıhtılaşması ile kemik sağlığı için gerekli olan K vitamini açısından son derece zengindir. Maydanoz A ve C vitaminin kaynağıdır. Antioksidan özelliklere sahip olması ile bilinir. Kalorisi oldukça düşüktür ve kilo verme diyetlerinde tüketilir. Maydanoz özellikle kemik sağlığının desteklenmesi sağlanır. Maydanoz suyun faydaları nelerdir;

  • Kemiklerin sağlıklı ve güçlü kalması için bazı besinlere ihtiyacı olur.
  • Kanserle savaşan maddeleri içerir ve maydanoz antikanser etkilere sahiptir.
  • Oksidatif stres ve serbest radikal seviyelerde dengesizlik ile karakterizedir.
  • Kanser dahil olmak için bazı kronik hastalıkların gelişimi oldukça ilişkilidir.
  • Maydanoz vücudun oksidatif stresi azaltır ve belirli kanser riskin azaltılması flavonoid antioksidanlar ile C vitamini açısından oldukça zengindir.
  • Gözleri koruyan besinler açısından son derece zengindir.
  • Karotenoidler ile güçlü antioksidan aktiviteye sahip bitkilerde olan pigmentler vardır.
  • Maydanoz kalp sağlığına oldukça iyi gelir.
  • Antibakteriyel faydalara sahip olması ile bilinir.
  • Maydanoz ekstraktının antibakteriyel özelliklere sahip olması bazı çalışmalarda göstermiştir.
  • Maydanoz bağışıklık sisteminin güçlenmesi A, C, K vitaminleri bağışıklığın desteklenmesini sağlar.
  • Maydanoz idrar sökücü özelliğe sahiptir.
  • Diş ve diş etlerini korumada ağız kokusunu giderir.

Maydanoz Zayıflatır Mı?

Birçok detoks programında olan maydanoz suyu vardır. Çok miktarda olan maydanoz tüketilmesi durumunda vücuttan çokça sıvı atılır. Aşırı şekilde maydanoz suyunun içilmesi sıvı kaybına neden olur. Ancak kalori açığının oluşturmadığı sürece yağ kaybı desteklenmez. Bir beslenme ve diyet uzmanı ile diyet planının takip edilmesi gerekir.

Maydanoz Tüketimi Ne Kadar Olmalı?

Maydanoz tüketiminin bir sınırı olması gerekir. Tüketim çok fazla olduğu zaman sağlık problemleri ortaya çıkabilir. 10 sap maydanoz ve C vitamini ihtiyacının yarısı kadar karşılar. 60 ml’den fazla maydanoz suyu içmemeye dikkat etmeniz gerekir.

Maydanozu tüketmenin bir sınırı olmaması gerekir. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde maydanoz aşırı tüketiminden kaçınılmaması gerekir. Fazla tüketim ve hamilelik döneminde kasılmalar artıracağı gibi riskli olabilir.

Emzirme döneminde diüretik etkisi ile süt salgısının azalmasına yol açar. Maydanoz oksalat bakımından zengin olan bir bitkidir. Böbreklerinde kalsiyum oksalat taşı olan kişiler fazla maydanoz tüketilmemesi gerekir. Fazla tüketim ciltte döküntüye neden olabilir ve cildin güneşe ekstra hassas olmasına yol açar.

Kan sulandırıcı ilaçlar kullananlar için fazla maydanoz tüketimi sakıncalı olur. İçerisinde olan K vitamini ile ilaç etkileşimi de vardır. Hipertansiyonu olan kişiler için maydanoz oldukça tehlikeli olur.

Maydanoz suyu detoks programlarının içerisinde olsa bile dikkatli olmanız gerekir. Zayıflamak için bilinçsizce aşırı olarak tüketilmesi zararlı olur. Kilo kaybı yağ ağırlığından olmadığı için doğru zayıflama söz konusu olmaz. Maydanoz suyunun faydaları nelerdir; detoks olarak kullanılabilir.

Bol Malzemeli Maydanoz Suyu Nasıl Hazırlanır?

Maydanoz suyunu isterseniz farklı sebze ve meyveler ile bir araya gelmesi ile tüketmeniz mümkün. Maydanoz suyunun hazırlanışı şöyle;

  • Sapları ile birlikte iyice yıkamanız gerekir.
  • 6 dal maydanozu kurulamalısınız.
  • Daha sonrasında 4’e böldüğünüz 1 adet yeşil elma çekirdeklerini çıkarmalısınız.
  • 2 adet salatalığı halka halka dilimledikten sonra tüm malzemeyi kayı meyce sıkacağı veya mutfak robotunda yarım çay bardağı su ile çekmelisiniz.
  • Demir zengini, kalsiyum ve vitamin dolu içeceğiniz hazır olur.

Maydanoz Çayı Tarifi Nedir?

Maydanoz çayı oldukça rahatlatıcı ve lezzetli olması ile bilinir. Maydanoz çayının tarifi ise şöyle;

  • Küçük bir tencere ya da demlikte bir bardak suyunu kaynatmanız gerekir.
  • Daha sonrasında ¼ su bardağı taze maydanozu yıkayıp doğrayıp ocaktan aldığınız kaynamış suyun içerisine eklemeniz gerekir.
  • 5 – 10 dakika demlenmesine izin vermeniz gerekir.
  • Süzgeç kullanarak maydanozları sudan ayırmanız gerekir.
  • Limon suyu ile tatlandırmanız mümkün.

İlginizi Çekebilir;

Rüyada Su Görmek | Rüyada Kirli Su Görmek

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver