Klamoks Ne İşe Yarar? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Klamoks Ne İşe Yarar?

Klamoks ne işe yarar, kimler kullanabilir? Antibiyotik grubunda olan bir ilaçtır. Yoğun olarak enfeksiyon tedavisi için uygulanmakta ve çocuklarda kullanımı uygun, Sağlık Bakanlığı onaylı bir ilaçtır.

Şurup şeklinde hazırlanmak üzere üretilen ilaç, karışım uygulandıktan sonra 7 gün içinde bitirilmelidir. İlacın tam etkisini almak için zamanları ve periyotları atlanmamalıdır.

Klamoks İlacın Özellikleri Nelerdir?

Klamoks ne işe yarar, ne kadar sürede iyileştirir? Ciddi enfeksiyonlar ve enfeksiyona bağlı olarak görülen çeşitli hastalıklarda kullanılabilir. 12 yaşına kadar olan çocuklar için geliştirilmiş olup en düşük yaş aralığı ise 2 ay olarak belirtilmiştir.

Aktivite spektrumuna sahip bir antibakteriyel olarak geliştirilmiştir ve kullanım önerilerine mutlaka uyulmalıdır. Özellikle çocukların hastalık geçmişlerine bağlı olarak bazı görülmüş hastalıklarda kullanımları uygun değildir.

Bronşit ve laranjit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotik etkisinde kullanılır. Özellikle akut alevlenmeler, genital bölgede görülebilir enfeksiyonlara bağlı şekilde kullanıma uygundur.

Sistik hastalıkları ve lobar tedavisinde, üretrit ve gonore türü hastalıklarda yani temel olarak üriner ve genital enfeksiyonlarda iyileştirme özelliklerine sahip bir ilaçtır.

Klamoks Ne İçin Kullanılır?

Klamoks ne işe yarar, hangi hastalıklarda kullanılır? Bademcik ya da orta kulak iltihabı gibi özellikle okul çağı çocuklarında çok görülen üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Sinüzit tedavisinde, bronşit alevlenmesi ya da idrar yolları iltihabında iyileştirici etkiye sahiptir. Akciğer iltihabı tedavisi için de önerilen ilaçlardan biri olarak bilinir. Hastalık türüne göre;

  • Diş ağrısı ve iltihapları
  • Diş eti iltihapları
  • Üst ve alt solunum hastalıkları
  • Üreme organları enfeksiyonları
  • Doku, deri ve yumuşak deri enfeksiyonlarında
  • Kemik- eklem enfeksiyonlarında

Kullanıma özel ve uygun bir ilaçtır. Kan zehirlenmesi olarak bilinen sepsise durumunda da tedavi edici güce sahiptir. İlaç ilginç şekilde selülit tedavisi için kullanılabilir ve deride görülen yaralar, iltihabik durumlar ve apse oluşumlarında iyileştirici etkilere sahiptir.

Klamoks Yan Etkileri Var mıdır?

Klamoks ne işe yarar, olumsuz etkileri var mıdır? Uykulu haller, yorgunluk ve halsizlik etkiler oluşturabilir. Alerjiye neden olabilir ve buna bağlı olarak makine kullanımlarında ve araç kullanımlarında olumsuz etkilere neden olabilir.

Çok yaygın olmamakla birlikte havale yine ilacın yan etkileri arasında görülür. Çok nadiren görülebilir sorunlar için ilaç prospektüsü detaylı şekilde incelenmelidir. Antibiyotik türü ilaçların dozları, bebeklerin ay ve yaşına bağlı olarak ayrıca kilolarına bağlı olarak önerilir. Bu nedenle pediatri hekiminin yazdığı reçeteye uyulmalı ve farklı kullanım uygulanmamalıdır.

Antibiyotik etkisine bağlı olarak ciltte kuruluk, dudaklarda çatlama ve vücutta su azalması görülebilir. Bebek ve çocuklarda ilacın kullanımı boyunca bol su ve sıvı tüketiminin azaltılması oldukça önemlidir.

Akciğer iltihaplarında da önerilen bir ilaç olarak son kullanım tarihine mutlaka uyulmalı ve ilaç açıldıktan sonra tavsiye dilen tarihe kadar kullanılmalıdır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver