Hadid Suresinin İlk 6 Ayeti Ne Demek Anlamı? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Hadid Suresinin İlk 6 Ayeti Ne Demek Anlamı?

Medine’ye hicretten sonra indirilen Hadid suresinin ilk 6 ayeti Yüce Allah’tan dileğinizin gerçekleşmesi faziletine sahiptir. İstek ve dileklerinizin gerçekleşmesi için okunması gereken dualar arasında yer alır ve içten olan dualarınızın kabulüne vesile olur. İstediğiniz zaman abdest alıp okuyabilir dileğinizi Yüce Allah’a ileterek tevekkül içinde bekleyebilirsiniz.

Hadid Suresi 7 Ayette Ne Vurgulanmaktadır?

Allah’a ve peygamberine inanıp, malınızın bir kısmını bunun için harcamanız buyrulmuştur. Üretim ve servetlerinizden infak ettiğinizde size büyük ödül verilecektir. Allah her şeyi bilen ve ahir olandır. Yerleri ve gökleri altı gün içinde yaratmıştır. Toprağa giren ve çıkan, göklerden inen ve yükselen her şeyi Allah bilir. Her nerde olsanız da Allah hep sizinledir. Yaptığınız her şeyi gören, bile ve duyandır. Her şeyin hükümdarı odur ve tüm işler döner dolaşır Allah’a ulaşır. Gündüzü geceye ve geceyi gündüze katan Allah kalbinizde olanı en iyi bilendir.

Hadid Suresi 3 Ayet Ne İçin Okunur?

Allah’a olan ibadetin ne kadar önemli olduğuna ilk 3 ayette vurgu yapılır. Hristiyanların ruhban anlayışı eleştirilir. Hacet ve tüm dileklerinizin gerçek olması için Hadid suresinin ilk 6 ayeti Müslümanlar için çok önemlidir. Allah yerde ve gökte her şeyin sahibidir ve o insanların kalbinde olan, olması muhtemel her hissiyatın tek şahididir. Kudreti yeri göğü kaplayan Yüce Allah’tan dileğinizin gerçek olmasını istediğinizde abdestinizi alıp Hadid suresini okuyun.

Hadîd Ne Demek Anlamı?

Hadid’in kelime anlamı demirdir. Medine’ye yapılan hicretten sonra 29 ayet olarak indirilmiş adını 25. Ayette bulunan “el-Hadid” den alır. Yerlerin ve göklerin, bütün kainatın tek sahibinin Allah olduğunu ve kainatta neyi isterse onun olacağı vurgulanır. Müslümanların Yüce Allah’ın gönderdiği dini yüceltebilmek için hem canları hem de malları ile mücadele etmeleri gerektiğini, bu dünyadaki hayatın geçici ve aldatıcı olduğunu anlatır. Hadid suresinin ilk 6 ayeti Müslümanların dilek ve hacetlerini doğrudan Allah’a ilettikleri çok faziletli bir duadır. Kalbinizden geçen dileklerin de sahibi olan Allah dualarınızı hayırlara çıkaracak tek yüce kudrettir.

Hadid Suresi Konusu Nedir?

Medine’ de indirilen surenin konusu iman ve müminlerin mükafatlarıdır. Allah’ın isimlerinden bir kısmıyla mutlak gücünün O olduğunu anlatılır. İnanların kurtuluşa ereceği günün iman etmeyenlere getireceği azaba dair bilgiler verilir. Ahiret ile dünya hayatının birbirine bağlı olduğu, dünyanın tek başına anlamsız kalacağı aktarılır. Ahiret mutluluğu için dünyevi duyguların terk edilmesinin yanlışlığı açıklanır.

Ölüm ila yaşamın Allah’ın elinde olduğundan, dünyayı 6 günde yarattığından bahsedilir. Daima insanlarla beraber olan Rabbimizin her şeyin hükümdarı olduğu ifade edilir. Ezberden abdestsiz okunabilen sureyi namazlardan sonra dua ederken okuyabilirsiniz. İlk 6 ayeti, dileklerin kabulünde etkilidir. Abdestli iken okuduğunuz süre isteğinizin hemen gerçekleşmesine yardım etmektedir.

Hadid Suresi Faziletleri Nedir?

Hadid suresini okuma, yazarak üzerinde taşıma çok sayıda yarar getirir. Bereket, hayır yanında Allah’ın rahmeti evlere dağılır. 70 defa okumak işlerin açılmasını sağlamaktadır. Peygamberimizden rivayet edildiğine göre okuyanlar Firdevs Cenneti’nin sakinlerinden olur. 3. ayeti okumanın fazileti benzersizdir, Allah’ın sıfatlarını içerir ve bin ayetin okunmasına eşittir.

75 kere okuyan kimse ruhani sıkıntılarından arınır. Âlemlerin Rabbinin ilmi, kudreti, yüceliğini anlatan sure kişinin vesveseden şüpheden arınmasını sağlar. Savaşta okunduğu zaman okuyanlar Allah tarafından korunur. Hadid suresinin başında tesbih bulunduğu için mesabbihat olarak anılmaktadır. Allah’ tan istenen her şeyin mutlaka gerçekleşeceği bildirilir. Halis niyetle yalnızca O’ dan talep edilen dilekler her zaman gerçekleşir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver