Yuhanna İncil’i Hz. Muhammed | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Yuhanna İncil’i Hz. Muhammed

Yuhanna Kimdir?, Yuhanna İncil’i Hz. Muhammed Dönemiyle Benzer Ayetlere Sahip Midir?, Hz. Muhammed’ in İncil ile Alakalı Hadisleri Var Mıdır?, Detaylar yazımızda…

Kutsal kitaplardan biri olan İncil pek çok kişi tarafından yazıya geçirilmiştir. Yuhanna ise incili en son yazan kişidir ve kendisi Yunan’dır. Onun yazmış olduğu İncil’deki bilgilerin büyük çoğunluğu yazıya geçirilmiş olan diğer İncil’ler de bulunmamaktadır.

Yuhanna İncil’i Hz. Muhammed döneminden çok önce yazılmış ve sadece bir kısım insanı baza alınarak kaleme alınmamıştır. Ayrıca Hz. İsa’nın idamına da tanıklık etmiş olan Yuhanna Hz. İsa’yı tanımaktadır.

Yuhanna Kimdir?

Yuhanna, Salome ve Zebedi’ nin oğullarından biriydi. Bir erkek kardeşi vardır, ismi Yakub’ dur. Balık dükkanı olan babası Zebedi küçük çapta işletmesiyle ailesini geçindirirdi. Yuhanna, Hz. İsa’nın peygamberliği süresinde ona yakındı ve Fısıh yemeği verilirken Hz. İsa’ya en yakın oturan öğrenciydi. Hz. İsa, Yuhanna’ yı çok severdi. Öyle ki Hz. İsa idamından hemen önce annesini Yuhanna’ ya emanet etmiştir. Yuhanna İncil’i Hz. Muhammed döneminde Kur’an-ı Kerim ile karşılaştırılmış Allah’ın sözleri ile örtüştüğü gözlemlenmiştir.

Yuhanna İncil’i Hz. Muhammed Dönemiyle Benzer Ayetlere Sahip Midir?

Yazıya geçirilmiş olan kutsal kitaplar maalesef pek çok kişinin kendi düşüncesi ve isteği üzerine değiştirilerek aktarılmıştır. İslam dinin gelmesindeki önemli sebeplerden biri de budur. Yuhanna İncil’i Hz. Muhammed döneminde inmiş olan Kur’an-ı Kerim’de yer alan hadis ve ayetlerde desteklenmiştir. Yani büyük kısmı bozulmadan aktarılmayı başarmıştır.

Hz. Muhammed’ in İncil ile Alakalı Hadisleri Var Mıdır?

Kur’an –ı Kerim, kutsal kitaplardan biri olan İncil için hadisler içerir. Peygamber efendimizin ifadeleri el yazması olan İncil’ler hakkında bilgi verir. Bu bilgilere göre İncil’deki çoğu metin Kur’an ile birebir aynıdır, bunun sonucu olarak İncil aslında bozulmamıştır. Peygamberimizin İncil’e olan tavırlarını içeren hadisleri de mevcuttur.

Kaç Adet İncil Vardır?

İncil, Hz. İsa’nın öğretilerini, hayatını, yaşamı ve yeniden dirilişini anlatan biyografidir. Hristiyan dünyası tarafından kabul gören dört tane İncil bulunmaktadır. Bunlar:

-Yuhanna

-Luka

-Matta

-Markos

Kabul görmüş olan İncil’lere  “Kanonik İncil” denilmektedir. Ancak kilisenin kabul etmediği yine de yazıya geçirilmiş olan İncil’ler de mevcuttur. Bu İncil’ lere de Apokrif İncil adı verilmektedir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver