Fetih Suresinin Fazileti Nedir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Fetih Suresinin Fazileti Nedir?

Sure ve duaların okunmasında birçok fazilet bulunmaktadır. Fetih suresinin fazileti ise oldukça fazladır. Abdullah bin Mugaffel’den (r.a) rivayet edilen ve büyük hadis kitaplarında yer alan sözleri şöyledir: “Resulullah (sav)’ı Mekke’nin fethedildiği gün bir devenin üzerinde titrerken fetih suresini okurken gördüm.

İşlerinde sorun yaşayan insanlar Fetih suresini okuduklarında Allah onların işlerini kolaylaştırır ve onları sıkıntıdan kurtarır. Bunalımda olan bir kimse, Fetih Suresi’ni okuduğu zaman Allah, rahmet ve lütfuyla onu kederden, ıstıraptan, acıdan ve kederden kurtarır. Fetih Suresi ‘ni okuyana Allah imtihan ve işini kolaylaştırır. Ramazan ayında Fetih Suresi’nin okunması rızkı artırır. İnsanın dilekleri ve hayalleri Allah’ın izniyle gerçekleşir. “Ramazan ayının ilk gecesinde Fetih suresini kim okursa, Allah onu yıl boyunca korur” diyen bir hadis-i şerif vardır. Peygamberimiz (sav), Fetih suresi hakkında şöyle buyurmuştur: “Bu akşam bana bir sure indirildi. Bu sure bana, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha sevimlidir.” Bu açıklamanın ardından Fetih suresini okudu. İmam Sa’lebi ise Fetih sûresinin fazileti hakkında şöyle demiştir: “Fetih sûresini okuyanlara meleklerden zikir ve kıssalar nasibi vardır.

Fetih Suresi Ne Niyetle Okunur?

Her kim günde bir defa okursa her türlü kötülüklerden korunur. Kimin bir dileği varsa onu günde 7 defa okursa dileği gerçekleşir. Dertlerden kurtulmak isteyenler cuma akşamı nafile namazı kılıp fetih suresini okuyabilirler. Fetih Suresi savaşı kazanmak için sabah namazından sonra okunabilir. Ramazan ayının ilk gecesinde Fetih sûresini okuyanlara Cenab-ı Hak bu sene rızık kapılarını açacaktır.

Fetih Suresi herhangi bir dilek ve dua için her zaman okunabilir. Surenin belirli bir okunuş sayısı yoktur. Ama en çok nafile namazdan sonra okumak tesirlidir. Mutluluğun, bereketin, savaşta zaferin, sınavlarda başarının kilidini açmak Fetih suresinin fazileti arasındadır.

Fatiha Suresinin Okunursa Ne Olur?

Fetih Suresi 1-3 ayetlerini okumaya devam edenlerin işleri açılır ve büyük nimetlere kavuşur. 29. ayet sürekli tekrar edilirse dualar kabul olur, burada ve ahirette büyük rızık elde edilir, maddi ve manevi sıkıntılar ortadan kalkar.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver