Bakara Suresinin İlk 5 Ayetinin Fazileti Ve Sırları | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Bakara Suresinin İlk 5 Ayetinin Fazileti Ve Sırları

Bakara Suresi İlk 5 Ayeti Nasıl Başlar Ve Devam Eder?, Bakara Suresinin İlk 5 Ayetinin Fazileti Ve Sırları Nelerdir?, Bakara Suresi İle İlgili Rivayetler Nelerdir?, Devamı yazımızda…

286 ayeti bulunan Bakara Suresi Kur’an-ı Kerim’de bulunan en uzun suredir. Peygamber efendimiz Bakara suresini okuyan kişinin cennet tacı takacağını müminlere müjdelemiştir.

Bakara Suresi İlk 5 Ayeti Nasıl Başlar Ve Devam Eder?

Fatiha suresinden sonra gelen Bakara suresi elif, lam, mim olarak başlamaktadır. Allah’ın varlığı, yaratılış konularını içermekte ibadet, yaşam düzeni, inanç gibi temel noktalara değinmektedir. Bir hadiste Bakara suresi için “Onu terk etmek pişmanlıktır”  ifadesi yer almaktadır. Bakara suresinin ilk 5 ayetinin fazileti ve sırları pek çok hadis ve ayette açıklanmıştır.

Bakara Suresinin İlk 5 Ayetinin Fazileti Ve Sırları Nelerdir?

Elif,lam,mim ile başlayan sure ikinci ayette “kötülüklerden korunacaklar için bir hidayettir” ifadesi ile  ne kadar büyük bir öneme sahip oluğunu anlatmaktadır. Üçüncü ayet, namazı doğru kılanların ve Allah’ın verdiği rızkın yine Allah yolunda harcanmasını içerir. Dördüncü ayette, hem kendisine indirilene hem de kendinden önce indirilene inanılması gerektiği vurgulanmıştır. Beşinci ayette ise ilk dört ayeti eksiksiz yapan kişilerin Allah tarafından hidayet ve felaha kavuşacağı bildirilmiştir. Bakara suresinin ilk 5 ayetinin fazileti ve sırları daha pek çok hadiste müjdeleyici ve kurtarıcı olarak nitelendirilmiştir.

Bakara Suresi İle İlgili Rivayetler Nelerdir?

Bakara suresini okuyan insanların bereketinin artacağı ve malının katlanacağı yönünde pek çok rivayet bulunur. Ancak Bakara suresinin ilk 5 ayetinin fazileti ve sırları sadece rivayetle anlatılmaz, peygamber efendimiz de Bakara suresi ile ilgili hadislere sahiptir. Bunun yanında bazı sahabelerinde faziletleri mevcuttur. Bunlardan bazıları:

-Ebu Hureyye “Bakara suresinin okunduğu yere şeytan giremez”

-Ebu Umame “Bakara suresini terk etmek büyük ziyandır”

-Numan bin Beşir” Bakara suresi bir evde üç gece okunmazsa, şeytan o eve yaklaşır”

Bakara Suresinin Kur’an-ı Kerimde Önemi Nedir?

Her şeyin olduğu gibi Kuran’ın da bir zirvesi vardır, bu zirve Bakara suresidir. Bakara suresini birine öğretmek bereket getirirken onu terk etmek büyük pişmanlık olarak belirtilmektedir. Allah’ın yerleri gökleri yaratmadan iki bin yıl önce bir kitap yazığı ve kitaptan iki adet ayet indirip Bakara suresini tamamlaması da Kur’an da yer alan hadislerden biridir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver