Kıyamette İlk Kim Dirilecek? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Kıyamette İlk Kim Dirilecek?

Müslümanların öğretmeni, peygamberi ve İslamiyet’in elçisi Hz. Muhammed’in hadisleri, Kur’an ayetlerinin ona bizatihi Allah tarafından buyurulması hususunda dinen son derece mühim bir noktada bulunmaktadır. Bu sebeple müminler Kur’an ayetlerinden sonra ilk olarak hadislere sual araştırmaktadır. Kıyamette ilk kim dirilecek?

İslamiyet’e iman eden kişilerin yaşamları boyunca kıyamet fikrini göz önünde bulundurarak yaşamaları beklenmektedir. Buna bağlı olarak belli birtakım hususlarda sorumluluk verilmiş olup dini vazifelerini yerine getiren, doğru yoldan gidip, dürüst bir hayat yaşayan kimseler olmaları buyurulmaktadır. Kıyamet inanışına ve esaslarına sahip dinin genelinde Kur’an ayetleri doğrultusunda dini bilgilerin tümüne erişilmekte ve peygamber hadisleri bu konuda ayetlere destek oluşturmaktadır.

Kıyamet Günü Topraktan İlk Kim Var Olacak?

Müslümanlık inancına iman eden müminlerin kafalarında ki soru işaretlerini gidermek amacı ile peygamber efendimiz Hz. Muhammed hem ihvanı ile sohbetini hem de dini öğütlerini hadis olarak bildirmiştir. Buna bağlı olarak yaşamlarını sürdüren Müslümanların merak ettikleri konuların başında yaşamlarını bu uğurda feda ettikleri ahiret yaşamı ve kıyametin yaşanacağı vakit ile alakalı esaslar bulunmaktadır. Kıyamette ilk kim dirilecek? Peygamber hadislerinde bu konuda belirtilenler neler?

Peygamber hadislerinde birçok konuda olduğu gibi bu konuda da son derece açık ifadeler bulunmaktadır. Kıyamet vakit geldiğinde, herkes öldüğünde ve dirilme zamanı geldiğinde ilk topraktan çıkacak olan kendisi olduğunu bildirirken bunları övünmek amacı ile söylemediğini yalnızca bunun böyle olacağından söylediğini belirtmektedir.

Cennette İlk Elbiseyi Kim Giyecek?

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in ifadelerinin toplanıp bir araya getirilmesinden oluşturulan hadislerin hepsinde kıyamette ilk kim dirilecek sorusunun cevabı aynı olarak belirtilmiştir. Buna bağlı olarak peygamber hadislerinde; insanlarla girilen kabirden ilk çıkacak olan, Allah’ın huzurunda ilk yer alan ve insanlar için konuşan, sıkıntılarını bildiren olacağını, o gün etrafında bin hizmetçi bulunacağını, insanların komutanı olacağını bildirmektedir.

Peygamber hadisleri doğrultusunda ademoğulları arasından ilk topraktan çıkacak ve kabirden kurtulacak olan Hz. Muhammed’in olduğu ayrıca Allah’ın huzurunda bulunarak insanların yararına tanıklık edeceği ve merhamet dileyeceği, o gün cennette ilk elbiseyi onun giyeceğini ve kıyamet vakti peygamberin Allah’ın en kıymetlisi olduğu bildirilmektedir.

Herkes Öldükten Sonra Ne Olacak?

Kıyamet vakti meydana gelenlerden sonra herkes ölecek ve yeniden dirilmek üzere Allah’ın buyruğunu bekleyecektir. Kıyamette ilk kim dirilecek?

Mahşer günü yaşananlar sonrasında ölenler, geçmişte tüm yaşamış ve ölmüş kişiler ile aynı anda dirilecektir ancak bunların arasından ilk çıkacak olan, Allah’ın sevgili kulu, İslamiyet’in elçisi ve peygamberi Hz. Muhammed olacaktır. Peygamber hadislerinde bu hususta belirtildiği üzere cennet kapısından tutup onu çalacak olan ilk kişi olarak kendisinin olduğunu bildirirken Hz. Muhammed, bunların kendisine Allah tarafından vahiy edildiğini ve övünmek amacı ile hiçbir şey söylemediğini bildirmektedir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver