Paranın Bereketlenmesi İçin Hangi Dua Okunur? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Paranın Bereketlenmesi İçin Hangi Dua Okunur?

Müslüman kişinin Allah’ın bolluk ve bereketine ulaşması ve rızkının çoğalması için yapması gerekenler arasında ibadetlerini aksatmamak ve bol bol dua etmesi gerekmektedir. Paranın bereketlenmesi için hangi dua okunur?

Müslümanlıkta bereket ve bolluk için ve sıkıntıları gidermek için dua etmek son derece yaygın bir inanıştır. Dua eden kişi Allah’ın onu işittiğine ve yanıt vereceğine ne denli inanırsa niyetinin gerçekleşme olasılığı o denli artmaktadır. Bu durumda müslüman kişi Kur’an-ı Kerim’den ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hadislerinden paranın bereketlenmesi için hangi dua okunur sorusuna rahatlıkla yanıt bulabilmektedir.

Müslümanlıkta Bolluk Bereket Duası

Allah’u Teala kulları sıkıntıya girdiğinde ettikleri duayı işitir ve onların niyetlerinin samimi olduğunu fark ederse gerçekleştirir. İslamiyet dininde, Müslümanlar Allah’tan başka kimseye sığınmamaya gayret göstererek düzenli olarak ibadetlerini gerçekleştirir ve dualarını aksatmaz. Müslüman kişi gün içerisinde Allah’ı ne kadar bol zikrederse o derece hayırlı bir hayat yaşayacağına inanmaktadır. Müslüman kişinin evindeki bereketi arttırmak amacı ile israftan kaçınmalı ve bol bol Rabbine şükrederek, imkânı oldukça zekat vermelidir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hadislerinde paranın bereketlenmesi için hangi dua okunur sorusuna sıklıkla yer verdiği ve Kur’an-ı Kerim’de her derde deva sure olarak belirtilen Vakıa Suresi, okuyan kişinin hayatına bolluk bereketi çekmektedir. Vakıa Suresinin günde 3 kez okunması son derece hayırlı olduğu gibi 41 gün boyunca günde 40 kez okunması kişinin hayatındaki bütün sıkıntıları kaldırmakta ve Allah’ın bereketini hanesine doldurmaktadır.

En Etkili Rızık Duası

Peygamber hadislerinde paranın bereketlenmesi için ne dua okunur sorusuna yanıt olarak en sık yer edinen ve bereket için okunan ayetler arasında Malik Suresi ve Yasin Suresi yer aldığı gibi Kur’an’ın en önemli ayetlerinden Al-i İmran Suresi de işaret edilmektedir.

Allah’ın kudretine ve hikmetine işaret eden bu sureler anlam bakımından; kişinin borçlarını ödemesi ve fakirliği konusunda Allah’ın bereketini ve kuvvetini dilemektedir. Allah’ın veren ve alan olduğuna iman ettiğini ikrar etmesine yardımcı olan ayetler bolluk ve bereket bakımından hayırlara vesile olmaktadır.

Malik Suresi

Allâhümmefâlikal- ısbâhı ve câılelleyli sekenen veş-şemse vel-kamera husbânenıkdıanniddeyne ve ağninîminel-fakri ve emtiğnîbi-sem î ve besarî ve kuvvetî fî sebîlik.”

Ali İmran Suresi

AllahümmeMalikel’mülkitu’til’mülke men teşaü ve tenziul’mülkemimmenteşaü ve tüizzü men teşaü ve tüzillü men teşaübi’yedikel’hayr, inneke ala külli şey’in kadir.) Rahmened’dünyavel’ahiretituğdihe men teşeü ve temneuhe men teşeüirhamnîrahmetentuğninîbihe an rahmti men sivek.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver