Hamile Kalmak İçin İlişkiden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli? |

Hamile Kalmak İçin İlişkiden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Müslümanlıkta her hususta Allah’a danışan kişilerin Hamile Kalmak İçin İlişkiden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli? Sorusuna yanıtı dini sorumluluklara göre öğrenmesi gerekmektedir.

Müslüman kişinin hayatının tüm idaresini Allah’ın takdirine bırakması ve bu hususta ona güvenmesi gerekmektedir. Her konuda Allah’tan yardım dileyen ve Peygamberi örnek alan kişinin Hamile Kalmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli? Sorusuna da dinen bir cevap arayışında bulunması son derece normaldir.

Hamile Kalmak İçin Dua

İslam’da cinsellik belli ahlak ve edep kuralları ile çerçevelenmiş olsa da hiçbir anormal düşünce oluşturmaz. Aksini ispat eden ayetler İslam’ın kılavuzu Kur’an-ı Kerim’de çokça yer almaktadır. Kur’an bu konuda kadına da erkeğe de bazı haklar tanımıştır. Yine de dinin gereklilikleri arasında yer alan bazı hususlar sebebiyle bir süreliğine cinsel hayatı durdurabilmektedir.

Kadın ve erkeğin dini olarak uygun şekilde nikahlanmasının ardından dindar bir çocuk yetiştirebilmeleri için kadının hamile kalması gerekmektedir. Kadının hamile kalması için gerçekleşecek olan cinsel münasebetin adet döneminde gerçekleşmesi dinen yanlış olacağından kişinin Hamile Kalmak İçin İlişkiden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli? Sorusuna doğal olarak cevap araması son derece normaldir.

Verilen hadislerde, evli çiftler arasında gelişen cinsel münasebetin, kadın ve erkek arasındaki sevgi bağını kuvvetlendirdiği, ailede huzuru sağladığı buyurulmaktadır. Cinsel münasebetin Allah’a hududu aşmayacak tarzda, ahlak ve edep kuralları çerçevesinde olması gerekmektedir.

Müslümanlıkta Hamile Kalmak

Müslüman olan kişilerin dine uygun bir evlilik yaptıktan sonra Allah’ın buyruğu üzerine bu evliliğin meyvesi olan çocuklar meydana getirmeleri onlardan beklenen davranıştır. Bu hususta Hamile Kalmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli? Sorusuna cevap ararken;

  • Evli bireylerin cinsel ilişki öncesinde Allah’a niyetlerini belirtmeleri ve abdest almaları,
  • Dua etmeleri ve hatta 2 rekât niyet namazı kılmaları,
  • Cinsel münasebet sonrasında kadının ve erkeğin muhakkak tekrar Allah’a hamt ile başlayıp, geçmiş günahları için istiğfar duası ettikten sonra niyet duası etmeleri beklenmektedir.
  • Cinsel münasebet sonrasında tekrar abdest almaları ve niyetlerini duyduğuna, gerçekleşeceğine dair Allah’a tefekkür etmeleri gerekmektedir.

Kur’an-ı Kerim’in her derde deva suresi olan Vakıanın 41 gün boyunca niyet ederek günde 41 kez okunması da evli çiftlerin çocuk sahibi olmasına vesile olmaktadır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver