Allahsızlık Müslümanlık | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Allahsızlık Müslümanlık

Müslümanlık ve Ateistliğin birbirine zıtlığı, günümüz dünyasında bazı problemlere yol açmaktadır. Allahsızlık Müslümanlık tarafından hoş görülmeyen ve dinen kafirlik olarak nitelendirilen bir durumdur. Ateizm; Allah’a ve onunla alakalı her şeyeküfreden ve inanmayı reddeden insanları belirtmektedir.

Ateistlik Nedir?

Allah’ın ve onun yarattıklarının hiçbirinin özel bir güç tarafından yapıldığına inanmayan, tanrı tanımazlık olarak açıklanan felsefi bir öğreti olan Ateistlik, İslamiyet’le sıklıkla çatışan bir olgudur. İslamiyet inancında Allah’a, peygamberine, kitaplarına, meleklerine iman şartı bulunmaktadır ve iman etmeyi reddeden herkes kafir olarak betimlenmektedir.

Kafirliğin Cezası Nedir?

Allahsızlık Müslümanlıkta göz yumulmayan ve sonsuz ateş ile cezalandırılan tek günahtır. Kişi eğer Allah’a ve kitabına inanmıyor, dinine iman etmiyorsa onu tövbe kurtarmaz. Allah onu sonsuz gazaplı cehenneminde azap çekmekle cezalandıracaktır. Evrim mantığının kendi kendine oluştuğunu savunan bu zihniyet Allah’ı reddeder ve evrenin manyetik mekanizmasının ilerlemesi sonucu tüm bu dünyevi hayatın oluştuğunu savunur.

Allahsızlık Müslümanlık inancında affı olmayan tek günahtır, çünkü Allah’ın kudretine edilmiş bir küfür olarak yorumlanmaktadır. Bu günahın tövbesi ve kazası yoktur. Kişinin Allah’a kendini affettirebilmesi Allah’ın takdirine kalmış bir durum olarak kabul edilmektedir.

Müslümanlıkta Allahsızlık Nasıl Yorumlanır?

Dinden ve törelerden yoksun, gelenekleri reddeden bir toplum; İslamiyet’in hoş görmediği bir düşünce biçimidir. Müslümanlıkta geleneklere ve ibadetlere çok önem verilmekte ve peygamberin hayatı örnek alınarak yaşanmaktadır. Bu kurallar görmezden gelindiğinde kişi dinden çıkarılır ve Allah’ın bereketinden uzak kılınır. O kişi müslümanlık dininin en büyük günahını işlemiş sayılacak ve Allah’ın affından uzak yaşayacaktır. Bir kişi kafir olarak bu dünyadan göçerse onun ruhu artık cehenneme aittir.

Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği üzere;

“Onların hiçbir konuda bilgisi yoktur. Onlar savları ile savunma yaparken biz kanıtlarla işleme dökeriz.” El Caize 45/24

Allahsızlık Müslümanlık dininin en büyük günahlarından biri olarak görülmekte ve Allah’ı inkâr edenler sonsuz azap içerisinde kıvranacak şekilde cezalandırılacaklardır.

Allahsızlık Müslümanlıkta; benzeşen, yolları kesişen bir tutuma sahip olsa bile yine de günah olarak kabul edilecek ve kafirlik olarak nitelendirilecektir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver