Müslümanlıkta Ölümden Sonra Hayat | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Müslümanlıkta Ölümden Sonra Hayat

İslamiyet inancına göre, her fani bir gün ölümü tadacaktır. Ölüm, insanın fıtratına dahildir ve tıpkı dünyaya gelmek gibi ayrılmak gerekmektedir. Ruhun, bedenden ayrılması olarak sınıflandırılan olay inanç sistemlerinde farklı şekillerde yorumlanabilmektedir. Müslümanlıkta ölümden sonra hayat inancı bulunmaktadır. Bu inancın temelini oluşturan felsefe ölüm esnasında ruhun kılıfı olan bedenin ölmesi, ruhun edebi olarak yaşayacağıdır.

Ölüm Sonrası Yaşam İnancı

İslamiyet bedeni, ruhun kılıfı olarak kabul etmektedir. Öyle ki vakit gelip bedenin süresi dolduğunda toprak olacak ve ruh ebedi yaşamına kaldığı yerden yeni bir sayfa açarak devam edecektir. Müslümanlıkta ölümden sonra hayatamel defterlerinin incelenmesi ile başlamakta olup; iyi işler yapmış olan Allah’ın kulları, Allah’ın katında cennetin nimetlerinden yararlanmak üzere bulunacaklardır. Kötü işler yapmış günahkârlar ve kafirler ise cehennemin gazabında sonsuz azap çekerek inleyeceklerdir. Her Müslüman yaptığı işlerin hesabını vermekten sorumlu olarak dünyevi hayatını ahireti düşünür şekilde yaşamalıdır.

“Söyle Onlara! Allah hem dirilten sonra öldürendir. Sonra Ahir zamanda hepinizi toplayandır. Gök ve yer yalnız ona aittir.”

Öldükten Sonra Ne Olacak?

“Yoksa bizim onun kemiklerini toplayıp yeniden yaratabileceğimize ve yaşatabileceğimize inanmıyor mu? Onu parmak uçlarına kadar yaratacak kudret yalnız bizde bulunur.”

Kışın sonuna bahar koyan yüce yaratan insanı öldükten sonra çamura çevirip, tıpkı bir heykeltıraş gibi yeniden yaratabilmektedir. İnsanı yaratırken, insan aklının yetmeyeceği şekilde bir anlayış ve matematik ile yaratan Allah-u Teala her bir DNA dizilimini bile eşsiz bir şekilde düzenlemektedir.

Öldükten sonra insan tutsak değil özgür bir ruh olarak salınır ve bazı islam alimlerine göre ailesini görebilir, ziyaret edebilir. Aynı zamanda ruhun ilk gideceği yer evi olacaktır. Peygamber Efendi Hz. Muhammed’in hadisinde belirttiği üzere “Bir mezar içine koyarak kabir oluşturduğunuz mezara ayak bastığınızda toprağın sesini bile duya mezarın içindeki ölüler.”

Müslümanlıkta ölümden sonra hayat inancı bulunmakta ve bu inanışa göre kişi dünyevi yaşamını nasıl yaşadığına bağlı olarak cennetle ödüllendirilecek ya da cehennem ile cezalandırılacaktır. Cennetin içerisinde insanın hiçbir şeye ihtiyacı olmayacağına inanılır ve bu nedenle kişiler cennete gitmek için ibadet eder.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver