Müslümanlıktan Uzaklaşmak | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Müslümanlıktan Uzaklaşmak

İslamiyet inanışında her insan Müslüman olarak doğar ve çevresinin etkisi ile fikirleri değişmeye başlar. Allah’ın kulundan beklediği tavır aklını kullanması ve doğru kararı vermesidir. Müslümanlıktan uzaklaşmak, Allah’ın kudretinden ve hürmetinden uzaklaşmak, bolluk ve bereketten uzak olmak anlamına gelmektedir. Müslüman kişi dinden uzaklaştığını düşündüğü zaman bunu göz önünde bulundurmalı ve aklını kullanmalıdır.

Dinden Soğumak

Müslümanlıkta her kul dine mensup olarak dünyaya gözlerini açmaktadır. Bu durum sonrasında fikir ayrılıkları ve çevrenin insan üzerinde yarattığı etki sebebiyle değişebilmektedir. Müslümanlıktan uzaklaşmak, İslam dinine göre Allah’tan uzaklaşmak ve onu reddetmek anlamında yorumlanmakta ve günah olarak karşılanmaktadır.

“Kim ki Allah’ın buyruklarını inkâr etmeye kalkarsa, o artık kuşkusuz Allah’ın çabucak hesabını kesecekleri arasındadır.” (Ali İmran Suresi 3/19)

Dinden uzaklaşmanın belli başlı sebepleri arasında kişinin dini gerektiği gibi uygulayamaması, dini doğru öğrenmemesi, batıl inançlara özenmesi, eksik ve yanlış bilgilerle zihni doldurmak bulunmaktadır.

Dinden Uzaklaşan Ne Yapmalı

Bir kişi diliyle artık Kur’an-ı Kerim’i eleştirme haddini kendinde bulmaya başladıysa ya da Allah’ın buyruklarını saçma olarak tasvir etmekteyse, bu durum kişinin dinden çıkmasına sebebiyet vermektedir. Ağzıyla üstü kapalı şekilde, eleştirel nitelikte bile olsa Allah’ın kudretini sorgulamak inkâr niteliğindedir ve bu inkâr sözlü olarak ikrar edildiğinde o kişi artık bir mürtet olarak anılmaktadır.

Şeytan; Allah’a yaklaşan insanlar üzerinde birtakım sınanmalar düzenler ve onları Allah tarafından kendi tarafına çekmeye çabalar. Müslümanlıktan uzaklaşmak, Allah’ın bereketinden ve bolluğundan uzaklaşmak, ona hakaret etmek olarak algılanmaktadır. Kişi dinden çıkmayı aklından geçirdiğinde bunları aklına getirmeli ve dirayetli olmalıdır. Aklını kullanarak Allah yoluna dönüp, yürekten bir tövbe ile af dilediğinde, Allah onu, aklını kullanarak doğruyu seçtiği için affedecektir.

Dinden Çıkaran Şeyler

Müslümanlıktan uzaklaşmak, dini sorumluluklarını reddetmek ve Allah’ı yok saymak İslamiyet’in en büyük günahlarından biridir. Kişinin bu yoldan dönmesi ve tövbe etmesi beklenmektedir. Dinden çıkaran şeyler arasında;

  • Dinin gerektirdiklerini uygulamamak ve Allah’ı yok saymak, İslamiyet’e küfür niteliğindedir. Şakası bile günah olarak kabul edilmektedir.
  • Peygamber ile alay etmek, küçük düşürücü laflar etmek
  • Kur’an-ı Kerim’i ayaklar altına almak, küfretmek, tükürmek ve yakmaya çalışmak
  • Meleklere hakaret ve küfür niteliğinde sözler etmek.

 

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver