Müslümanlıkta Uğursuzluk Nedir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Müslümanlıkta Uğursuzluk Nedir?

Müslümanlıkta uğursuzluk diye bir kavram ya da algı yoktur. Uğursuzluk hakkında hadislerde Müslümanlıkta olamadığı anlatılır. Tüm evreni yaratan Allah her şeyi bir düzen ve uyum içerisinde yaratmıştır. Düzen ve uyum içerisinde yaratıldığı söylenen İslam’da uğur kelimesi yanlıştır. Bir Müslümanın uğura inanması da günahtır. Çünkü Müslümanlıkta insanların yaşam tarzı kendi iradeleri doğrultusunda gerçekleşir.

Uğursuzluk Nedir?

Uğursuzluk, kötülük getiren bir şeylerin terse gittiğini düşündüren olgulardır. Müslümanlıkta uğursuzluk yoktur hayır ve şer vardır bunların ikisi de Allah’tandır. İnsanların başına gelen olumsuz durumlar bir nesneye yüklendirilmez. Özellikle bir varlığa asla yüklendirilmez. Uğursuzluk kavramı Hristiyanlık dininde vardır. Başka bir dinde var olan kavramlar Müslümanlıkta kullanılmaz çünkü o dinlerde var olan uğursuzluk olgusu İslam dinin olgularına denir.

Eve Uğursuzluk Getiren Şeyler Nelerdir?

Batıl inançlarla getirilen uğursuzluk olgusu insanlara kötü enerji yayıp işlerin yolunda gitmemesini sağladığı düşünülür. Müslümanlıkta uğursuzluk ifadesi bu nedenle bulunmaz. Eğer bir iş yolunda gidiyorsa insan için hayırlı görünen o dur eğer gitmiyorsa da insan için hayırlı değildir ve sonunda kişinin zarar görmesi engellenir.

Müslümanlıkta olaylara bu şekilde yaklaşılır. Ama ne yazık ki zamanın ilerlemesiyle insanlar batıl inançla uğursuzluk kavramını kullanmaya başlamıştır. Bir Müslümanın bu cümleyi kullanmasında sorun olmasa da nesnelere ya da olgulara o şekilde yaklaşması doğru değildir. Eve uğursuzluk getirdiği düşünülen şeyleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ayna kırılması,
  • Kırık eşyaların bulundurulması,
  • Yapay bitkiler,
  • Dış kapının siyah olması,
  • Kaktüs gibi sivri uçlu bitkiler,
  • Takvimin yanlış yere asılması,
  • Batık gemi resmi,

Hangi Ay Uğursuzluk Getirir

Safer ayının uğursuzluk getirdiği düşünülür. Bu ayın uğursuzluk olarak görülmesi ne kadar doğrudur bilemeyiz. Çünkü Müslümanlıkta uğursuzluk kavramı yoktur. Bu ay hicri takvime göre yılın ikinci ayı olarak bilinir ve bu ay da insanların başına kötü olayların geldiği konusunda sıkça rastlandığından bahsedilir. Bu ay da hava koşulları kötü olduğu için insanların ruhsal halini kötü etkilemesiyle bu düşünceye gidilir. Fakat dinimizde ayet ve hadislerde böyle bir durum söz konusu değildir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver