Müslümanlıkta Piercing | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Müslümanlıkta Piercing

İslam dininde kulağa küpe takmak kadınlar için caizdir. İslam alimleri bu konuda fikir birliği içindedirler. Kadınların yaradılışında süslenme zinet önemlidir. Kadınları bu konularda hassas davranır özen gösterirler. Fakat süs eşyaları kullanma bazı hususlarda dikkatli olunduğu zaman caizdir. Dikkat edilmesi gereken hususlar: mahrem olan kişiler bu süsleri görmemelidir. Mahrem olan kişi kadın ya da erkek olsun fark etmez. Süs eşyalarının mahrem olanlar tarafından görülmesi caiz olmaz. Müslümanlıkta piercing mekruh olarak kabul edilmektedir. Kadın göbeğine delik açtırabilir fakat yapılan bu işlemin uygulandığı bölge örtülmesi gereken bir bölge olduğu için; işlemi gerçekleştiren taraflar günah işlemiş olurlar. Allah‘ın emirlerine tüm Müslümanlar uymalı.

İslam’ da Piercing Takmak Günah Mı?

Günümüzde gençlerin güzel ve farklı görünme amacı ile başvurdukları popüler yöntemlerden bir tanesi piercing takmaktır. Piercing takma erkek için haram kadın için mekruhtur. Abdest sırasında su ile derinin temasını önlediği için tavsiye edilmemektedir. Bazı İslam alimleri kadınların küpe takmalarını caiz kabul eder ancak vücudun farklı bölgelerine yapılan piercing uygulaması mekruh sayılmaktadır. Erkeklerin piercing takması ise İslam dininde uygun değildir.

Piercing Namaza Engel Mi?

Dinimiz erkeklerin küpe ve piercing ile kadın gibi göründükleri için erkeklere bu süs eşyalarını kullanmayı yasaklamıştır. İslam’ da genel görüş erkeklerin küpe ve piercing takmasının mekruh olduğu yani küçük günah sayıldığıdır. Kulak delerek küpe takmak dışına vücuda delik delerek piercing takmak doğru bir davranış olarak görülmez. Müslümanlık’ ta piercing takmak caiz değildir. Bu durumun nedenleri arasında:

  1. Piercing vücudun mahrem bölgelerinede uygulanmaktadır. Bu nedenle hem piercin için delik açanı hem de vücuduna delik deldirena günahtır.
  2. İslam dininde ve kültürde olmayan bir uygulama insanları dinden çıkarabilir.
  3. Kadınlar her türlü zinetlerini mahrem olanlardan korumakla yükümlüdür. Bu neden ile piercing gibi dikkat çeken bir işlem İslam’ a uygun değildir.
  4. Piercing ve küpe takan erkek ise kadına benzer bu sebeple iki uygulamada caiz değildir.

Ayrıca takılan piercing ve hızma gibi takılar abdest sırasında su ile derinin temasını önler ve abdest almayı zor hale getirir. Abdest düzgün olmaz ise namaz kılmak doğru olmaz. Dolayısıyla piercing namaza engel denebilir. Fakat su deri ile temas ediyor ve abdest doğru bir şekilde alınıyor ise namaz kılınabilir.

Buruna Hızma Takmak Haram Mı?

İslam dininde erkeklerin hızma takması haramdır. Kadınların burunlarına hızma  ve piercing takması mekruh sayılmaktadır. Farklı kültür ve dinleri taklit etme olarak görüldüğü için Müslümanlıkta piercing ve hızma mekruhtur.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver