Müslümanlıkta Küpe Takmak | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Müslümanlıkta Küpe Takmak

İslamiyet, hakları ve özgürlükleri belli koşullara tabi tutmuş, kadınlar ile erkekler arasındaki ince çizgiyi çok sert bir şekilde çekmiştir. Kadınların erkeklere, erkeklerin kadınlara özenen davranışlarda bulunması Müslümanlık inancında Allah tarafından hoş karşılanmamaktadır. Erkek ve kadının karşı cinse benzeme çabası Allah’ın yarattığını beğenmemek olarak kabul edilmektedir. Müslümanlıkta küpe takmak günah mı? Erkekler küpe takabilir mi?

İslam’da Küpe Takmak Günah Mıdır?

Müslümanlıkta, çok aşırıya gidilmedikçe ve Allah’ın buyrukları çiğnenmedikçe dış görünüşe fazla müdahale edecek kurallar getirilmemiştir. Kadın ve erkek mahrem bölgelerini örtmek ve sakınmak koşuluyla istedikleri görünüşe bürünebilmektedir. Bu hususta Allah tarafından Kur’an-ı Kerim ile bildirilen tek koşul kadının erkek gibi erkeğinde kadın gibi görünmeye çabalamamasıdır. Aksi halde Allah’ın yarattığına burun kıvırmak olarak değerlendirilmektedir. Kadınlar için Müslümanlıkta küpe takmak üzere kulak deldirmek caiz olarak nitelendirilmiştir. Kadın süslenmek ve güzel görünmek amacı ile kulaklarını deldirerek küpe takmakta özgürdür.

Erkekler Küpe Takabilir Mi?

Müslümanlık inancında erkeklerin kadınlara benzeyecek davranışlarda bulunması ve kadını andırması dinen uygun görülmemektedir. Allah bu tarz davranışları şahsına yapılmış bir hakaret olarak değerlendirmektedir. Bu sebeple Müslümanlıkta küpe takmak yalnızca kadınlar için caiz olarak nitelendirilmektedir. Erkeklerin kulaklarını deldirmesi ve süslenme aksesuarları kullanması dinen uygun görülmemekte, imanlı erkeklerin kadınlara has süs eşyalarını kullanmaması önerilmektedir.

Kadınların ise erkeklerin aksine; gümüş ya da altın olmak üzere (özellikle altın) kolye, bileklik, yüzük, küpe, broş, taç gibi her türlü aksesuarı süslenme amacı ile kullanmaları dinen caiz görülmekte ve herhangi bir kınama almamaktadır.

Peygamber Efendimiz Küpe Taktı Mı?

Müslümanlık inancında Hz. Muhammed altın ve ipek kullanımını kadınlara özgü olarak değerlendirmiştir. Aynı şekilde erkeklerin kadınların kullandığı süslenme aksesuarlarını kullanmamaları konusunda da uyarıları bulunmaktadır. Hz. Muhammet (sav) hakkında küpe takmış olduğuna dair iddialar dolaşıyor olsa da diyanet bu durumun yalnızca kadınlara caiz kılındığını sert bir şekilde işaret etmektedir.

Erkeklerin Müslümanlıkta küpe takmak ile ilgili olarak “Kadının erkeğe benzemeye çalışması ile erkeğin kadına benzemeye çalışması Allah’ın rahmetinden uzak kalmaya sebep olur.” Şeklinde bir peygamber hadisi bulunmaktadır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver