Müslümanlıkta Reenkarnasyon Var Mı? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Müslümanlıkta Reenkarnasyon Var Mı?

Bazı dini inanışlar ve kültürlerde reenkarnasyon yani ruh göçü yer almaktadır. Bu inanışta ruh beden öldükten sonra kendisine farklı bir insan bedeni seçerek tekrar hayata döner. Reenkarnasyonu kabul eden bazı görüşlerde ruhun bitki ya da havyan şeklinde de dünyaya geldiği görüşü bulunur. Ancak ne şekilde olursa olsun Müslümanlıkta reenkarnasyon var mı; reenkarnasyon kesinlikle yer almaz. Bu görüşün İslam’ da olduğunu kabul ve iddia edenler Kur’an-ı Kerim’ i inkâr etmiş olurlar. Çünkü Kur’an ayetler ile reenkarnasyonun mümkün olmadığını açıklamaktadır.

İslam’ da Reenkarnasyon Reddinin Nedenleri? Müslümanlıkta Reenkarnasyon Var Mı

Reenkarnasyon görüşü ruhun hayata tekrar gelmesine dayanır. İslam dininde ölüm gerçekleştikten sonra ruhun tekrar hayata dönüşü reddedilmiş ve engellenmiştir. Müslümanlık’ ta reenkarnasyon reddi nedenleri:

  1. İslam’ da ahiret ve cennet/cehennem inancı bulunur. Reenkarnasyon da ahiret inancı yoktur ve ruh devamlı olarak dünyaya geri döner.
  2. Kur’an-ı Kerim’ de ruhların tekrar dünyaya dönme taleplerinin reddini ve sebeplerini açıklayan ayetler yer alır. Kur’an Allah kelamıdır, bir olay için yaşanması mümkün değil denilmiş ise sorgulanmadan kabul edilir. Bu neden ile reenkarnasyon dinimizde yoktur.
  3. Kur’an-ı Kerim tekrar hayata dönmenin sadece kıyamet günü gerçekleşeceğini bildirmektedir. Bu sebeple ruh göçü ve hayata geri dönme imkansızdır.

Kur’an’ da Reenkarnasyon Var Mı?

İslam dini sonsuz yaşamın yalnızca ahiret hayatında olduğuna inanır. Bu dünya geçici bir sınav alanıdır. Ölüm gerçekleştikten sonra sınav sona erer. Ruhlar farklı şekillerde dünyaya geri gelemez. Allah ayetler ile reenkarnasyonun olmadığını net olarak açıklamaktadır. Müslümanlık’ ta reenkarnasyon Kur’an-ı Kerim kaynak gösterilerek reddedilir. Buna rağmen bir Müslümanlık’ ta reenkarnasyon var mı; sorusuna evet diyenler Kur’ an-ı Kerim’ i reddetmiş olur. Kur’ an-ı Kerim’ inkâr büyük günahlar arasındadır.

Reenkarnasyona Kimler İnanır?

Ruh göçü eski çağlardan beri var olan bir inanıştır. Dünya tarihinde var olan bazı din ve inanışlar, görüşler içerisinde reenkarnasyon kendisine yer bulmuştur. Ancak Müslümanlık’ ta reenkarnasyon var mı; reenkarnasyon kesin olarak kabul edilmeyen bir kavramdır. Bugün reenkarnasyonu kabul edenler arasında Katharlar, Hidular, Paganlar, Yezidiler ve Dürziler benzeri farklı gruplar yer alır. Yahudi ve Hristiyan dininden olup reenkarnasyonu kabul edenlere rastlanmaktadır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver