Müslümanlıkta Cinsellik Nasıl Olmalı | Cinsellik Nedir? |

Müslümanlıkta Cinsellik Nasıl Olmalı | Cinsellik Nedir?

Müslümanlıkta cinsellik nasıl olmalı diye merak edenler araştırmaları sonucunda; İslam’ın evli olmak ve iki tarafında rızası olması durumunda cinsel hayatı kısıtlar nitelikte kurallar koymadığı neticesine ulaşması mümkündür. Müslüman bir bireyin cinsellik yaşayacağı esnada ne gibi sınırları olduğunu bilmesi açısından dinen yetkili kişilerin buyurduğu tavsiye, nasihat ve öneriler göz önünde bulundurulmaktadır.

Evli kadın, erkeğinin cinsel isteklerine hiçbir sebep yokken karşılık vermiyorsa Allah’ın gazabına ve meleklerin kötü düşüncelerine sebep olacaktır.

Evli erkekler, kadınının cinsel isteklerine bile isteye karşılık vermiyorsa kadın beklemek zorunda değildir boşanabilir.

İslam’da Cinsel İlişki

İslam’ın gerekliliklerinden ziyade bu konuda verilen öneriler, nasihatler ve tavsiyeler Müslümanlıkta cinsellik nasıl olmalı sorusuna cevap verir niteliktedir. Cinsel münasebet esnasında çiftlerin üstünü örtmesi önerilmekte ve birbirlerinin özel bölgelerine bakmaktan sakınmaları tavsiye edilmektedir. Eşler birbirleriyle ardı sıra münasebet yaşamak isterlerse normal abdest almaları yeterli olacaktır.

Cinsel münasebet sonrası, gusül abdesti almak ve namaz kılıp şükretmek doğru olan davranıştır.  İslam’da, iki tarafında ilişki sırasında hem fikir olarak yaşadığı hoşnutluk cinsel ilişkinin en önemli sınırıdır. Müslümanlığın cinsellik hakkındaki en önemli şartı üreme organı ile birliktelik kurmaktır. Anal yolla ilişkiye girmek kesinlikle yasaktır ve haramdır.

Cinsellik Haram Mı

İslam’da cinsellik belli ahlak ve edep kuralları ile çerçevelenmiş olsa da hiçbir anormal düşünce oluşturmaz. Aksini ispat eden ayetler İslam’ın kılavuzu Kur’an-ı Kerim’de çokça yer almaktadır. Kur’an bu konuda kadına da erkeğe de bazı haklar tanımıştır. Yine de dinin gereklilikleri arasında yer alan bazı hususlar sebebiyle bir süreliğine cinsel hayatı durdurabilmektedir.

Müslümanlıkta cinsellik nasıl olmalı?

  • Tarafların birbirleriyle evli olmaları, dinin en büyük günahlarından kabul edilen zinayı önlemek amacıyla çok mühim bir husustur.
  • Karı koca cinsel münasebet sonrası yaşadıklarını kimseyle paylaşmamalıdır. Paylaşması haramdır.
  • Aybaşı, lohusa, hamilelik dönemi gibi periyotlarda ilişkiye girmek haramdır.
  • Cinsel ilişki yalnızca üreme organından olmalıdır, anal ilişki kesinlikle dinen haramdır.

İslam göre her iki tarafında keyif aldığı ve tatmin olduğu bir ilişki cinsel hayatın en doğru biçimi olarak kabul edilir ve cinsellik İslam’da haram kabul edilmemektedir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver