Nöroloji Nedir? Hangi Hastalıklara Bakar? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Nöroloji Nedir? Hangi Hastalıklara Bakar?

Nöroloji nedir, hangi hastalıklara bakar; insan vücudunun fonksiyonlarını yerine getirmede belki de en büyük öneme sahip olan unsurlardan olan sinir sistemi ile alakalı rahatsızlıkların incelenmesinde görev almaktadır.

Nöroloji nedir, hangi hastalıklara bakar; bir ihtisas alanıdır. Bu nedenle devlet hastanelerinde genelde sevk ile hizmet vermektedir. Araştırma hastanelerinde farklı prosedürlerin de uygulanabildiği görülmektedir. Beyin, beyin sapı, omurilik gibi unsurlar ile alakalı tüm rahatsızlıkların tespit ve tedavisinde rol alan branşlar arasındadır. Uzmanların konusunda yetkinliği ile ülkemizde de yaygın şekilde hizmet alınan ve tedavi başarı oranı da yüksek olan seçeneklerdendir. Ayrıca ülkemizde tanı ve tedavi için gerekli olan teknik aksamların temini ve uzmanların da yetiştirilmesi konusunda çok büyük bir çaba sarf edilmektedir.

Epilepsi Tanı ve Tedavisi

Nöroloji nedir, hangi hastalıklara bakar; en yaygın şekilde tanı ve tedavisi ile uğraşılan hastalıkların başında kesinlikle epilepsi gelmektedir. Epilepsi tanısının koyulması için EKG çekim adımlarının tamamlanması gerekir. Beyin sinyallerinde farklılıkların ve dengesizliklerin olup olmadığı incelenmektedir. Bu rahatsızlıkta kişilerin ani şekilde bayılmaları söz konusu olmaktadır.

  • Epilepsi rahatsızlığında kişilerin ani şekilde bayılmaları ve bilinçlerini de kaybetmeleri söz konusu olmaktadır.
  • Bu hastalıkta vücut kasılır ve bir nöbet geçirilir. Kimi nöbetlerde hastanın ağzından da köpük gelir. Bu sorunun aşılması için oldukça konforlu ilaçlar üretilmiştir. Düzenli olarak kullanılması en temel şartlardandır.
  • Kişilerin kendilerine gelmelerinin sonrasında kriz anını hatırlayamadıkları görülmektedir. Bu nedenle kendileri için olmasa dahi çevresindekiler için zor bir süreç yaşanmaktadır.

Bayılma ile alakalı sorun yaratan en temel unsur ise kesinlikle kişilerin kafasını bilincin kaybı ile beraber farklı yerlere vurmasıdır. Bu durum travmaları da beraberinde getirebilmektedir.

Nörolojik Hastalıklarda Düzenli Kontrollerin Önemi

Nöroloji nedir, hangi hastalıklara bakar; epilepsi, demans gibi yaygın olarak görülen hastalıkların tanısında ve tedavisinde görev alan birim olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu rahatsızlıkların tümünde düzenli kontrollerin çok büyük bir öneme sahip olduğunu unutmamalısınız. Herhangi bir atak geçirilmese ve sorun yaşanmasa dahi kişilerin düzenli olarak doktor kontrollerini yerine getirmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde ilerleme kaydedilebilir. Doktorunuzun yaptığı tahliller ve kontroller ile hastalığın seyri hakkında da daha net bir biçimde fikir sahibi olmanıza şans verilecektir. Nörolojik hastalıklar düzenli doktor hasta ilişkisini gerektirmektedir.

Nörolojik Hastalıklarda Dış Faktörlere Dikkat!

Nöroloji nedir, hangi hastalıklara bakar; hastalığın tanısının yapılmasının sonrasında genetik faktörler kadar çevresel faktörlerin de rahatsızlıkları tetikleyebilecek bir güce sahip olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Örneğin epilepsi rahatsızlığında uzun süre aç kalınmasının, çok fazla tetikleyici ışık ya da sese maruz kalınmasının büyük sorunları da beraberinde getirebileceğinin unutulmaması gerekmektedir. Dış faktörlere dair çok hassas davranmalı ve yaşam tarzınızda doktorların da belirtmiş olduğu hususları göz önünde bulundurarak revizyonlar yapmalısınız.

İlginizi Çekebilir;

Celil Anlamı Nedir? Faziletleri Nelerdir?

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver