Müslümanlıkta İftira Atmak | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Müslümanlıkta İftira Atmak

İftira, yapmadığı bir fiil ya da söylemediği bir şeyi söylemiş gibi göstererek insanları suçlamak İslam dininde yasaktır. Müslümanlıkta iftira atmak haramdır. Gerek Kur’an-ı Kerim gerek ise peygamber efendimizin sözleri bu konuda müminleri bilgilendirir. Peygamberimiz müminler için büyük günahlardan biri olarak iftira atmayı sözleri ile işaret eder. İftira atmak diğer günahlar gibi tövbe edilip, af dilendiği zaman Allah tarafından affedilebilecek günahlara arasındadır.

İslam’ da İftiranın Cezası Nedir?

İftira atana ve atılana zarar veren büyük günahlardan bir tanesidir. İki tarafta iftiradan olumsuz olarak etkilenir. Toplum yapısında ve insan ilişkilerinde iftira dostluk ve dayanışmasının son bulmasına neden olur. İftira atmak güven duygusunu ortadan kaldıran haram bir davranıştır. Müslümanlıkta iftira atmak üzerinde hassasiyet ile durulan konular arasındadır. Kur’an-ı Kerim’de iftira konusu ile ilgili ayetler bulunur. İslam’da konusunda peygamberimizin eşi Hz. Aişe üzerine atılan namus iftirası misali anlatılır. İftira suçunun cezası kazıf/sopa cezasıdır. İftira artan kişi seksen sopa vurularak cezalandırılır.

Eskiden olduğu gibi bugün de iftira atma suçu işlenir. Özellikle bu gün iftira atmak gelişen teknoloji ile kolay ve hızla yayılan bir suç haline gelmiştir.  Günümüzde iftira suçuna karşı farklı cezalar uygulanır. İftira atmak kanunlarımızda cezası olan bir suçtur. Dini fark etmeden iftira atan herkes için kanunda yer alan cezalara uygulanır.  Eskiden olduğu gibi iftira suçuna sopa cezası ülkemizde uygulanmaz. Türkiye’ de iftira atmanın cezası hapis ya da tazminat ödemek şeklinde verilir.

İftiraya Uğrayan Kişi Dinen Ne Yapmalı?

Suçsuz yere iftira atılan Müslümanlara sevap ihsan edildiğine inanılır. İftira atılması da bir çeşit sınavdır ve ödülü er geç alınır. İftira kişileri günah yükünden kurtaran bir araç olarak görülebilir. Üzerine iftira atılan kişilerin yapmasında yarar olan bazı davranışlar vardır. Bu davranışlar:

  • İftara isnat edilen konu ile araya mesafe koymak gerekir.
  • İftira atan kişi hakkında aynı şekilde konuşmamak.
  • İftiraya sabreden her insan Allah ödüllendirilir.

Atılan İftiraya İnanmak Günah Mı?

Müslümanlık’ ta iftira atmak yasak ve haram olduğu gibi atılan iftiraya hemen inanmak, sorgulamak aynı şekilde yasak ve günahtır. İftira atmak ve inanmak İslam dininde büyük günahlar arasındadır.  Hiçbir şeyden haberi olmayan masum birine dini inanışı fark etmeden atılan iftira cezalandırılır. İftira konusu ile ilgili Kur’ an-ı Kerim’de çeşitli örnekler bulunur. İftira atmak, kul hakkına girmektir. Kul hakkının affı sadece kişi affeder ise Allah katında bağışlanma ihtimali olan bir günahtır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver