Muhyi Anlamı Nedir? Faziletleri Nelerdir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Muhyi Anlamı Nedir? Faziletleri Nelerdir?

Sağlığa ve de hayata işaret eden Muhyi, Allah’ın sıfatlarından bir tanesidir ve O’nu tanımlar. Öncelikle hayat veren, dirilten gibi yüce özelliklerine vurgu yapılır.

Muhyi Anlamı Nedir?

Allah’ın sınırsız olacak şekilde yaratma gücüne sahip olduğuna vurgu yapılmaktadır. Muhyi kelime anlamı olarak ilk etapta yaratmadan ve de diriltmeden söz edilir. Bunun üzerine:

  • Canlıların hiçbir örneği olmayacak şekilde yaratılmasından söz edilir.
  • Maneviyatın ne denli güçlü olduğuna da vurgu yapılmaktadır.

Kâinata ve de dünyaya dair sınırsız yaratma gücüne gönderme yapılmaktadır. Sadece hayat veren şeklinde tanımlanmaz ve devamında ölümden sonraki diriltme şeklinde de ele alınmaktadır.

Muhyi

Muhyi

Muhyi İsminin Faziletleri Nelerdir?

Eh-Muhyi şeklinde tekrarına geçmek faziletlerini görmek açısından önem arz etmektedir. Faydalarını merak edenlere Muhyi ismi üzerinden her biri sıralanır ve geriye uygulamaya geçmek kalır.

Zikretme söz konusu olduğunda ebced detayları üzerinden harekete geçilir. Öncesinde faziletlerinden bazılarını sıralamak gerekirse:

  • Dedikodulardan uzak kalmak adına gün içerisinde tekrarına geçilmesi gerekir.
  • Kıskanç kimselerin şerrinden uzak kalmak için de tekrar edilmelidir.

Bunlar gibi fesat kimseler için tekrara yer verilir. Aynı şekilde kötü alışkanlıklardan kurtulmak isteyenlerin de tekrar etmesi gereken isimler arasında gösterilir. Özellikle de tembellikten uzaklaşmak adına gün içerisinde zikredilmesi uygun görülür.

Muhyi Ebced Değeri

Zikretmek söz konusu olduğunda Muhyi için ebced detaylarının üzerinde durulması önem arz etmektedir. Bu şekilde faziletlerini görmeniz mümkün hale gelir. Öncelikle:

  • Ebced değerini merak edenlere 68 olduğunu belirtmek gerek.
  • Süreleri olarak Cuma günü ve saat Zühre şeklinde ele alınmalıdır.

Bu şekilde gönül kazanmak ve teshir etmek için ismi tekrar etmeye başlayabilirsiniz. Aynı şekilde her gün 68 defa tekrar edilmesi sıkıntılı ruh halinden kurtulmanıza imkan tanır.

Pek çok fazilete sahip olan Allah’ın sıfatlarından bir tanesidir. Özellikle de iman yaratmak ve manevi açıdan iyi hissetmek adına sık sık tekrar edilmesi fayda sağlar. Bunun için ebced değeri olan 68’i dikkate alarak zikretmeye başlayabilirsiniz.

Muhyi İsminin Geçtiği Ayetler

Kuran’da birkaç ayette yer alan Allah’ın sıfatları arasında gösterilmektedir. Bunun üzerine hangi surelerde ve de ayetlerde geçtiğine göz atar ve dile dökmeye başlarsınız. Öyle ki zikir yerine isterseniz ayet tekrarına da başvurabilirsiniz. Böylece:

  • Rum suresi başı çeker ve 50. Ayet içerisinde yer alan isimlerden bir tanesidir.
  • Rum suresinde de ölülerin diriltilmesine dair anlamların üzerinde durulmaktadır.

Aynı zamanda Enfal suresinden de söz etmek gerekiyor. 24. Ayet içerisinde isme yer veriliyor ve hayat veren tanımının üzerinde duruluyor.

Kur’an-ı Kerim içerisinde birkaç surede geçen isimlerden bir tanesidir. Mü’min ve Tevbe sureleri de yine bunlar arasında yer alır. Hatta Hicr ile Duhan şeklinde diğerleri de sıralanabilir. Her birinde benzer manalar ile yer almaktadır.

Allah’ın Muhyi İsmi Hangi Hastalıklar İçin Okunur?

Allah’ın en güzel isimlerinden biri olan Muhyi hayat veren anlamına gelir. Kur’an-ı Kerim’de 11 yerde geçen isim Allah’ın her şeyi yoktan var ettiğini canlandırdığını, öldükten sonra dirilten gücünün olduğunu ifade eder.

Diriltende can verende Allah’tır dolayısıyla kullarına bununla birlikte tüm yarattıklarına sağlıkla birlikte hayat bağışlayandır. İsrafil a.s. ve Hz İsa a.s Esma’yı sıklıkla zikrederdi. Şifa için okunan en önemli isimlerden biridir. Muhyi ismi okunduğunda Allah’tan ölen hücreleri canlandırması hastalıkları iyileştirmesi için dua edilir.

Her türlü hastalığa şifa kaynağı olan Muhyi ismi çoğunlukla şu hastalıkların dermanında etkilidir;

  • Kronik hastalıklar ile kanser.
  • Ağrılı hastalıkların yanı sıra kalp hastalıkları.
  • Sinir, beyin ve ruhsal hastalıklar.
  • Her türlü deri hastalığı.

Kıbleye dönerek abdestli şekilde temiz bir yerde okunması Allah’ın izniyle her derde şifadır. Başladığı bir işte başarılı olmak isteyenler 68 kez zikretmelidir aynı zamanda vücudun deri kalarak kalbin güzelleşmesinde de etkilidir.

Şifa bulmak isteyenler zikir vaktinde 68 kez okuduğunda hem sağlıklı olur hem de zinde kalır. Yanlış yola girmekten korkanlar zikre devam edebilir, kalbinin imanla atmasını isteyenler her namazın ardından zikri yapabilir. Her gün sabah namazının ardından 1001 defa okunması tavsiye edilir.

Sadece şifa için değil aynı zamanda hayatta başarı ve mutluluk içinde okunan bir isimdir Allah’tan yardım istemek anlamına gelir. Mutlulukla huzur verirken hem ruhsal hem bedensel anlamda kişiyi güçlendirir.

İlginizi Çekebilir;

Allah’ın 99 İsmi Ve Kısaca Anlamı

Mecid (Şerefi Yüksek)

Bais (Öldükten Sonra Dirilten Ve Peygamber Gönderen)

Muid (Öldürüp Yeniden Dirilten)

Celil (Yücelik Sıfatları Bulunan)

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver