İslamiyette İçki Ne Zaman Yasaklandı? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

İslamiyette İçki Ne Zaman Yasaklandı?

İslamiyet inancına göre içkinin haram kılınışı Müslümanlığın ilk dönemlerinde gerçekleşmiş olup, insanların kötü ve dinen hoş karşılanmayan davranışlarından ötürü Hz. Muhammed aracılığı ile Allah tarafından buyurulmuştur. İslamiyette içki ne zaman yasaklandı?

Müslümanlık inancına bağlı olan kişiler, içkinin haram kılındığını peygamber hadislerinden öğrenmiş olup bunun kökenini ve sebeplerini Kur’an ayetlerinde açıklamıştır. İçki, yozlaşmış bir toplumun günahkar davranışlarından ötürü dinen yasaklanmış olup, Müslüman kişilerinin kendilerini kaybedecek derecede içerek sarhoş olmalarının önüne geçilmek istenmiştir. Günahkar davranışlarından ötürü lanetlenen topluluk hakkında ki tüm açıklamalar Kur’an ayetlerinde Cenabı Hak tarafından bildirilmiştir.

Müslümanlık İnancında İçki Haram Mı?

Müslümanlık dininde içki İslamiyet’e iman eden kişiler için haram kılınmış ve sarhoşluk dinen hoş karşılanmayan bir durum olarak nitelendirilmiştir. Buna bağlı olarak müminlerin içki içip kendini kaybetmesi, dinen uygun görülmeyen davranışlarda bulunması haram olarak kıstas edilmiştir.

İslamiyette içki ne zaman yasaklandı?

Müslümanlık inancına iman eden insanlar için alkol dinen haram olarak nitelendirilmekte olup, Allah sarhoşluğun insan üzerinde yarattığı etkinin dinen hoş karşılanmadığını Kur’an ayetlerinde bildirmektedir. İslam dininde içkinin haram olarak nitelendirilmesi bir topluluğun günahkâr tutumlarından kaynaklı hicretin 4. Yılından itibaren buyurulmuştur.

İslam Neden İçkiyi Yasakladı?

Hz. Muhammed’in ihramı ile oturduğu bir esnada Hz. Ömer, peygamber efendiye, alkol hakkında ki düşüncelerini sual eder ve Hz. Peygambere bir müddet sonra Allah tarafından; ihramına içkiyi ve kumarı sorduklarında insanlar için bazı faydaları olsa da büyük günah olduğunu, günahlarının faydalarından büyük olduğunu söylemesini ister. Bu ayet nazır olduktan sonra içki ve kumar İslamiyette haram olarak kılınmıştır.

İslamiyette İçki Ne Zaman Yasaklandı?

Sarhoşluğun getirdiği kontrolsüzlük ve kişinin bilinç bulanmasından davranışsal bozukluk yaratması İslamiyet’in ilk dönemlerinde fark edilmiş olup içki haram kılınmıştır. İçki ve alkolün yasaklanışı Yahudilerin yurtlarından kovulmasının ve sürgün edilmesinin dördüncü senesinde haram olarak nitelendirilerek Allah’ın buyruğu üzerine yasaklanmıştır.

Sarhoş Olmayacak Kadar Az İçmek Haram Mı?

Azda olsa, çoğu sarhoş eden şey yasak olarak nitelendirilmekte ve İslamiyette sarhoş olmayacak kadar içki içmek bile haram olarak nitelendirilmektedir. Peygamber hadislerinde belirtilen bu ifade doğrultusunda alkol; içene, içirene, satana, ticaretini yapana, üretene Allah lanet yağdırmakta, sarhoş gezip dini unutana ahireti yaşatmayacağını bildirmektedir. Kur’an ayetlerinde sıklıkla içkiden uzak durulması gerektiği, içkinin ve kumarın haram kılındığı bildirilmekte olup, cahillerin öğrendikten sonra tövbe edip bunlardan uzak kalarak dine yönelmesi beklenmektedir. İslamiyette içki ne zaman yasaklandı?

Müslümanlıkta içkinin yasaklanışı hicretin dördüncü yılında Cebrail aracılığı ile Hz. Muhammed’e Allah tarafından vahiy edilmiş olup, Müslüman kişilerin alkolden uzak, sarhoşluğa düşmeden dine bağlı bir hayat yaşamaları gerektiği bildirilmiş ve alkol müminlere haram kılınmıştır.

Peygamber Efendimiz İçki İçer Miydi?

Hadislerde müminlere içki içenin ahiret hayatı yaşayamamasına sebep olacak bir günah işlemiş olacağını bildiren peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in kendisine vahiy edilen sözleri bildirmekle yükümlü olduğu bilindiğinden içki içmediğini söylemek mümkündür. Müslüman kişilere örnek olması ve Allah’ın buyruklarını bildirmek için görevlendirilen Hz. Muhammed’in dinen son derece doğru ve günahsız bir yaşamı vardı.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver