İçindekiler
Gıcık nasıl geçer; boğazınızı temizleme ihtiyacı duyuyorsanız, sürekli olarak takılmışlık ve yutkunma hissi varsa sorunun kaynağı derinden araştırılmalıdır! İşte rahatsızlığa ilişkin bilinmesi gerekenler!
Gıcık nasıl geçer; bol bol su tüketmelisiniz. Suyun çok soğuk olmamasına, hafif ılık içilmesine dikkat edilmelidir. Bu şekilde gıcığın olabildiğince ortadan kalkması sağlanacaktır. Sürekli boğazınızın yumuşak tutulması çok önemlidir. Gıcığın giderilmesi için düzenli aralıklarla boğazın ıslatılması lazımdır. Sadece suyla değil aynı zamanda bitki çaylarıyla da boğazınızı ıslatabilirsiniz. Bitki, çaylarını kullanırken içeriğin doğal ve kaliteli olmasına önem vermelisiniz. Mümkünse poşet çayları kullanmamalısınız. Her ne kadar özenli üretim aşamalarından geçirilmiş olsa da uzun vadede kullanıldığında bedene zarar verebildiği bilinmektedir. Kişilerin plastik partiküllerini vücuduna almasına neden olabildiğini de unutmamanız gerekir.
Doğal Çay Karışımıyla Şifa Bulun!
Gıcık nasıl geçer; oluşturulan doğal çay karışımlarıyla muhteşem tedavi süreci geliştirilebilmektedir.
- İçerisine küçük tutam ıhlamur eklemelisiniz. Daha sonrasında taze nane yaprağı koymalısınız. Bu ürünlerin temiz olduğundan emin olmalısınız. Satıcı seçimi tam da bu aşamada devreye girer.
- Çayın içine 3-4 adet karanfil eklemelisiniz. Karanfillerin çayın lezzetinde büyük artışa neden olacağı açıktır. Dileyen kişilerin tadından hoşlanmaları halinde kabuk tartçın eklemelerine de izin verilir.
- Çayın asıl etken maddesi olan top kekikler mevcuttur. Top kekiklerin muhafaza edildiği alana çok dikkat etmelisiniz. Yapısı gereği hem kokusunu dışarı verir hem de bulunduğu ortamın kokusunu alır. Bu nedenle yanında kötü kokulu ürünler varsa çayınıza bu ürünlerin geçmemesi için hassasiyet göstermelisiniz.
- Çaya bal ekleyebilirsiniz. Çay çok sıcakken bal eklediğinizde içerik toksik yapıya bürünebilir. Daha ılık bir hale geldikten sonra kesinlikle bal eklemelisiniz. Kullandığınız balın doğal olduğundan emin olmalısınız. Bal üreticileri arasında usulsüzlük yapan ve endüstriyel üretimler ile şeker şuruplarını bal diye satan kişiler son senelerde maalesef ki artışa geçmiştir.
Gıcık nasıl geçer; doğal içerikleri kullanırken devam eden ilaç tedavisi bulunan kişilerin hassasiyet göstermesi gerekir. Bitkisel çaylarla ilaçların erkten maddesinin ters etki ortaya koyması gibi sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle daha hassas davranmaları önerilmektedir. Diğer husus çayın her gün yeniden demlenmesidir. Bir gün demledikten sonra bunun uzun süre kullanılması toksik etkinin ortaya çıkmasını beraberinde getirebilmektedir. Her gün yeniden taze taze demlemelisiniz.
Çayın tüketiminde yudum yudum içerek boğazınızın yumuşamasını sağlamalısınız. Birden içtiğiniz zaman bu sıcak çayın yine boğazınızda tahrişlere neden olabildiğini unutmayın. Yudum yudum içildiği zaman içerisinde yer alan etken maddelerden çok olumlu etkilenmeniz mümkün olacaktır. Dışarı çıkacağınız zaman termosunuza koymalısınız. Bilhassa öğretmenlik gibi sürekli konuşmak zorunda kalınan mesleklerde çok hassas olmanız gerekir. Yanınıza almış olduğunuz termosunuz ile her boğaz batması hissettiğinizde yudum içerek rahatlama sağlayabilirsiniz.
Kullandığınız Deterjana Dikkat!
Nefes alma ve yutkunmayla alakalı sorunların kullanılan deterjanlarla yakından ilişkili olduğu kanıtlanmıştır. İçeriğinde olabildiğince az kimyasal bulunan ürünlerden yana tercihinizi kullanmalısınız. Daha öncesinde alerji teşhisi almış olan kişilerin kesinlikle büyük bir hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Kullandığınız deterjana dair dikkate almanız gereken bir diğer husus içerisinde paraben bulunmamasıdır. Sizin bir süre yumuşatıcı kullanımından uzak durmanız gerekir. Yumuşatıcıların kokusunun çok yoğun olması nedeniyle belirli süre öksürüklere ve kaşıntı hissiyatına neden olabildiği biliniyor. En azından sağlık sorunu çözüme kavuşuncaya kadar kıyafetlerinizin yıkanma sürecinde dikkatli olun.
Sigaraya Ara Verin!
Özellikle sigara içen kişilerde yaygın boğaz rahatsızlıklarının görülmesi olasıdır. Herhangi enfeksiyon söz konusu olmada dahi sabah uyanıldığı zaman düzenli olarak yoğun öksürük krizleri ortaya çıkabilmektedir. Yoğun öksürük krizleriyle baş edebilmek için hassas davranmalısınız. En azından belirli süre için sigaraya ara vermeniz daha mantıklı olacaktır.
Sigaraya ara verirken buharlı sigara gibi alternatiflere kaymamalısınız. Buharlı sigaraların da aynı şekilde zararlı olduğu hatta akciğerlerde su toplanmasını dahi tetikleyebildiği ispat edilmiştir. Genel sağlığınızın toparlanması için bir süre bu zararlı alışkanlığınızı ortadan kaldırmanız gerekmektedir. Sigaraya ara verirken bunun yerine sakız çiğneme, kuru yemiş yeme gibi adımları da yerine getirebilirsiniz. En azından bu adımlar sizin dudak tiryakiliğinizi oyalayacaktır.
Pekmezin Mucizevi Yapısıyla Tanışın!
Gıcık nasıl geçer; dileyen kişilerin hem kendilerinde hem de çocuklarında uygulayabilecekleri harika tarif bulunmuştur. Pekmezin içerisine erimiş tereyağını eklemelisiniz. Erimiş tereyağını eklerken çok hafif bir tutam karabiber koymalısınız. Bu şekilde bir kaşık içtiğiniz zaman boğazınızdaki batma hissinin ortadan kaldırılması mümkün olacaktır. Batma hissinin ortadan kaldırılması için günde 2 kere kullanılması yeterli olacaktır.
Pekmezin harnup ya da üzüm olması mümkündür. Harnup pekmezinin genelde çok yoğun aromaya sahip olması nedeniyle tercih edilmediği fark edilmektedir. Asıl olan unsur ise kesinlikle kullanılan tereyağın yapısıdır. Doğal ürünlerden yana tercihinizi kullanmalısınız. Tedavi sırasında kullanmış olduğunuz tüm ürünlerin tedarikçisinin konusunda uzman olan yetiştiriciler olması gerekir. Kalite seviyesi ne denli yüksek olursa, doğal tedavilerden elde edilecek olan verim o kadar yüksek seviyeye çıkar.
Gıcık Boğaz İltihaplanmasının Belirtisi Olabilir Mi?
Gıcık nasıl geçer; belirttiğimiz tüm kıstasları takip etmenize rağmen hastalığınızda bir türlü iyileşme sağlanmadıysa daha büyük sorunun belirtisi olabilir. Kişilerin boğaz enfeksiyonunu fark etmemeleri, bunu rahatsızlık hissi olarak tanımlamaları söz konusu olabilmektedir. Kulak Burun Boğaz kliniklerini ziyaret ederek sorunun ortadan kalkmasını mümkün kılabilirsiniz. Gıcık boğaz iltihaplanmasının kurutulması akabinde kendi kendine geçecektir.
İltihabın kurutulması için antibiyotik kullanılmaktadır. Antibiyotik kullanımının özellikle düzenli olması gerekir. Genelde yetişkinlerde 12 saatte 1 adet alınması lazımdır. Düzenin dışına çıkılması halinde gerekli olan desteğin alınmasının mümkün olmayacağını bilmelisiniz. Boğaz iltihaplanması sorununun diğer belirtisi geniz kısmında akıntının oluşmasıdır. Geni akıntısı sağlıkla alakalı sorunun yansıması niteliğindedir.
Solunan Havanın Kalitesi Etkili Midir?
Gıcık nasıl geçer; sürekli olarak boğazınızda gıcığın oluştuğunu fark ediyorsanız solumuş olduğunuz havanın içerisinde zararlı partiküllerin bulunması olasıdır. Solunan havanın kalitesinin direkt olarak solunum yollarıyla etki içerisinde olduğunu eklemek gerekir. Bilhassa büyükşehirlerde solunan hava ile yaylalarda, şehir yerleşmesinden uzak olan alanlardaki havanın kalite bakımından çok büyük farklılıklar arz ettiğini unutmamanız gerekir.
Bir türlü geçmeyen kaşıntı ve gıcık söz konusu ise bunun kronik rahatsızlıklardan değil, bulunduğunuz şehrin havasının kirli olmasından kaynaklanabileceğini unutmamalısınız. Kirli havayı solumak istemeyen ve en azından belirli seviyede boğaz rahatsızlıklarını azaltmak isteyen kişiler maske kullanabilir. Maske kullanımı kişilerin zararlı partiküllerle daha az karşılaşmasına neden olur.
Tiroid Olasılığını Gözden Kaçırmayın!
Nefes alış verişi ve yutkunmayla alakalı en sık gözden kaçırılan hususların başında kesinlikle tiroid hastalıkları gelmektedir. Tiroid bezlerinin büyümesi nedeniyle sorunlar meydana gelebilmektedir. Sorunların en temel belirtisi boğazda rahatsızlık hissidir. Kişilerin sürekli olarak yutkunma su içme isteği olmaktadır. Bu sorunun giderilmesi için çok hassas davranılması gerekir. Kontrollerin düzenli yapılması; T3, T4 ve TSH değerlerinin yakından takip edilmesi gerekmektedir. Belirli seviyenin altında olması durumunda hassasiyet göstermeniz gerekecektir. Bu değerlerin düşük ya da yüksek olması, tiroid bezlerinde büyümenin oluşması, nodül oluşması sorunun asıl kaynağı olabilir. Uzman doktorunuz sizin için tüm olasılıkları gözden geçirecektir.
Yorum Yapılmamış