Bedi Anlamı Nedir? Nelere Yardım Eder? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Bedi Anlamı Nedir? Nelere Yardım Eder?

Allah’ın 99 ismi şerifi içerisinde olan Bedi` (Çok Güzel Yaratan) eşi benzeri olmadan, örneksiz yaratan anlamına gelir. Bed teriminden türeyen ismi sadece Allah için kullanılmasına izin verilen bir isimdir. Allah’ın herhangi bir eşi ya da benzeri olmadığını ifade eder.

Bedi Anlamı Nedir?

Allah’ın 99 ismi içerisinde sadece yaradan için kullanılan esması Bedi, eşi benzeri olmayan anlamının yanı sıra aynı zamanda çok güzel yaratan O’dur anlamını taşır. Asla örneği bulunmayan şeyleri yaratan, hayret veren âlemler icat eden ve tüm alemlerde rahatlıkla ve açıkça görülebildiğini vurgulayan isimdir.

Esma’nın anlamı tüm varlıkları benzersiz, sanatkarane bir şekilde yaratan, örneksiz ve hayret verici alemler icat eden ve hiçbir benzeri olmayan şeyler ortaya çıkaran şeklinde açıklanır.

Allah için kullanılan özel isim olmasından dolayı hiçbir canlıya verilmesi caiz değildir bundan dolayı Allah dışında hiç kimse için isimlendirilemez ve sıfatlandırılamaz.

Bedi İsminin Faziletleri Nelerdir?

Çok güzel yaratan anlamı ile kullanılan esma faziletleri açısından oldukça geniş bir alanı kapsar.

  • İsmi her gün zikredenler neye ihtiyacı varsa kabul olur.
  • Yatmadan önce okuyanlar işsiz kalmaz
  • Zor bir işe başlandığında okunması halinde işler kolaylık kazanır.
  • Dualar Ya Bedi Assemavati Bel Ard şeklinde bildirildiğinde her istek kabul olur.
  • Çocuğu olmayanlar tesbihine devam ettiğinde Allah’ın izniyle çocukları olur.
  • İlim sahibi olmak, hafıza ve zekayı arttırmak için günde en az 86 kez okunmalıdır. Allah’ın yardımına nail olmak hem maddi hem de manevi güzellik için okumaya devam edilir.
Bedi

Bedi

Ebced Değeri

İstediği her şeyin olması için günde 70 bin kez Bedi ismi şerifini söylemek gerekir, Esma’nın ebced değeri 86 zikirdir. Zikir günü perşembe zikir saati ise müşteridir. Sabah gün doğarken, ikindi namazı sonrasında ve tam gece yarısında zikir adedince  Ya Bedi şeklinde okunmalıdır.

Bedi İsminin Geçtiği Ayetleri

Sadece Allah’a ait ve içerdiği anlam açısından Allah’a özgü isimlerden olan Kur’an-ı Kerim’de bazı ayetlerde geçmektedir. Bakara Suresi 117. ayetinde göklerin ve yerin eşsiz yaratıcısı meali ile geçer. Secde Suresinin 7. ayetindeki mealde yarattığı her şeyi güzel yaratan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayan O’dur şeklindedir.

En’am suresinin 101. ayetinde ise O, gökleri ve yeri yoktan yaratandır meali ile geçer. Eşi benzeri olmayan güzellik sahibi ve eşsiz yaratan olarak tanımlanan Esma-ül Hüsna’dan da anlaşılacağı üzere yaratma kelimesi sadece Allah için kullanılır. İnsanlar bazı şeyleri icat edebilir ancak yaratmak sadece Allah’a mahsustur.

Yoktan var eden Allah, keşfeden ise insandır dolayısıyla insanlar için yaratma kelimesinin kullanılmasından kaçınmak gerekir. İnsanların isim olarak kullanması son derece yanlıştır başına Abd eki getirilerek Abdulbedi şeklinde kullanmak mümkündür anlamı Allah’ın kuludur.

İlginizi Çekebilir;

Bari (Eksiksiz Yaratan)

Nafi` (Dilediğine Fayda Veren)

Varis (Mülkün Gerçek Sahibi)

Rauf (Şefkati Çok)

Mugît (Bedenlerin Ve Ruhların Gıdasını Yaratıp Veren)

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver