Allah'a C.C İman Etmeyi Konu Alan Bir Ayet Var Mı? |

Allah’a C.C İman Etmeyi Konu Alan Bir Ayet Var Mı?

Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabbimize iman etmek, ona dua etmek ve ibadetlerini yerine getirmek ile alakalı birçok ayet bulunmaktadır. Kur’an-ı kerim okurken, bazı ayetlerin ne anlama geldiğini merak ederiz. Burada özellikle Allah’a C.C iman etmeyi konu alan bir ayet var ise hangi ayet olduğu da araştırılmaktadır.

Allah’a İman Etmek Nedir?

Allah’a  iman etmeyi konu alan bir ayet var mı? Allah’a iman etmek veya Allah’a iman kavramları, Kur’an-I Kerim’de de geçtiği gibi bilmeyenler için güzel bir anlama sahiptir.

  • Allah’ın tek ve bir olduğuna, bütün sıfatları ile nitelendirilmiş olmasına, noksan sıfatlardan uzak, yüce olduğuna inanmak anlamına gelmektedir. Bir diğer deyişle Allah’a iman, Allah’a varlığına inanmaktır. Yani Allah’ın sıfatlarına, isimlerine, bir ve tek olduğuna, var olduğuna inanmak şeklinde yer alıyor.
  • İmanın bir şartı da, Allah’a inanmaktır. Allah’ın eşi ve benzeri yoktur. O yalnızca tektir. Kur’an-ı Kerim’de ayetlerin birçoğunda, bu durum yer almaktadır.
Allah'a C.C İman Etmeyi Konu Alan Bir Ayet

Allah’a C.C İman Etmeyi Konu Alan Bir Ayet

Kur’an-I Kerim’de Allah’a İman Etmeyi Konu Alan Ayet

Allah’a  iman etmeyi konu alan bir ayet, nisa suresi 36 ve 39 ayetlerinde bulunmaktadır. Nisa suresi, Kur’an-I Kerim’de yer alan bir suredir. Allah’a kulluk edilmesinden, Allah’a kesinlikle ortak koşulmaması gerektiğinden bahsediliyor.

  • Anne, baba, yoksul, yakın komşu, yakın arkadaş, yolcu, uzak komşu, insanların her birine iyi davranın diyor. Allah kendini beğenenleri asla sevmez, şeklinde bir ayettir. Iman etmeyi konu alan ayet, yalnızca bir tane bulunmaz.
  • Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette bu konuda bahsedilmiştir. Yüce rabbimize, onun kulları olarak iman etmemiz gerekiyor.

Allah’a C.C İman Etmeyi Konu Alan Bir Ayet Hangileridir?

Kur’an-ı Kerim’de Allah’a iman etmeyi konu alan, birçok ayet mevcuttur. Bunu yukarıda da belirttik. İlk olarak nisa suresinde, yer alıyor.

  • Nisa suresi 4 ve 59 ayette Allah’a iman etmeyi konu alan bir ayettir.
  • Ahkaf suresi 46 ve 31 ayet
  • Saff suresi 11 ve 61 ayet
  • Teğabün suresi 11 ve 64 ayette de, Allah’a kim iman ederse onun kalbi Allah tarafından hidayet edilir deniliyor. Allah her şeyi bilendir, şeklinde ayetler yer alır.

Allah’a İman Etmek Sevap Mı? Allah’a C.C İman Etmeyi Konu Alan Bir Ayet

Allah’a iman etmeyi konu alan bir ayet içerisinde, Allah’a iman edildiği zaman Allah tarafında kalplerinin hidayet edileceği söyleniyor.

  • Nas suresi, Nisa suresi, Ahkaf suresi, Ali İmran suresi ve Nur sureleri içerisinde Allah’a iman etmek ile ilgili ayetler mevcuttur.
  • Allah’a iman etmek en bilinen tanımıyla, inanmaktır. Allah’ın tek ve bir olduğu her Müslüman tarafından bilinmelidir. Yalnızca tek ve bir olması ile beraber eşi ve benzeri de yoktur. Bu konu Kur’an-I Kerim’de geçtiği gibi birçok duanın, surenin de manasında yer almaktadır. Allah’a iman etmek, inanmak, Her Müslümanın inancında olmalı.

İlginizi Çekebilir;

Allah’a C.C Niçin Şükrederiz?

Mü’min (İnananları Güvenlikte Kılan)

Gafur (Çok Affedici)

Allah’ın 99 İsmi Ve Kısaca Anlamı

Allah

 

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver