Seksin Faydaları Nelerdir? Sağlık Etkileri Nelerdir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Seksin Faydaları Nelerdir? Sağlık Etkileri Nelerdir?

Seksin faydaları nelerdir: Seks hem haz veren hem de insan hayatı için bir ihtiyaç olarak tanımlanması gereken bir aktivite olmasının yanı sıra bunun birden çok faydasının bulunduğunu unutmayalım.

İnsanların çiftleşmesi ya da cinsel beraberlik içine girmesi seks olarak tanımlanır. Bu sadece bir üreme yöntemi değildir. Aynı zamanda zevk, haz almak için tercih edilen, artık bir ihtiyaç olarak görülen bir aktivitedir. Elbette bunun sağladığı farklı faydalar söz konusu olmasından ötürü işte bunları sizler için sıraladık.

Seks Nedir?

Seksin faydaları nelerdir: Seks her zaman canlıların cinsel beraberlik kurması demektir. Bunu insanlar üzerinden anlatacağımız vakit kadın ve erkeğin birleşmesi olarak tanımlamak en mantıklısıdır. Elbette birden fazla amacı söz konusu olmakla beraber çoğalmak bunların arasında en bilinenidir. Buna ek olarak haz almak, rahatlamak ve daha birçok değişik amacının da bulunması seksi çok özel kolan detayların arasında bulunur.

Seks Hayatının İnsanın Yaşam Kalitesi Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Seksin faydaları nelerdir: Seks yapmak harika bir duygu olması ile dikkat çekerken tabi ki bunun insanın yaşam kalitesini arttırdığını rahatlıkla söylemek gerekiyor. Bunların başında ise stresin azaltılması ilk sırada gelir. Bunun nedeni ise cinsel beraberlikler sırasında ortaya çıkmış olan oksitosin ve endorfin adı verilen hormonlardır. Ruh hali bunların salgılanmasının ardından daha iyi, uyumlu hale gelir.

Duygusal olarak bilinen bağların güçlendirilmesi farklı bir etki olarak karşımıza çıkar. Çünkü seks yapılması sırasında kadın ve erkek arasında değişik bir frekans ortaya çıktığından bunun insan hayatını daha kaliteli bir hale getirdiğini rahatlıkla ifade etmek doğru olacaktır.

Seks yapan, cinsel beraberlik yaşayan ve partnerini tatmin eden bir kişinin kendisine olan güveni artmış olacaktır. Çünkü bunun olumlu sonuçları özgüven ve özsaygı olarak iki farklı duygunun yaşanması şeklindedir. Aynı zamanda bunlardan farklı olarak uyku kalitesini arttırması gibi bir etkisi de mevcuttur. Bu da salgılanmış olan oksitosin hormonun bir sonucudur.

Cinsel beraberliklerin ve seks hayatının insan yaşamına olan bir diğer etkisi ise tabi ki var olan ağrıların azaltılmasıdır. Bunlar arasında adet sancısı, baş ağrısı mevcuttur. Böylelikle ilgili sorunların geride kalmış olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Seks yaparken unutulmaması gereken şey ise kondom kullanımıdır.

Seks Sırasında Salgılanan Hormonlar ve Etkileri Nelerdir?

Seksin faydaları nelerdir: Seks esnasında hem kadınlar hem de erkekler farklı hormonları salgılarlar. İşte bunun hangileri olduğunu ve etkilerini şöyle sıralayalım;

Testosteron: Bu hormon erkeklerde de kadınlarda da yer alır. Özellikle libidonun, arzuların ve cinsel anlamda performansın düzenlenmesinde çok büyük bir öneme sahiptir. Testosteron seviyesi yüksek olduğunda daha fazla arzu ortaya çıkacaktır.

Östrojen: Genel olarak kadınlarda daha baskın olan bir hormon olarak karşımıza çıkar. Özellikle vajinanın ıslanmasına ve kadınların uyarılmasına neden olur. Cinsel anlamda sağlığı etkileyen bir yönü mevcuttur.

Endorfin: Bu ise ağrının azaltılmasına yarar. Bundan ötürü zevkin daha yüksek seviyelere çıkarılması bu sayede mümkündür. Seks sırasında bunun seviyesi arttığından rahatlama duygusu da ortaya çıkacaktır.

Serotonin: Duygu durumunu her zaman düzenleyen hormonların arasında karşımıza çıkar. Bundan dolayı çok büyük bir öneme sahiptir. Buna göre ilgili hormon genellikle orgazm sırasında görülür.

Dopamin: Bu ise ödül hissini düzenlemesinin yanı sıra daha çok haz ve zevk anlamına gelir.

Oksitosin: Buna halk arasında aşk hormonu adı da verilir. Bunun nedeni ise orgazm sırasında ortaya çıkmasının sonrasında çiftler arasında bağ kurulmasını sağlamasıdır.

Progesteron: Tabi ki bu hormondan da bahsetmek gerekirsek döngü düzenlenmesine yardımcı olduğunu rahatlıkla söylemek lazım.

Seks, Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlendirir?

Seks komplike ve işe yarayan sonuçlarından ötürü kesinlikle birçok değişik konuda insan sağlığını olumlu bir biçimde etkiler. Yapılan araştırmaların ardından bağışıklık sisteminin güçlenmesini de buna eklemek gerekiyor. Çünkü bir insan seks yaptığında her zaman daha iyi ve daha mutlu hisseder. Bu durum bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etki yapar. Mutluluk hormonlarının artması stresin azalması demektir.

Bunun yanı sıra daha iyi bir şekilde uyku uyunabilmesi bir diğer detay olarak karşımıza çıkar. Başarılı bir biçimde seks yapmış, aynı zamanda bunun sonrasında rahatlamış olan bir insanın üzerinde tatlı bir yorgunluk bulunur. Bundan ötürü güzel bir uyku çeker. Bağışıklık sisteminin her zaman daha iyi olması elbette düzenli uykuya bağlı olduğundan bu da bir katkı demektir.

Tüm bunlardan farklı olarak yapılmış olan bazı araştırmaların sonrasında özellikle seks sonrasında insan vücudunda var olan antikorların arttığına dair birtakım gerçekler karşımıza çıkıyor. Elbette doğal olarak bu durum bağışıklık sistemine olan katkının en somut örneği olarak tanımlanmalıdır.

Seksin Duygusal Bağları Güçlendirme Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Seksin faydaları nelerdir: Seks duygusal bağları kesinlikle güçlendirir ve bunun etkileri de şöyle öne çıkar;

  • Özellikle duygusal anlamda birlikte büyüme bunlardan birisidir. Çünkü seksin yaşanmasının ardından insanlar yeni tecrübeler elde ederler. Bunun sonrasında sınırların aşılması, farklı şeylerin öğrenilmesi mümkündür. Bu durum hem kadınlar hem de erkekler açısından yeni maceralara yelken açmak demektir.
  • Hem empati kurulur hem de çiftler arasında daha sağlıklı iletişim ortaya çıkar. Cinsel uyum elbette olmak zorundadır. Bunun da doğal olarak duygusal bağları güçlendirmesi gibi bir sonucu mevcuttur.
  • Stresin azaltılması daha farklı bir husus olarak karşımıza çıkar. Özellikle çok uzun bir süre boyunca cinsel beraberlik yaşamayan kişilerin hem daha gergin hem de daha sinirli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak sık şekilde seks yapanlar mutlu, huzurludurlar.
  • Paylaşım hissinin aynı zamanda güveni de beraberinde getirmesi kaçınılmaz bir sonuç olarak karşımıza çıkar. Zaten tek başına seks paylaşım demektir. Değişik duyguların paylaşılmasının ardından iki taraf birbirine güven duymaya başlar.

Bunların haricinde gerek yakınlık hissinin gerekse de bağlılığın söz konusu olduğunu unutmayalım.

Seks Türleri Nelerdir?

Seksin faydaları nelerdir: Seks çok geniş bir kavram olmasından ötürü hem pozisyon hem de fantezi anlamında değişik alternatiflere sahiptir. Bu sayede partnerler arasında yapılacak olan seçimle buna karar verilir. Ya da anlık şekilde yani spontane olarak gerçekleştirilmesi mümkündür.

Genellikle vajinal olarak bilinen cinsel beraberlikler bunun en klasik halidir. Erkek cinsel organının sertleşmesinden sonra kadın vajinasına girmesi ile gerçekleştirilen bir aktivitededir. Bu aynı zamanda çocuk sahibi olmak isteyen bireyler tarafından tercih edilmek zorunda olan bir yöntemdir. Bunun farklı birçok değişik pozisyonda yapılması ise kişisel tercihlere kalmış olan bir durumdur.

Oral seks ise dil ya da ağız veya her ikisi ile yapılır. Cinsel organların bu yollarla uyarılması mantığına dayalıdır. Her iki tarafın da bunu aynı anda gerçekleştirebilmesinin önünde bir engel yoktur ve mühim olan ise doğru iletişim sonrasında buna beraber karar vermektir.

Swinger seks ise eş değişimi demektir ve kadınlar ile erkekler için geçerlidir. Anal seks, kadın rektumunun içine penisin sokulmasıyla yapılan bir diğer seks türü olarak her zaman karşımıza çıkar. Seksten alınacak hazlar ve bunun getireceği faydalar insan hayatını kaliteli kılar.

İlginizi Çekebilir;

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver