İçindekiler
Regapen kullananların yorumları, tavsiyeler ve şikayet sitelerinde yapılan görüş bildirimlerini inceledik. Psikiyatrik bir ilaç olup, yaygın şekilde anksiyete bozukluğu için verilmektedir.
Sadece yeşil reçeteyle satışa sunulan ve teşhisi konulduktan sonra kullanılabilen bir ilaçtır. Sadece 3 farklı hastalığın tedavisi için uygulanmaktadır. Yapılan yorumlar farklı hastalıkları olanlar, ilaç kullanımları veya olumsuz görüş bildirimleriyle de incelenmiştir.
Regapen Nedir?
Regapen kullananların yorumları arasında, kullanan bazı hastaların fibromiyalji sorunlarının devam ettiği ve bu nedenle ilaçtan çok verim alamadığı gibi görüş bildirimleri vardır.
Yorumlar incelendiğinde, epilepsi hastası birinin bilmeden bu ilacı kullandığını fakat herhangi bir ciddi yan etkisi, olumsuz, tehlikeli sağlık sorunları olmadığı görülmektedir. Her bireyde farklı etkilere yol açabilen bu ilaç ve diğer ilaçların kullanımında veya fizyolojik bazı kronik hastalıkların kullanımında farklı etkilere yol açabiliyor.
Regapen; pregabalin etken maddesiyle üretilmiş, oral yoldan su ile doğrudan yutularak alınan bir ilaçtır. Hem epilepsi hastalığının tedavisinde kullanılıyor hem de nöropatik ağrıların geçirilmesi için reçete ediliyor. Ancak yaygın olarak anksiyete bozuklukları için tedavi edici bir ilaç olarak verilmektedir.
Diğer adı sara olan epilepsi hastalığında kronik şekilde tedavi ediyor. Epilepsi bulunan kişilerin genellikle olumsuz durumlar yaşamadığı ve ilacın etkili olduğu gibi yorumlar bulunmaktadır. Epilepsi de bazı nöronların kontrolsüz şekilde deşarj olmasından dolayı bazı olumsuz etkiler yaşanabiliyor.
Aynı şekilde deşarj olan bu nöronlar nedeniyle kişi bilinç kaybı veya değişikliği yaşayabiliyor. O esnada kasılmaları kontrol edilemez ve bazı fiziksel etkiler görülür. Sara hastalığında nöbet geçirilmesi gibi konulardan bahsedilebilir.
Epilepsi krizlerinde genellikle düşme, bayılma, ağız köpürmesi, dişlerin birbirine çarpması veya kasılmalar gibi etkiler görülebiliyor. İnsanlarda genellikle ellerde ve parmaklarda kilitlenmeler olabildiği için, o an bulunduğu fiziksel ortam koşullarına göre çeşitli zararları olabilir.
Örneğin gözlük kullanan kişilerin düşmesi halinde göz çevresinde yaralanmalar veya ortamla ilgili zedelenmeler oluşabiliyor. Regapen ilaç, genellikle epilepsi hastalarına verilir. Farklı etki veren ilaçlar kullanıyor ise ona göre reçete edilmektedir.
Regapen Ne İşe Yarıyor?
Regapen kullananların yorumları, nöröpatik ağrılarda kullanan kişilerin değerlendirilmesiyle anlaşılmaktadır. Ancak bu tür ürünlerin yorumları, çok fazla bilgiler bulunmuyor. Çok az sayıda hastanın ilaç kullanım ve tedavi süreciyle ilgili bilgilendirmesi bulunmaktadır.
Sara hastalığında her nasıl ki nöbetleri önleme protokolünde kullanılan bir ilaçsa, nöropatik ağrılarda da hasarların onarılması maksadıyla kullanılmaktadır. Periferik adı verilen hasar görmüş sinir uçlarına doğrudan etki eden bir ilaçtır.
Herhangi bir sebebi olmadan görülebilen ağrıların oluşumunu önlemek üzere reçete ediliyor. Yani doğrudan sinir hücrelerindeki yapı bozuklukları ve tamirat gerektiren konuları ele alan bir ilaçtır. Bu tür ağrılar diyabet hastalığına bağlı olarak veya çeşitli hastalıklara göre doz ayarlanabilir fonksiyonlarla da görülebilmektedir.
Yine nöron deşarjı konusu ele alındığında, nöropatik ağrıların esasen sinir uçlarının deşarj olma yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. Anksiyetedeki kullanımı ise ileri seviyedeki hastalık türlerinde uygulanmaktadır.
Standart olarak bilinen normal anksiyeteden farklı olarak yaygın anksiyete bozukluklarında tedavi edecek etken maddeleriyle uygulanan bir ilaçtır. Genellikle anksiyetede kısa süreli kaygılar görülmekle birlikte yaygın bozukluklarda ise daha uzun süren hastalık periyotlarından bahsedilir.
Anksiyete hastalığında esasen olmayan şeylerin kaygısını taşımak görülebilir. Aslında diğer psikolojik hastalıklardan farkı, diğerlerinde halisünasyon benzeri şeyler görülmesi, anksiyetede ise herhangi bir halüsinasyon veya varlık olmadığı halde bu histen dolayı korkmaktır. Yani anksiyete; esasen kişinin kendi kendine korkması olarak anlamlandırılabilir.
Bu tür kaygı ve korku durumlarının tedavi edilmesi için Regapen ilaç merkezi sinir sistemi hücrelerine etki eder. Doğrudan bu hücreleri baskılar ve olumsuz düşüncelerin beyinden yok edilmesine yönelik çalışma sağlar.
Regapen Zararlı mıdır?
Regapen kullananların yorumları ve kullanan kişiler tarafından yapılan bu görüşlerde genellikle kullanım yönergeleri ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. Bilinçsiz kullanılmaması ve sadece doktorun önerisinde kontrolünde kullanılması son derece önemlidir. Zira nitelikli şekilde alınmadığı zaman çeşitli zararları olabilmektedir.
Doğrudan beyne etki eden merkezi sinir sisteminde çalışan bu tür ilaçları kişinin kendi kendine alıp, kendi kendine bırakması çok sağlıklı değildir. Sadece doktor tarafından reçete dediği zaman alınabilir ve dozlar yine doktorun belirlediği şekilde uygulanır.
İlacı bırakmak yine bir bireysel kararla değil, doktor ile yapılacak görüşmenin kararına bağlı olarak bırakılabilir.
Alerjik etki görüldüğü takdirde doğrudan bırakılmalı ve doktora başvuruda bulunmalıdır. Zira içerisindeki etken maddeler ve yardımcı maddelerden dolayı aşırı reaksiyon görülebilir. Ciltte tahribata solunum krizlerine neden olabilir.
Alerjik etkileri arasında ciltte alerji yapması, dil şişmesi, mide bulantısı, kusma gibi çeşitli faktörlerden söz edilebilir. Uyku hali, baş dönmesi gibi çeşitli etkileri, yaygın ve orta seyreklikte görülmektedir. Genellikle orta ve ileri yaşlarda baş dönmesi daha yoğun şekilde görülmektedir. Bu ilacı alırken makine kullanımı ve araç kullanımına son derece dikkat edilmesi gerekiyor.
Bazı kişilerde görme sorunları, görmede bulanıklık gibi etkileri olduğu da bilinmektedir. İçerisindeki maddelerden dolayı ilacı kullanan kişilerde kilo yaptığı da ürün değerlendirmeleri ve incelemelerde yapılan görüş bildirimlerinde fark edilmektedir. Düzenli ve uzun süreli kullanan bazı hastalarda kilo almaya elverişli olduğu ve kilo aldırdığı söylenmektedir.
Regapenin Yan Etkileri Nelerdir?
Regapen kullananların yorumları arasında yan etkilerinden de bahsediliyor. Bazı hasta gruplarında olumsuz etkilere neden olduğu bilinen ilaç, şeker hastalarında özellikle doktora müracaat edilerek kullanılması gerektiğini belirtiyor.
Organ yetmezliği ve çeşitli organ hastalıkları bulunan kişilerde kullanıma özen göstermek gerekiyor. Zira ilaçlarla etkileşimde sağlık açısından sorunlar oluşturabilir.
Böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve kalp yetmezliği olan hastalarda bu ilaç genellikle verilmez. Tedavi periyotlarında ve kullanılan ilaçlara göre doktorun analizleri ve tahlillerine göre kullanılabilir.
Aynı zamanda herhangi bir sorun olmasa da kişinin uzun süreli bu ilacı kullanması çeşitli böbrek sorunlarına neden olabiliyor. Fonksiyon bozuklukları ve organ yetmezliği gibi çeşitli sorunlar oluşturabilmektedir.
Regapen Şikayet Var mı?
Regapen kullananların yorumları ve genel görüşler arasında çok fazla şikayet bulunmamaktadır. Zira şikayetler doktorlara iletilmekte ve ilaç dozları buna göre uygulanmaktadır. Her hastaya bireysel olarak verilmesi gereken ilaçlardır. Bunlar da beraberindeki diğer hastalıklara ve kullanılan ilaçlara göre farklılık göstermektedir.
Platformlardan incelediğiniz, genellikle tavsiye ve görüş bildirimleri olarak biliniyor. Bu ilaçla ilgili çok fazla yan etkinin görülmediği hem epilepsi hastalarında hem de nöropatik ağrıları olan kişilerin yaptığı yorumlarda görülmektedir.
Regapen Ne Kadar Alınır?
Regapen ilaç kullanımları, hangi yönde tedavi olunacaksa buna göre uygulanmaktadır. Hastanın yaşı, cinsiyeti, genel sağlık durumu, hastalık öyküsü gibi pek çok durum analiz edilir ve fiziksel kapasitesine göre ilacının dozu belirlenir.
Genellikle başlangıçta günlük bir adet uygulanmaktadır. Nörotik ağrılarına göre ilaç doz artırımı sadece doktorun önerdiği şekilde ve yavaş yavaş yapılır.
Obeziye, diyabet, iç organ tedavisi ilaçları gibi farklı unsurlara göre kullanımları, her bireyin sağlık durumları analiz edilerek uygulanmaktadır. Tedavi sürecinden sonra ilaç bırakılırken mutlaka doz azaltma ve yavaş yavaş bırakma şeklinde uygulanmalıdır. Beklenmeyen etkilerde mutlaka doktora başvuruda bulunun.
Yorum Yapılmamış