Prozac Kullananların Yorumları | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Prozac Kullananların Yorumları

Prozac kullananların yorumları, görüş ve önerileri, daha etkin kullanmak için ipuçları olabilir. Antideprasan ilaç olarak uzun yılladır kullanılan hap, 16 ya da 24 kapsül şekilde bulunuyor.

İki farklı türde imal edilmiş bir ilaç türü olarak sarı ve yeşil renkleri vardır. Halk arasında genellikle hafif antideprasan olarak bilinir ve sakinleştirici, yatıştırıcı özellikleriyle tanınır.

Prozac Ne İçin Kullanılıyor?

Prozac kullananların yorumları, genellikle reçeteli ve doktor önerisine göre belirli süreler kullandıklarını belirtiyor. Özellikle obsesif kaygılar ve takıntı için önerilen bir tedavi tedariğidir. Seçici serotonin geri alım inhibitörü olarak bilinmekle birlikte, majör depresif tanısı olan kişilere verilir.

OKB olarak bilinen obsesyon için en yaygın kullanılan haplardan biri olarak Türkiye’de de çok sayıda kullananı vardır. Sadece muayene ya da terapiler sonrasında psikiyatri doktorunun tavsiye ettiği türde kullanılabilir.

Yetişkinlere uygun olan takviye, doğrudan serotinine etki eder. Her insanda bulunan maddesin tetiklenmesi ile aktif çalışma sağlar. Bulimia olarak bilinen hastalıkta da uygun görülen ilaçtır. Bulimia; yemek yeme ardından bilinçli şekilde kusma hastalığı ve bunun rutin hale dönüştürülmesi olarak bilinmektedir.

Menstrüel dönemde yaşanan stres, gerginlik ve davranış değişiklikleri için de doktorların önerdiği bir antideprasan ürünü olarak biliniyor.

İlacın temel amacı, depresif durum görülen kişilerin beyninde azalmış olduğu düşünülen serotonin seviyelerinin yeniden kazandırılmasıdır. Böylelikle kişide daha olumlu davranış ve düşünce yapısı olacağı düşünülüyor.

Prozac kullanan çok sayıda kişi genellikle aşırı sakinlik, aşırı rahatlık ve kaygısızlık durumu olduğunu belirtiyor. Türkçede mecazen kullanılan “Leyla olmak” halini yaşatan ve en çok kullanılan türlerden biridir.

Yapılan yorumlar genellikle hızlı etki gösterdiği, olumsuz bir durum yaşatmadığı ve ruh halinde dinginlik, pozitiflik ve gerginliğin azalması gibi değerlendirmeler bulunuyor.

Prozac Kullananlar Ne Diyor?

Prozac kullananların yorumları, serotonin geri kazanım inhibitöründen genellikle memnun olunduğu yönündedir. Ancak pek çok kişinin ilaca başlarken ya da bırakırken çeşitli sorunlar yaşadığı da yine görüş bildirimlerinde görülmektedir.

Psikolojik rahatsızlıklar ve etkilerinin geçirilmesi ya da etkin olmaması için verilen ilaç türleridir. Bilinmesi gereken “psikiyatrik ilaçların tedavi etme özelliğindenç- çok fazla bahsedilemez” Zira olası olumsuz durumların “geçiştirilmesi- ötelenmesi- fark edilmemesi” üzerine adeta odak değiştirme ya da odak dağıtma gibi etkilerde bulunan ilaçlardır.

Serotonin takviyeli ilaçlar ya da diğer tüm psikolojik destek ilaçları, doğrudan beyne etki ede. Beyinde bulunan bir ya da birkaç hücrenin bastırılması, etkisiz hale getirilmesi, yapısının bozulması ve / veya değiştirilmesi üzerine çalışır. Bu aynı zamanda hücre açılımı, oluşturma gibi de diğer açısıyla düşünülebilir.

Takıntı, psikiyatrik olarak hastalık olarak kabul edilir. Kişinin bir durum, bir düşünce, bir davranış, bir nesne ya da bilinçaltındaki herhangi bir şeye karşı takıntılı davranmasıdır. Ancak her takıntısı olan kişinin, ruhen hasta olmadığını da yine bilim destekler.

OKB olarak bilinen takıntı; bahsettiğimiz durumun var olması değil takıntıya bağlı olarak yapılan davranışlar ve kişide oluşan kişilik değişiklikleri olarak bilinir. Zira bu tür psikolojik hastalıklar sağlıklı düşünme biçimlerinin tam tersine davranışlar sergilemesine ya da bunları tamamen insanlardan gizlemesine neden olur.

Takıntıları olan kişiler ile OKB olan kişiler arasındaki fark; ilaç kullanan ya da kullanıma uygun kişilerin bunu gizlemesinden dolayı daha pozitif davranışlar sergilemesidir. Ve genellikle herkese karşı güleryüzlü ve iyi anlaşan bir insan tablosu çizebilirler. Ancak standart takıntıllar, kişilerde ayırt edebilme ve doğal davranışlar olarak daha dengeli davranışlar göstermesini sağlar.

Yani kişi olumluysa olumlu, olumsuzsa olumsuz davranışlarını sergiler ve buna bağlı olarak sinirli, öfkeli ya da gergin davranabilir. Dolayısıyla ilaç alırken dahi şeşffaf ve tam karakterin yansıtılması, önemlidir.

Yanlış ilaç verilmesi ve kullanılmasında Türkiye, tüm dünya ülkelerinin ilk sırasında yer alıyor. Şeker niyetine alınan yüzlerce psikiyatrik ilaç var.

En önemli not ise; “gerçek bir psikolojik bozukluk olmadan alınan depresyon ilaçlarının, kişilerde bipolar bozukluk oluşturduğudur.”

Bilinçli ve gerekliyse kullanın.

Prozacın Yan Etkileri Var mı?

Prozac kullananların yorumları, başlama veya ara verme aşamalarına dair yapılmış değerlendirmelerle bilinir.

Baş ağrısı, dönmesi ve mide bulantısı en çok bilinen yan etkileri arasındadır. Hap ve şurup şeklinde verilen Prozac, genellikle 4 hafta ya da 5 hafta geri dönüşsüz şekilde kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde beyin algılamaya yani serotonini ideal seviyelere getirmeye başlar.

Bilinmesi gereken önemli unsurlar arasında ayrıca takviye edilen bu maddenin, ilacı bırakırken de gösterdiği etkilerdir. Madde verip, madde alma unsurları elbette beyin hücresi üzerinde doğrudan yapılan etkileşimin, fiziksel yansımalarını da belirler.

İlaç kullanan kişilerin yorumları yine bu tedariğin farklı etkilerinden bahseder. Örneğin kalp ilacı kullanan kişilerde ritmi doğrudan değiştirme, kalp çarpıntısı gibi etkiler görülebilir.

Hormon ilaçlarının kullanımlarında kilo aldırma, yüzde tüylenme gibi etkiler daha bariz görülebilir. Genellikle bu ilacı kullananlar ilk 5 haftadan sonraki süreçte, sevgi dolu  ruh haline bürünürler. Ancak içte bilinmeyen bir takıntı hali devam eder.

Örnek verecek olursak; OKB kaynaklı bir kişi antideprasan kullandığında çocuklara veya hayvanlar ya da çevreye inanılmaz bir sevgisi olduğu yönünde davranışlar “gösterir” ancak bilinçaltında bastırılan takıntı konusu, daha çok “gizli nefreti” haline dönüşmüştür. Bu nedenle pek çok hastada hapların işe yaramadığı sadece form değiştirdiği de dünya genelinde yapılan analizlerle elde edilmiş sonuçlardır.

Terapilerin, pek çok ilaç tedavisinden daha etkili olduğu kabul edilir. Sadece ekonomik açıdan çok daha maliyetli tedaviler olduğu için Türkiye’de yaygın olarak 10-15 dakikalık seanslar ile antidepresan verilmesi, klasiktir.

Prozac Nelere Yol Açar?

Prozac kullananların yorumları, kalp sorunlarına dair işaretler verir. Atımların çok yavaş hale gelmesi ve kişinin aşırı uyuşuk hale dönmesine ve ilk etaplarda yoğun bir uyku hali verdiği belirtilir.

Bu ilaç, kalbin elektriksel aktivitesinde değişiklik riskini artırabilir uyarısı ile satışa sunulur. Temel amacının kötü ruh halini düzeltmektir ve fakat bu ilaç doğrudan beyne ve serotonin bezine etki eder.

Prozac Tehlikeli Bir İlaç mı?

Prozac kullananların yorumları, hamilelikle ilgili görüşlerle yapılmıştır. Hamilelerin kullanımları önerilmemektedir. Bilinmeden bu ilaç kullanılırken gebeliğin oluşması halinde %1 civarında kalp sorunları görülen bebeklerin dünyaya geldiği belirtilmiştir. Ancak yeterli düzeyde çalışmaların olmadığını belirtmekte fayda vardır.

Unutulmaması gereken; erkek hastaların ağır psikiyatrik ilaç kullanırken ya da anne adaylarının bu tür ilaçları kullanırken gebelik oluşması halinde, doğacak bebeklerde malformasyon bozukluklarının oluşabileceğidir.

Gebelik şüphesi varsa hemen ilacı bırakın ve doktora danışın.

Prozac Hangi Durumlarda Bırakılmalıdır?

Prozac kullananlar, belirli bir alışkanlık süresinden sonra genellikle ilacı bırakmayı düşünürler. Gerek hormonal değişiklikler ya da kilo alımı gerekse kişinin artık iyileştiğine dair düşünceleridir.

Ancak bu tür ilaçların, bir kez alındıktan sonra bırakılmasının artık çok mümkün olmadığı bilinmelidir. Tıpkı sigara bağımlılığı gibi. İlk sigarayı içmek ya da ilk antideprasan kullanımına başlamak; beyinde birtakım şeyleri değiştirir. Hücre açar/ kapatır ya da değiştirir.

Artık beyin, eski yapısıyla aynı değiştir ve asla olmayacaktır. Ayrıca anti depresan ilaçları sadece sürecin etkilerini belirli süre yok eder. İlaç bırakıldığından benzer veya daha farklı psikolojik etkiler, hastalıklar görülebileceği için doktorun bilgisi ve önerisi dışında kesilmemelidir.

İlginizi Çekebilir;

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver