Vasi Anlamı Nedir? Faziletleri Nelerdir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Vasi Anlamı Nedir? Faziletleri Nelerdir?

Vasi ismi şerifi ilim ile yakından alakalıdır. Allah’ın ilim ve rahmet sahibi olan tek kudret olduğunun belirtilmesi gerekmektedir. Bu konuda böbürlenmeden uzak kalmanıza da ayrıca dikkat etmeniz gerekmektedir. İlim sahibi olan kişilerin bu ilmi sadece Allah’ın izni ile edinebileceklerinin de farkında olmaları gerekir. Vasi ismi şerifi yüzü suyu hürmetine ilminizin artırılması için talepte bulunmanızda herhangi bir sakınca olmayacaktır.

İlim ve rahmet talep etmek mümin kulların en temel görevlerindendir. Bunların tek kaynağının Allah olduğunu da bilmek gerekmektedir. Kişilerin vasii ismi şerifini sadece tesbihatlara eklemek değil aynı zamanda hayatlarının da bir parçası haline getirmelerine büyük önem verilmelidir. Ancak bu şekilde Salih amel işleyen kullardan olma fırsatı elde edilecektir. Durum sadece vasi ismi için değil diğer 99 isim için de geçerliliğini sürdürmektedir. İlmi ve rahmeti geniş olan Allah’ın inayetine sığınarak geçilmeyecek kabul edilen yollardan bile büyük bir kolaylıkla geçebilirsiniz.

Vasi Anlamı Nedir?

Vasi ilmin ve rahmetin ana merkezinin Allah olduğunu hatırlatan isimlerden bir tanesidir. 99 isim incelemeye alınırken tüm güçlerin ana kaynağının Allah olduğunu belirtmenin ana amaç olduğunun da üzerinde durulmalıdır. Örneğin ilim kaynağı olarak farklı bir unsurun kabul edilmesinin sizin imanınızı tehlikeye sokacağını bilmelisiniz. İlminizi artırırken imanınızı da pekiştirmek isterseniz vasi ismi sizin için en temel sığınaklardan bir tanesi olacaktır. Sadece ilim değil bir rızk isterken de bu isimden istifade edebilirsiniz. Rızkın da tek kaynağı Allah’tır. Bu aşamada kişilerin kendi rızlıklarının kaynağı olarak bir farklı kişiyi görmeleri durumunda ona kul olacaklarını da eklemek gerekir. Tam da bu nedenle bu önemli kaynakların asıl menbaanın Allah olduğunun farkına vararak sürece yön vermeniz gerekmektedir.

Vasi`

Vasi`

Vasi İsminin Faziletleri Nelerdir?

İsminin faziletleri sınırsızdır. İlim yolunda ilerlemek isteyen kişilerin elinden tutacak olan ismi şeriflerin başında gelmektedir. Vasi ismi şerifi ile alakalı olarak kişilerin özellikle dikkat etmeleri gereken hususların başında bulundukları ilim yolunun da Allahın iznine tabi olmasıdır. Allahın gücü ve kudretini kabul ederek ilim yoluna çıkmalısınız. Son dönemlerde olduğu gibi ilim ve Allah kavramlarını birbirine zıt iki kutup olarak düşünmemelisiniz.

Ebced Değeri

Vasi isminin ebced değeri 137 olarak belirlenmiştir. Dua ederken ya da tesbihat sırasında dilerseniz ebced değerine uygun olarak çekebilirsiniz. Dilerseniz de gücünüz ne kadar yeterse ona uygun olarak çekebilirsiniz. Numaralardan ziyade bu alanda asıl önemli olan hususun kesinlikle içinizi temiz ve safiyane duygular ile doldurarak dua etmektir.

Vasi İsminin Geçtiği Ayetleri

Ali İmran suresinde geçmektedir. Sure içeriği ile alakalı incelemeler yapıldığı zaman Allahın bilgi ve ilim konusunda sonsuz güç sahibi olduğunun da ayrıca belirtilmesi gerekmektedir. Bu aşamada vasi ismi şerifi ile siz de başarmak istediğiniz hedeflere bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;

Allah’ın 99 İsmi Ve Kısaca Anlamı

Müzill (Değersiz Kılan)

Celil (Yücelik Sıfatları Bulunan)

Mücib (Duaları Kabul Eden)

Allah’a Ulaşmanın Yolu

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver