Basıt Anlamı Nedir? Uzun Ömür İçin Okunur mu? |

Basıt Anlamı Nedir? Uzun Ömür İçin Okunur mu?

Allah’ın 99 ismi vardır. el Basit Esmaül Hüsna’sı da bunlar içerisinde bulunmaktadır. Kur’an-ı Kerim’de geçen isim, anlamı ve faziletleri ile beraber merak ediliyor.

Basıt Anlamı Nedir?

El Basıt isminin anlamı, farklı biçimlerde bulunmaktadır. Kökeni Arapça olan kelime, en genel tanımıyla rızkı genişleten ömürleri uzatan anlamı taşıyor.

  • Ferahlatan, genişleten özelliği Kur’an-ı Kerim’de geçtiği ayetlerde de aynı doğrultuda bulunmaktadır.
  • Her Hayri olana veren, Rahmetini kullarına yayan, dilediği zaman bolluk veren anlamında yer alıyor. Allah’ın her Hayri vermesi, maddi ve manevi olarak kullarının rızkını genişletmesi, lütuf ve Rahmetini kullarına yayması anlamındadır. Kullarına neşe veren, rahatlık veren, rızık veren şeklinde bulunuyor.

Basıt İsminin Faziletleri Nelerdir?

El Basıt isminin kendi içeriğinde farklı anlamları olduğunu, yukarıda belirttik. Bu anlamları ile beraber faziletleri de sayıca fazladır.

  • Celle Celalühü, 72 kere bir bardak suya okunduğu zaman kişi suyu içerse kalbinde hikmet pınarları olacağı söyleniyor. 72 kere okunması önemlidir. Daha az okunması tavsiye edilmez.
  • Her gün düzenli olarak zikri okunursa ve buna devam edilirse, rızık artar. Kişilerde unutkanlık varsa, bunun da geçmesi mümkündür.
  • Ev içerisinde yoksulluk görülüyorsa, kişiler maddi ve manevi açıdan birçok problemle karşı karşıyalar ise düzenli olarak zikredilmesi bu konuda tavsiye edilmektedir.
  • Cuma gününde 5184 defa bir bardak suya zikir çekilmesi gerekiyor. Psikolojik rahatsızlığı olan kişiye bu suyu içerlerse, kısa zamanda iyileşip şifasını bulur. Psikolojik rahatsızlıklar, ruhsal olarak bunalımlardan kaynaklı olabilir. Burada her türlü psikolojik rahatsızlık, içeriğinde yer alıyor.

Ya Basıt ismini zikreden kişiler; gün içerisinde kendilerini güvende hissederler. Korku ve endişe varsa, kalplerinden bu korku ve endişenin arındığını görmeleri mümkün. Kalbi geniş olur. Keyfi neşesi artar. Gözü açılır. Daha huzurlu ve daha güvenli bir hayata devam ederler.

Basıt

Basıt

  • Her gün sabah namazı sonrasında 72 kere isim zikredilirse, kişinin rızkı bollaşır. Kişilerde şiddetli üzüntü durumu varsa, sürekli olarak kederleniyorlarsa, kederlerin sevince dönüşmesi şiddetli üzüntülerin neşeye dönüşmesi için Basıt ismi sürekli olarak zikredilmeli.
  • Cuma gününde bir taşa isim kazınıp, kişiler yanında taşırlarsa kalp huzurları artar. Kalp gözleri açılır.

Ebced Değeri

Allah’ın 99 ismi içerisinde bulunan isminin ebced değeri, 72. Zikir günü cumadır, zikir saati ise zühre zaman dilimidir.

Basıt İsminin Geçtiği Ayetler

El Basıt ismi Kur’an-ı kerim’de;

  • Rad suresi 26 ayetinde geçmektedir.
  • Şura suresi 27 ayetinde bulunuyor.

Her iki ayette de Allah dilediği kişilerin rızkını bollaştırır anlamında yer almaktadır. Kur’an-I Kerim’de el Basıt isminin geçmesi, çok fazla görülmez. Ancak belirli ayetlerde geçtiği zaman kişiler ne anlama geldiğini merak ettiği için araştırma yapabilirler. En başta da söylediğimiz gibi  ismi genişleten rızkı artıran anlamındadır.

İlginizi Çekebilir;

Allah’ın 99 İsmi Ve Kısaca Anlamı

Gaffar (Günahları Örtücü, Mağfireti Bol)

Muğni (Dilediğini Muhtaç Olmaktan Kurtaran)

Selam (Yarattıklarını Selamette Kılan)

Gani (Zengin, Kimseye Muhtaç Olmayan)

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver