Liilafi Kureyş Suresinin Fazileti | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Liilafi Kureyş Suresinin Fazileti

Kureyş suresi Kuran’ın 106. Suresidir. Tamamı 4 ayetten oluşan surenin inmesi Mekke’de gerçekleşmiştir. Peygamberimizin mensup olduğu Kureyş kabilesinden ismini almıştır. Beş vakit namazlarında okunan Kuran’ın en kısa surelerinden biridir. Okunuşu Besmele çektikten sonra “lii lafi Kureyş’ın” olarak başlar. Bu suresinin ilk ayetidir. Liilafi Kureyş suresinin fazileti Fil suresinin devamı niteliğinde olmasıdır. Kureyşlilerin Fil suresinde Ebrehe ordusundaki fillerden nasıl korunduğunu ve onlara verilen ganimet ve refahtan bahsedilmektedir. İki sure arasında yakın bir ilgi vardır ancak tek sure değildir. İsminin Kureyş olmasının diğer sebebi iste bu kabilenin Kabe bakımlarını yapıyor olması, hac yönetimini kontrol etmeleri, hacılara yemek ve su dağıtımı gibi Allah yolunda çabalamalarıdır.

Kureyş Suresi Neye İyi Gelir?

Konusu gereği Cahiliye döneminde Kureyş kabilesine ticari kolaylık sağlanması, zenginlik, güvenlik gibi verilen bolluklardan söz edilmesi, bu sebeple Allah’a minnettar olup kulluk etmeleri gerektiği yer almaktadır. Liilafi Kureyş suresinin fazileti günde 7 kere okuyan kişilerin fakirlik ve yoksulluktan uzaklaşacağıdır. Maddi ve manevi bolluğa ulaşmak için Kureyş suresi okunmalıdır.

Kureyş Suresinde Verilmek İstenen Mesaj Nedir?

Fil suresinde olduğu gibi Kureyş kabilesinden bahsedilir ama bu iki sure birleşik değildir. Fil suresi Ebrehe ordusunun gazabından nasıl kurtulduklarını anlatırken Kureyş suresi verilen nimetleri, refahı ve güveni anlatmaktadır. Liilafi Kureyş suresinin fazileti Cuma gecesi yatsı namazını kıldıktan sonra 1000 kere sureyi okuyanlar peygamber efendimizi rüyasında göreceğidir. Suresi okuyan kişilerin böbrek hastalığı yaşamayacağına da inanılır. Yola çıktığınızda okursanız her türlü kazadan beladan koruma sağlar. Hacca gidenler namazdan sonra Kureyş ve Ayetel Kürsi dualarını okurlarsa evlerine sağ salim dönerler. Yemeğini yedikten sonra okunduğunda yenilen yemeğin rahatsız etmeyeceği inancı da vardır.

Kureyş Suresi Hangi Olay Üzerine İnmiştir?

İslamiyet gelmeden önce Kureyş kabilesine verilmiş olan imtiyazlardan bahsedilir. Mekke’de Tih suresinin ardından indirildiğine inanılır. Allah’ın Kureyş Kabilesine vermiş olduğu bolluk, refah ve ayrılıklara yer verilir. Fil suresinin devamı gibi görünse de iki sure ayrıdır. Toplam 4 ayet olan Kureyş Kuran’da 106. Sırada yer alır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver